Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

TP na magistrátu k vozidlu po totální škodě

Od: renata82* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, jsem majitelem vozidla, které je stále v převodu a po totálni škodě /nepojízdné/. Vůz byl koupen přes úvěr, který je již splacen. Velký technický průkaz je stále na magistrátu. Zájemce o koupi vozidla je ochoten zařídit STK, ale pokud bude mít velký technický průkaz. Velký Tp mi na magistrátu nechtějí vydat až po předložení STK. Ve stanici STK mi zdělili že na takové vozidlo nelze STK zkoušku provést. Prosím Vás, jak mám tedy postupovat?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cyril*
hodnocení

0x

Z jakého důvodu nemáte TP Vy, když jste majitelem a proč chcete dělat TK na voze, který je na odpis? Je to celé nějaké zmatené.

renata82*
hodnocení

Tp nemám protože mi ho magistrát města odmítá vydat. Stk dělat nechci, k tomu mě nutí magistrát města až na základě STk mi vydají velký TP. Majitelem jsem ale vozidlo je v převodu s uvěrové společnosti na mne. Vozidlo je na mne odhlášeno.

Toto není zdůvodnění, proč nemáte techničák. Jak se dostal ne magistrát? Něco tajíte...

Není právní důvod, aby město nechtělo vydat techničák, jen kvůli neplatnosti STK. Je tam jiný důvod a ten musíte sdělit vy.

doplněno 22.02.11 17:33:

takto to nevyřešíte

ICQ 55180641

renata82*
hodnocení

Nic netajím, píšu Vám, jak mi to sdělili na magistrátu v Ostravě. Zakoupila jsem vozidlo přes úvěrovou společnost. Vozidlo je stále v převodu, než jsem stihla vozidlo převést na sebe, stala se dopravní nehoda, likvidátorem pojištovny byla škodná událost uvedená jako totální škoda na vozidle. Na magisrátu jsem předložila jak kupní smlouvu tak protokol od pojišťovny o totální škodě. Tím to se ocitám v situaci, kdy mi nemůže být vydán velký TP. Tak to mi to bylo sděleno na magistrátu

cyril*

K čemu potom potřebujete TP, když vozidlo neexistuje. Jen je doregistrujte na sebe a současně trvale vyřaďte.

cyril*

TP je součástí vozidla a magistrát ani nikdo jiný jej nemá právo zadržovat (je Váš stejně jako auto).Jediné co po Vás mohou požadovat k dokončení registrace na Vás je evidenční kontrola, kterou provádí technik STK. Můžete jim kupu šrotu přivézt na korbě nebo se domluvit s technikem na jiném postupu.

renata82*
hodnocení

V tuto chvíli mi bylo sděleno, že bez Velkého technického průkazu mi technik evidenční kontrolu neudělá. Mám si tedy o něj na magistrátu zažádat a do 14 dnů předložit doklad o provedení evidenční kontroly? Byl by tento postup správný?

cyril*

Kdo je v kupní smlouvě uveden jako předchozí vlastník a proč tento nepředal TP Vám společně s vozem?

renata82*
hodnocení

je to už delší dobu a nepamatuji si kde se TP ocitl. Takže stačí si tedy vyžádat duplikát?

doplněno 22.02.11 16:47:

Nebo jestli mi byl předán.

doplněno 22.02.11 16:49:

MP Autoplus s.r. o. j zakoupeno přes autobazar

cyril*

Takže TP máte Vy nebo původní majitel a snažíte se vymámit z úřadu jiný: To se pak nedivte, že jej vydat odmítají, když nesplňujete zadané podmínky. Pokud byl učiněn "polopřevod" na Vás, tak bývalý majitel neudělá nic. Vy si prozatím můžete vyžádat výpis a s tím absolvovat evidenční kontrolu, což půjde asi těžko, když se jedná o vrak. Takže znovu opakuji : proveďte doregistrování na Vás a zároveň trvalé vyřazení. je to cesta nejmenšího odporu.

renata82*
hodnocení

Auto fyzicky existuje a ráda bych ho prodala, ovšem kupec po mě požaduje TP.

O jaký výpis na magistrátu se jedná? Prosím pokud můžete, napiště v pár bodech jak mám postupovat, moc tomu nerozumím. Děkuji

ICQ 55180641

doplněno 22.02.11 19:11:

je to jinak,,,,,

paní či slečna ztratila techničák v době polopřevodu. Jeden úředník sdělil že to jde, druhý nejde...

takže musí znovu na úřad a jednat a jednat.

a dotlačit je k činnosti.

nu*

1.) nevidím jediný důvod, proč by měl magistrát opatrovat TP, je to doklad k vozidlu a patří do šuplíku provozovatele-majitele, myslím si že trochu lžete

2.) pokud je auto v "odhlášce", někdo musel odhlášku provést a přitom předložit velký i malý TP, tedy ten "někdo " musí mít i velký TP

3.) pokud jste TP ztratila, jste v neřešitelné situasci, protože duplikát TP lze vydat jen registrovnému provozovateli, a Vy registrovaná nejste

4.) TP není jen cárem papíru jak si někteří lidé myslí, ale úřední listinou, duplikát TP lze vydat jen v příapdě ztráty,, poškození nebo výměnou za ppsaný, k registraci potřebujete evidenční kontrolu...Tam bych zaměřil Vaše úsilí, přesvědčit některou STK aby vystavila protokol o evidenční kontrole, nejlepší by to bylo na té STK, kam bylo v minulsoti vozidlo pravidelně přistavováno a kde mají v archivu patřičné podklady

5.) s doregistrací na nového provozovatele lze vystavit současně i duplikát TP, a to zpravidla hned, nebo pokud jde o jiné než původní registrační místo po vyžádání papírového spisu vozidla z původního registzračního místa

nu*
hodnocení

0x

Před totálmí škodou jste měla s kupní smlouvou po zaplacení převzít auto, velký a malý TP, ptejte se tedy prodejce, kde je velký TP, pokud tvrdí že na magistrátu, tak LŽE

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]