Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou nabíječku autobaterii?

Od: smakaballl* odpovědí: 40 změna:

Zdravím .:) Nemáte někdo zkušenosti s nabíječkou autobaterii typu (inteligentní nabíječka řízená procesorem )?

Chtěl bych si koupit novou nabíječku ,protože stará dosloužila . Někde jsem slyšel že se vyplatí si pořídit něco takovýho

ctek.cz/...

ale nevím zda bude stíhat běžné nabíjení .

nebo koupit klasickou nabíječku?

děkuji

40 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tesyk*
hodnocení

2x

Upozorňuji na jednu dost nepříjemnou vlastnost těchto automatických nabíječek a to tu, že v případě i mžikového přerušení napájení se sama znova nenastartuje. Takže se vám může stát, že dáte baterku nabíjet, pak někdy v noci padne krátkodobě napětí, pak se vám baterka již nenabije. Mám s tím vlastní zkušenost a opravdu stačí vteřinový výpadek proudu.

doplněno 26.02.11 19:43:

A ještě jeden postřeh, mám v karavanu akumulátor s možností hlubokého vybití, tedy něco co by u obyčejného nemělo nastat, ale nastane-li, pak vám elektronická nabíječka nenastartuje, protože podle napětí na baterce si bude "myslet" že je aku je špatné. Jediná možnost je pak připojit na krátkou dobu klasickou nabíječku a po cca 10 minutách už v pohodě funguje ta elektronická. Nicméně si myslím, že pro běžný provoz a spolehlivou síť, je ta elektronická výhodná.

smakaballl*
hodnocení

Tak nevím koupit klasiku nebo zkusit nějakou s procesorem?

Kdysi dávno jsem řešil co koupit za svářečku a nechal jsem si poradit abych už nekupoval klasickou a koupil invertor

no a nelituju , není to něco obdobného s těma nabíječkama? nevím jsem laik a nechám si poradit

díky všem za názor i zkušenost

lok*

No jé jsem koupil tu z Lídlu a ta má extra nabíjení i pro totálně vybitý baterie.

smakaballl*
hodnocení

tak už nevím není lepší koupit kvalitní značkovou?

aby se nestalo třeba toto elektroworld.info/...

lok*

Nabíječka z Lídlu Ultimate speed není z Číny ale Kompernass od Hitlera.Zatím běží bez poruch

smakaballl*
hodnocení

Tak tu od Adolfa asi jen tak neseženu co? *smich*

rv*

V lidlu se toto zboží točí 2x ročně, tak tam zase bude. Mám ji taky.

bono*

Ano,první příspěvek který má o nabíječkách hluboké znalosti. Dospěl jsem ke stejným zkušenostem, většina aut. nabíječek při výpadku proudu spadnou do základního módu a nenabíjí.Ručně se musí zvolit,jaké nabíjení chceme. U hlubokého vybití jsem před lety šel nabíječku reklamovat, že nefunguje. Máte zcela a ve všem pravdu.

des*
hodnocení

0x

Já bych dotoho šel.Koupil jsem podobnou a fakt to funguje.Když se mrknem do historie nabíječek a pamatujem si ta monstra,někdo je má ještě doma,tak je to neuvěřitelné.Věřte.

smakaballl*
hodnocení

a jakou značku? maji něco i OBI ,LIDLU a nebo koupit BOSCH atd.

des*

Ono je to celkem jedno,na všechny je přece záruka.Je to jen o ceně.

smakaballl*
hodnocení

jak je to s nabíjením větší baterie cca 74 Ah?

bude to vůbec nabíjet?

nemá se nabíjet 1/10? to by bylo nabijet 7.5 A a to ty nabíječky zvládnou?

doplněno 26.02.11 09:32:

teď jsem objevil toto deramax.cz/... tak nevím?

bono*

Uvedená nabíječka není špatná, ale je jen pro olověné akumulátory.Volil bych raději nabíječku univerzální, schopnou pulzně nabíjet malým proudem i akumulátory gelové.Výborná zkušenost je třeba s nabíječkami z Lidlu, za 499,-Kč.Nabíjejí od malé moto gelovky až po 120Ah nákladní.

smakaballl*
hodnocení

mužete mi napsat název tý nabíječky z LÍDLU děkuji

doplněno 26.02.11 10:02:

teď jsem jí asi objevil lidl.cz/...

e250td*

Ten typ.co byl prodáván i v LIDLU ,mám asi 4 roky .Píšu ji za 1 . Mnoho mých kamarádů se nechalo přesvědčit a koupili si ji taky ,spokojenost maximální! Není nad pulsní nabíječky .

doplněno 26.02.11 10:47:

ULTIMATE SPEED T4X SE

mil®

Jo, to je vona. Mám ji taky už několik let a spokojenost.

lui*

Lidičky, co tady povídáte o pulsní nabíječce. Podívejte se do návodu. Vždyť je to obyčejná UI nabíječka. Pulsní na ní je jen spínaný síťový zdroj. Jediné co má navíc, je jakási inteligence při udržovacím nabíjení, kdy "údajně" při poklesu při udržovacím nabíjení začne znovu nabíjet. Je to pitomost. Může mi tu někdo vysvětlit, jak může napětí na Aku připojeném na udržovací zdroj poklesnout? Četl někdo z Vás ten návod?

To je jen ukázka dobře "zmáknutého" marketingu.

