Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dá se podle WINu zjistit jakou mám výbavu?

Od: holecek odpovědí: 10 změna:

Dá se podle WINu zjistit jakou mám výbavu v autě?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

1jara*
hodnocení

0x

Na Škodovky a VW mám dekodér.

hodnocení

0x

Ano. Podle 4 az 9 cisla VINu.

A samozrejme za predpokladu, ze to dokazes pro jednotlive automobilky dekodovat (dekodery k nalezeni na netu).

holecek
hodnocení

A jak je to v případě dodatečné montáže, např. tempomatu, to to tam v servisu také napíšou, nebo jak to funguje?

holecek
hodnocení

Jde mi o to, že když budu mít nové auto a za rok se třeba rozhodnu domontovat tempomat, tak jestli se mi zvedne cena auta, protože v autobazarech výbavu zjištujou pouze pomocí WIN a nevím jestli se do ceny započítává výbava, který nebyl montováná při výrobě auta...

1) VIN se zamozrejme neprepisuje.

2) Informace na techto mistech ve VIN nejsou nikde predepsane a ni povinne. Tedy ne vsechny automobilky to vyuzivaji stejne, zda-li nektere vubec, a urcite zde nenaleznes vsechny informace o aute tak jako tak.

3) Tempomat je uz dneska docela bezna vec a cenu to tedy beztak prilis neovlivni.

hodnocení

0x

Výbava se dá víc poznat podle několika štítku skupin čísel a písmen, který bývá většinou nalepen v zavazadlovém prostoru vedle rezervy. Pak zajít na net a najít dekodér (většinou na forech dané značky vozu). Tak jsem to dělal třeba u Octavie - zjistí to např.barvu, typ brzd, airbagy, ...

cyril*

Barva ani typ brzd zřejmě nebudou "výbavou". Jinak cena se řídí aktuální nabídkou a poptávkou a ne tím co by mělo či nemělo v autě být podle VINu nebo něčeho jiného.

Metalíza k obyčejné barvě, nebo kotoučové brzdy k bubnovým,..to se dá říct také jako výbava. Také jdou vyčíst další údaje-klima, části elektroniky podvozku,... Z VIN kodu se toho zas až tak moc vyčíst nedá

doplněno 23.02.11 21:29:

igorweb.org/...

Např.dekoder koncernu VW

holecek
hodnocení

A tyto štítky se dají udělat nové, s napsanou tou případnou novou dodatečnou výbavou?

Ne, štítky jsou jen originální z výroby. Dodatečná montáž další výbavy se už nijak neeviduje, krom několika věcí do Technického průkazu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]