Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na Přepis Vozidla?

Od: karlos4411* odpovědí: 5 změna:

Přepis Vozidla?Nedávno jsem koupil felicii combi 1,3 a původní majitel semnou sepsal kupní smlouvu a auto na mně odhlásil.Dostal jsem velký a malý TP.. Zjistil jsem že přepis má být do 10dnu od předání TP a já to stále nemám nicmeněJde o to že technickou to má do března dalšího roku a auto se mi nechce přepisovat..vyhazovat peníze za ani né rok ježdění když to pak stejně pujde na vrakáč.Tak se chci zeptat jestli je přepis nutný?Stačí když si zaplatim poviný a budu jezdit s techničákem kde je jmeno původního majitele?a co říct když mně zastaví hlídka PČR?Je to mé první auto,tak se případně nezlobte za muj hloupý dotaz.Předem díky za odpovědi.KP.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
není to hloupý dotaz, jen neznalost
"Zjistil jsem že přepis má být do 10dnu od předání TP" kde jste to zjistil?
"když si zaplatim poviný a budu jezdit s techničákem kde je jmeno původního majitele" souhlas klidně můžete
"a co říct když mně zastaví hlídka PČR?" tak jim předložíte dokumenty:
řidičák, (někdy i občanku), zelenou kartu, osvědčení o technickém průkazu, to vše máte takže je to OK.
(někdy musíte mít i jiné doklady...)
ICQ 55180641
karlos4411*
hodnocení

Díky moc,to jsem chtěl vědět.jinak zjistil jsem to na internetu s těma 10dnama ted už přesně nevím jak se stránka jmenovala.. a k tomu techničáku jsem myslel co když se budou ptát proč to není psané na mně?ale když jim stačí jen tyhle uvedené doklady tak snad to bude ok =)

standa1*

jestli už to na vás odhlásil,tj na svém úřadě to odhlásil na základě kupní smlouvy a napsal na vás (máte v ruce ustřižený malý techničák) tak už vám nezbyde než to přihlásit na sebe.

karlos4411*
hodnocení

Auto na mně již odhlásil.. a ustřižený myslíte nejspíš ty 2díry křížem?jestli ano tak ho mám ustřihlý nejspíš =( nejhorší bude že když to budu chtít přepstat tak platím i eko poplatek?.. a ten bude nejspíš 5000 =(

nu*

pokud nebyla eko-daň zaplacena, platit budete, ale stačí si najít "svého" ZTP a auto registrovat na něj, a pak obratem na sebe za 800,- Kč, budete jen potřebovat protokol o evidenšní kontroel, clkem 2 protookoly, ten první na jméno osoby ZTP, pak po registraci na něj další na své jméno, tedy cca 2x 250,- Kč, to se vyplatí a je to lepší než vyhodit 5 tisíc

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]