Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

206 GTI skryta zavada vs hodně oprav

Od: romanm odpovědí: 11 změna:

Zdravim... koupil jsem auto 14.2.2011! Po par dni uzivani me praskl klinovy remen!Oprava cca 1 500,-Pak me mechanik rekl v servisu ze mam praskly pravy predni tlumic(sport podvozek) a ze netesni.Olej z tlumice tekl ven!Pak jsem zjistil ze nefunguje dostatecne rucni brzda!Chci se zeptat a predem dik za odpoved jake vyjadreni potrebuji tomu aby me byvaly majtel nahradil vydaje!Tlumic-cca 5 000,-(bude se muset koupit cela sada) rcuni brzda- 1 500,- a klinak 1 500,-! Dekuji...V kupni smlouve bylo jasne psane ze prodavajici prodava auto v top stavu!

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

standa1*
hodnocení

0x

No ona je otázka při koupi ojetiny co znamená "Top stav"...:(

doplněno 21.02.11 17:33:

Myslím tím jestli v kupní smlouvě třeba není psán stav tlumičů apod...to by pak byla jiná...jestli vám dá prodejce slevu na tyto závady tak se zachová šlechetně,ale jak píšete "skrytá závada" on to také nemusel vědět a to pak už bude dohadování...

vosikac*
hodnocení

0x

Jak chcete prodávajícímu dokázat, že tlumič byl ve špatném stavu při koupi vozu? Klidně jste mohl vzít nějaký výtluk vy, při dnešním stavu silnic, navíc skoro po zimě...*nevi* To že je netěsný, mohlo být zřejmé už při prohlídce vozu před koupí. To samé špátná funkčnost ruční brzdy ...

riomanm
hodnocení

on me napsal ze mu staci vyjadreni od servisu podpis mechanika a razitko... muzu to brat jako dostacujici dokument o zavade?

vosikac*

Pokud tím "on" myslíte prodávajícího a je Vám na základě tohoto ochoten poskytnou slevu nebo uhradit náklady na opravu, tak není co řešit.

doplněno 21.02.11 17:51:

Jinak s tímto jsem se setkal i přímo od bazaru, kdy kupující po skoro měsíci zjistil, že mu nefunguje centrální stahování oken. po příjezdu do bazaru mu prodejce řekl, ať přinese fakturu o opravě a ta mu bude proplacena.*palec*

erikch*
hodnocení

0x

Tak prodejci auto "hoďte na hlavu"-to znamená domluvit vrácení věci a odstoupení od smlouvy,navštívil bych i PČR-sice vás pošlou někam,ale trvejte na sepsání oznámení-to aby jste měl do budoucna papír v ruce,že závady(a svým způsobem i podvůdek-stav rozhodně není "top",jak tvrdí prodávající,čímž vás úmyslně uvedl v omyl)není vaší vinou,ale je "skrytou vadou"-i když vytékajícího tlumiče jste si všimnout mohl...(to moc kamuflovat nejde) No a šupky hupky hurá za právníkem a podat žalobu-pokud se tedy s prodejcem nedomluvíte a on vám nevrátí kačky...Zároveň bych pánovi taktně naznačil,že sice budete věc řešit soudně-což se v praxi rovná "dobrému vtípku",ale zároveň paralelně i s lidmi zabývajícími se vymáháním pohledávek,že sice obětujete 20 tisíc,ale nenecháte si "ká..et na hlavu"...

standa1*

Myslím že v nějakém zákoně je "odstoupení z kupní smlouvy" snad do 30 dnů je to možné,zkuste počkat na odpověď někoho kdo se vyzná trochu v zákoníku...;)

doplněno 21.02.11 17:41:

Moje první cesta po koupi auta byla ke známému do servisu,komplet prohlídka a byl klid,s prodejcem jsem měl písemnou dohodu na 30 Vyzkoušet auto ,kdyby něco tak vrátit nebo sleva.

romanm
hodnocení

Tak sam mi rekl ze pokud dolozim papir od servisu ze je tlumic vazne praskli a predlozim fotky tak me skodu uhradi...

standa1*

tak aspoň něco ne? lepší než 2 roky lítat po soudech...*placni*

erikch*

pokud bude pán solidní a dodrží dohodu-jedině dobře a klid "na obou frontách..."

mmmm*

teoretik? dle keců co tu vedete nejspíš ano vás bych poslal i s právníkem do ... top stav je pro každého jiný a není to měřítko navíc inzerovat top stav u ojetiny mno věřit může diletant

martin82*
hodnocení

0x

bohužel ani jedno není skrytá vada ale opotřebení- brzdy podvozek i řemen jsou součastky, které se opotřebovávají takže pokud prodejce vysloveně nebude souhlasit nic s tím neuděláte. a upřímně toto se může stát a bohužel za to i ten prodejce nemuže. Ani já bych vám nezaplatil tlumiče když nevím kde jste jezdil, řemen to je prkotina a brzda taky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]