Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jake vybrat auto maximálně 8 let staré

Od: alois3 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, obrácím se na Vás odborníky a prosím o radu a doporučení.Chci si koupit ojeté auto maximálně 8 let staré a cenově do 120000kč.Upřednostnoval jsem PEUGEOTY,ale po přečtení recenzi mne tato značka odradila.Potřebuji auto,které bude spolehlivé a s kterým najezdím dalších 5let.Samozřejmě běžné opravy a opotřebení jsou samozřejmostí.Moc vás prosím o doporučení,které značky aut jsou dobré a taky majitelé PEUGEOTU,aby mi napsali své zkušenosti,nebo doporučení.Mnohokrát všem děkuji!

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ono jde hlavně o to, jaké auto si představujete? Myslím typově - je rozdíl mezi dvoumístným kupátkem a rodinným parníkem, nebo pickupem na podnikání. Zkuste specifikovat blíže, na jaký účel auto nejvíc využijete.

mux
hodnocení

0x

No uplný odborník nejsu ale doporučil bych Octavii 1,9 TD(první typy jsou držáky) v benzinu asi 1,6. I Fabie v benzínu není špatná teď záleží jak se bude hodně jezdit jestli delší trasy tak diesel ale jestli kratke trasy do 20 km tak benzín. Peugot ujde ale nějaké typy jsou poruchové. Ono taky záleží jestli budete jezdit sám nebo ve více lidech pak by to chtělo něco silnějšího. A na co Jste zvyklý jestli chcte trhat asfalt tak nebo si jen tak uživat jizdy.

alois3
hodnocení

Děkuji za Vaše odpovědi.Jsme 4členná rodina,tak určitě nějaký prostornější vůz,ale né zas velky.Jezdíme většinou po městě a sem tam delší trasy.Nejsem milovník rychlé jízdy,ale jízdu si užívám.

mux

Takže asi benzín. Výbíral bych mezi vozy Ford (mondeo, focus), Škoda(octavie, fabie), Peugot(307,207,...) to jsou nejběžnější a nejlevnější na servis. Ja osobně bych šel do mondea nebo octavie.

xxx*
hodnocení

0x

Z vlastní zkušenosti mohu doporučit. Škoda Octavia s motorem ALH 66/81 kw 1.9 TDI. Za tyto peníze se nechá pořidit poměrně slušné auto. Toto auto jsem přenechal přítelkyni takže nějakých 40000Km dostává jak se, tak říká nažrat. Kupoval jsem jí na 130000 km nyní má najeto 245000 km. Za dobu provozu kromě spotřebního materiálu byla pouze pár drobný investic. Stahovačka ve dveřích u řidiče 800,- i s výměnou, čepy na pření nápravě 3000,- s prací, tlumič kmitů drážkového řemenu 2000,- i s prací. Dva známí mají stejné auto a s investicemi jsou na tom podobně. S autem se nechá jezdit do 5l/100km a to i svižnější jízdou. Je to spolehlivé auto a všude na vrakovištích se válejí hromady dílů. Spousta dílů je i z druhovýroby a narozdíl od podstatných částí jako rozvody do, kterých se vyplatí dát více peněz se nechají, některé díly pořídit velice levně www.obautodily.cz (přendí nárazník 1500,-). Je to pouze můj názor a osobní zkušenost. Měli jsme pár francouzů a u všech přišel provoz mnohem dráž a to především v náhradních dílech. Nedávno se tu řešily japonská auta a někdo zastával názor, že se jedná o TOP značku. Osobně s tím nesouhlasím vystřídal jsem několik toyot jako služebních aut a byl to děs a hrůza.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]