Tím vším neříkám, že ta nabíječka nefunguje. Říkám tím jen, že to není žádný zázrak, ale úplně obyčejná nabíječka.

e250td*
Pulsní nabíječka 12V SOLID 1K01 ... stačí porovnat.
lui*

To je to samé, jako výše. Spínaný je jen primární síťový zdroj. A tenhle návod:

hyperelektro.cz/...

mě místy docela rozesmál. Hlavně v místech, kde se mluví o vlnění místo zvlnění(nabíječka je charakteristická nízkým zpětným odběrem proudu a nízkými vlnami). Mimochodem zvlnění udávají 150mV. Že nemají potuchy, co znamená IP656, bych jim zas tolik za zlé ani neměl, že jim svítí STANDBY v podstatě při poruše(přerušený nebo zkratovaný obvod), s tím bych se taky smířil.

Ale že je doslova nebezpečná. Podívejte se do toho návodu. Jakmile si nabíječka změří 10,5V na aku, začne nabíjet 3,8A. Copak se asi stane s aku který není zrovna úplně vybitý, bude dejme tomu na hranici, 2,15V na článek, ale bude mít zkratovaný jeden článek. 5x2,15=10,75 > 10,5, tedy: do takto poškozeného aku bude "prát"3,8A, bez ohledu na to, že zbytečně. Jak dlouho? Kdo ví. O časově omezeném nabíjení jsem v návodu nic nenašel. Zato tam je zmínka o tom, že horký aku se má okamžitě odpojit.

Co dodat. Nic moc. Normální nabíječka. Žádný zázrak.

smakaballl*
hodnocení

jsem v tomto směru laik co by ste mi radil na obyč baterii 74 ah líbí jse mi tzv . inteligentní nabíječky tak nějak nevím če ho ze držet?*uf*

lui*

Mě se líbí třeba tahle:

nakupka.cz/...

Jak to píšu v jiném dotazu na podobné téma. Tahle si alespoň na nic nehraje.

smakaballl*
hodnocení

hmmm a kde ji teď sehnat?*cteni*

e250td*
No,zeptat se v několika obchodech značky LIDL .
mil®

Musíš prostě počkat, až ji tam zase budou mít. Ona se ta na bídka opakuje.

nu*
hodnocení

0x

CTEK MULTI XS 3600 - vítěz testů
luck*

ctek.cz/...

vitez testu byla tahle nabijecka *palec*

smakaballl*
hodnocení

viděl jsem nějakou v OBI mají ji tam standartně a moc ji vychvaloval prodavač teď si nevzpomenu na název .

cca 1100,- Kč

mamen1
hodnocení

0x

Nabíječku z Lidlu mám asi rok,kupoval jsem ji zároveň s kamarádem.Z mé strany naprostá spokojenost,kámoš taky maximálně spokojenej,tak bych se toho vůbec nebál...

smakaballl*
hodnocení

pokud bych chtěl srovnávat tu z LÍDLU a ostatní řízené procesorem na jaké paramatry se zaměřit?

mám baterii 74 Ah obyč.

je podstatné aby byla pulzní? nabo ta zlidlu pulzní není a je řízená procesorem .

co třeba tahle bbelektro.cz/...

bono*

Tronic z Lidlu je pulzní a řízený mikroprocesorem.

1jara*

To nevím ale 3,8 A nabíjecí proud se mi zdá málo. Na 74 Ah by jste měl mít 7A

lok*

3.8Amper není moc ale jediná nevýhoda je ta,že nabíjení bude trvat trochu déle.

1jara*

Hoodně déle*uf*

bono*

Některé pulzní nabíječky nabíjejí proudem 1A, což je ještě méně.Teoreticky by jste prázdnou 74Ah nabíjel 74 hodin, v praxi nikdy není úplně prázdná, většínou stačí 2dny.Pomalé nabíjení je pro akumulátor velmi prospěšné. Dále tímto proudem nemůžete žádný existující typ akumulátoru poškodit.

bono*

Nabíječka na vašem obrázku je totožná s nabíječkou z lidlu,pouze je o 300Kč dražší.

lok*

Totožná je,ale je jen na baterie 12V.Z Lídlu je na 6V i 12 Vbaterie.

buss
hodnocení

0x

Mě by jen zajímalo, kdyby se Tronic KH 3157 otevřel, odkud jsou ta střeva. Pochybuji, že to dělají germáni, nakonec KH - ketchie houston. Napětí nabíjeného aku nesmí klesnout pod cca 8 V, pak ji považuje za vadnou a nenabíjí.

smakaballl*
hodnocení

je to opravdu tak jak je zde? lidl.cz/...

doplněno 27.02.11 19:50:

jěště ohledně nabíjení moji baterie 74 ah není lepší něco silnějšího

např. toto : orlik-kompresor.cz/...

e250td*

To: Smakaball...To jste si ještě nepřečetl příspěvky ,aby jste zjistil ,že ta nabíječka typu LIDL je pro člověka,který baterie a jejich ůdržbu nemá v malíku to nejlepší .A lidé,kteří přispěli mnohdy dlouholetýma zkušenostma?

lok*

jsou 2 typy z lídlu,i když vnějšek podle předcházejících fot mají úplně stejný.První typ ,starší má označení jiné a druhý typ,novější,má označení Ultimate speed- ULG 3.8 A1.Ten se prodával již jen letos.Asi bude lepší vnitřek,i když obal je u obou stejný.Mám novější typ a jde bezvadně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]