Nejste přihlášen/a.
Zakoupil jsem manželce SUZUKI Swift z roku 1999. Hliníkové části motoru jsou značně zoxidované (až pokryté slupkami) a nehezky to vypadá. Potřebuji poradit, čím by se dal tento povrch opět vyčistit a oživit. Napadá mě potřít to roztokem sody (uhličitan sodný), do kterého bych přidal několik šupinek louhu sodného, který reaguje s hliníkem a pak to opláchnout čistou vodou. Nebo víte o něčem lepším, co se třeba prodává?
Spíše bych šel do kyselých lázní,než do ještě více naleptaných hliníkových povrchů.
JABRAKA
Ono by stačilo občas na motoru všechno pohyblivé/páčky,lanovody,upínací pásky na hadicích,hliník,všechno co oxiduje/namazat nebo postříkat řidčím olejem.Nebo ho tam alespoň kápnout.Chrání to proti opotřebení a korozi.Spousta antitalentů na to kašle a pak,když člověk otevře motor tak jen spráskne ruce nad tím,jak motor a vše kolem vypadá.
Odrezovač odrezol krásně odleptá povrchovou korozi,motor bude jako nový.Jasně že opláchnout pořádně wapem a nastříkat třeba WD-40.
Svého času jsem používal pod nátěr oceli odrezovač na bázi fosforečných sloučenin. Povrch kovu pak byl čistý a barvy modrofialové. Už jsem ho ale dlouho neviděl v prodeji. Ten odrezovač současně prodávaný má nějaký obchodní název? A na jakém chemickém základu je vytvořen?
Dobrá, díky za radu, je to na ocel a litinu, ale vyzkouším to na tu slitinu hliníku, co je z ní ten motor.
V drogerii si kupte kyselinu solnou(používá se na úklid a odstranění vodního kamene) stojí něco přes 20Kč.Neředěnou kyselinou hliník opatrně natřete štětcem,můžete dle potřeby některá horší místa i několikrát.Jasně že používejte gumové rukavice a brýle, od štětce to může odstříknout. Pak vše řádně opláchnout vodou a motor bude jako nový.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.