Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Spachal jsem přestupek v pražskem tunelu Mrazovka, kde mi bylo naměřeno na 50 , 63km. Jelikož mi už zbývají pouze 2 body, mám obavu, abych nepřišel o ŘP. Předpokládám, že mají foto, takže asi se z toho nijak nevymluvím. Auto mě žíví, najezdím až 3000km měsičně. Vždy byly přestupky za rychlost do 20km v hodině, což je při mém ježdění docela dobré. Přesto se body nastřádaly a pro mě je to celkem špatné, nemohu si dovolit přijít o práci. Napadlo mě poslat si pro pokutu a body svého otce. Jsme si celkem podobný, jen bude asi znat na fotce věkový rozdíl. Navic otec skoro nejezdí, takže zatím o žádny bod nepřišel. Jde o to, zda policista bude zkoumat, zda opravdu je na fotce ten co se přišel doznat. Mě navíc za měsíc vyprší roční lhůta bez přestupku, takže mi automaticky 4 body budou odečteny. Zda se mi zbytečné přijít o ŘP, kvuli takovým prkotinám. Prosím o váš názor. Pavka
pokud máte ochotného otce, jde z toho "vybruslit" bez ztráty kytičky.
až dostanete předvolání na magistrát, sdělíte jim, že v této věci vás bude zastupovat pan XY (váš otec). otec dostane předvolání. dostaví se a v této věci odmítne vypovídat . úředník uvidí, že na fotografii je někdo úplně jiný a je v koncích. věc bude muset odložit...
Díky za odpověď. Jsme domluveni, že veme vše na sebe. Řekne, že na fotce je on. Mně šlo spíše o to, aby policista nezkomal, kdo na fotce je. Jsme si podobní, ale je mezi náma 25 let rozdíl. Peníze na pokutu mu samozřejmě dám.
Jednou se zde řešilo něco podobného. Policista není znalec fotografií. Proto nemůže posoudit zda na ní jste vy nebo někdo jiný.
To je skvělé kam ta "demokracie" dospěla...
Takže na fotce jasně vidím Karla..., ale protože nejsem znalec..může to být taky Jirka nebo Franta...
A abych si potvrdil že je to Karel...musím mít znalecký rozbor od dvou znalců v oboru fotografie...
Perfektní...
To tady v ČR brzo dopadne dobře..
naštěstí to tak funguje-vemte modelovou situaci-jste z něčeho obviněn na základě jakési fotografie-což v dnešní době není až zas tak nereálné,stačí být ve špatnou dobu na špatném místě(bez ohledu na faktický stav)-soudce nabyde přesvědčení,že jste to vy-bez vyjádření znalce(ů) a tradá odnětí svobody třeba 3roky,a ne nějaké body...-asi byste mluvil o demokracii trošku jinak... Jinak k věci-je trošku s podivem "blbnout" v bodové tísni,obzvlášť na zatím stále značených úsecích průjezdových radarů-nicméně institut osoby blízké je stále právně v pořádku(a jen tak "nezmizí"-ono zdaleka nejde o pokuty,radary a fotky),čili lze podat vysvětlení na úřadě při řešení podezření ze spáchání přestupku-že jste vozidlo v tu chvíli neřídíl a dále se nehodláte k věci vyjadřovat,jelikož byste mohl přivodit hrozbu postihu(sobě) osobě blízké...Nic víc nic míň...
Myslím, že si moc vandíte. Až se váš otec uvidí na fotce, bude jásat, kolik nemá šedivých vlasů a vy pak budete jásat, až vás a vašeho otce policie obviní třeba za podvod. Pak už to prkotina opravdu nebude. Fakt nevím, papíry mě taky živí, ale nachytat jsem se nechal naposled v době, kdy se ještě nerozdávaly body. Od té doby jsem stále bez bodu a vám se divím, že když víte jaký máte stav a kolik vám zbývá, že pořád riskujete a jestliže vás to ještě živí, tak to už je holá nezodpovědnost. Nicméně vám přeju u řešení přestupku policajta alespoň s pěti dioptriemi.
renvene, chybí jen měsíc do stavu -4 body!
už Vás předvolali?
ukázkový příklad, jak se omluvit, páč zrovna předvolaný ulehl, pak další navržený den ...
Jestliže porušujete předpisy, tak to není prkotina! Když Vám Eliška přidělila 10 bodů, asi nejste šofér OK.
Ano chybí jen měsíc do odečtení 4 bodu. Jde ale o to, že poslední přestupek byl spáchan 28.3.10 . Teď začátkem unora jsem spachal další přestupek. To znamená, že mi do vypršení data bez přestupku zbývalo něco víc jak měsíc. Na policii jdu za 14 dní. Jde o to, zda se počíta rok bez přestupku od data posledního přestupku a nebo od data dostavení se na policii a dostání 2 bodů.
reny,
pokud minulý přestupek byl projdenán standardně, tak počítáná začne druhý den po spáchání přestupku. Pokud docílíte odstrčení termínu pravoplatného projednání přstupku a i výsledkem, za 29.3. je to OK.
odvolávat a odvolávat...omlouvat se z jednání atd...
doplněno 21.02.11 20:53: stále trvám naAno máte pravdu s tím šoférováním, ale je opravdu někdy složité uhlídat všechny značky, navíc opravdu najezdím toho hodně. Ty body jsem nasbíral vždy za každý rok 2, bohužel vždy před vypršením roční lhuty. Ale máte pravdu. je to ponaučení. Takže chápu to dobře, že pokud přestupek byl spáchan 28.3.10 a přímo na místě mi byla uložena bloková pokuta a další přestupek skoro za rok, kde mě změřili kamerou a já se to dozvěděl až teď z výzvy, že byl přestupek spáchán 4.2.11 (což ještě není rok od přestupku), počíta se tedy až termín projednání? Pokud tedy posunu jednání až po 28.3, tak bude uznána roční lhuta a ubrány 4 body? Ještě jednou moc díky za odpovědi.
Nechci být rýpal a ani se nebudu pokoušet vás navádět k nějakým pokusům vyhnout se trestu, spíš Vám dám jiný příklad. Já jezdím každý den, ŘP mám od roku 1998, auto mě živilo jen loni, kdy jsem měsíčně najezdil 10 - 12 tisíc kilometrů ( osobákem ). Nyní mě auto neživí, měsíčně najezdím kolem 2.500 km, na kontě mám 0 trestných bodů. Za celou dobu své řidičské působnosti jsem dostal jen 3 pokuty ( Když jsem se přestěhoval do Brna, pod Husovickým tunelem jsem jel za autobusem a odbočil jsem za ním do leva do zákazu vjezdu, značky jsem přes autobus neviděl a 2x za parkování ). Chci říct, že spíše než se tady zabývat jak se vyhnout trestu by možná nebylo od věci trechu se zamyslet a třeba i přehodnotit Váš způsob a styl jízdy, hlavně když píšete, že přicházíte o body k vůli prkotinám. Vzhledem k tomu, že Vám naměřili 63km/h, měl jste na tachometru lehounce pod 70, ted si představte, jak budete brzdit když Vám před auto vejde třeba nepozorné děcko co jsem ze školy, to už prkotiny nebudou a věřte mi, že najednou budete mít času že nebuete vědět co s ním...
Říká Vám něco osoba mě blízká? Úplně stejná situace v mé rodině, sestřička si to valila v Praze o 10km víc a přišel dopis, švára coby majitel auta šel na policii s jedinou větou - osoba mě blízká - no a jelikož není komu dát body, dostal jen pokutu.
Myslím že ta osoba blízká stále ještě platí.
Švára v podstatě s pokutou souhlasil, když ji zaplatil, aniž by musel
Osoba blízká samozřejmě ještě platí, nakonec když osobu blízkou uvidí na fotce, může jedině tvrdit, že to je jednovaječné dvojče.
robote, toto je nějaké divné, za co dostal švára pokutu?
To je z pohádky? nebo skočil někomu na lep?
"no a jelikož není komu dát body" body přidělí Eliška viníkovi, takže pokud policie dala švárovi pokutu za přestupek, tak označí TŘEBA §22, / 1 e)1 Klidně může policista říkat že je to bez bodu, ale automat přidělí sám body.
doplněno 21.02.11 21:37:proč proboha osoba blízká, proč třba jen odmítám vypovídat.
pokud bude fotka zřetelná, máte smůlu...poud budce nekvalitní, má smůlu správní orgán, byla to osoba blízká...Doporučuji sklápět při rychlé jízdě clonu proti slunci a kombinovat to s latexovou maskou prasete
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.