Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,do ledna jsem měl povinné pojištění zaplacené u Wuestenrotu,v 12/10 jsem zjistil,že tato společnost nabízí pro nové klienty pojistku výrazně levnější když si pojistku zaplatíte on-line,psal jsem vedení společnosti,že jsem dlouholetý klient a že chci aby mi tuto pojistku snížili,nevyhověli.Tak jsem si v 2/11 sjednal pojistku u jiné pojišťovny.,zaplatil.Zároveň jsem zaslaL Wustenrotu o ukončení pojištění dohodou,opět nevyhověli.Co mám dělat?Přeci nebudu platit pojistky 2.
Povinné ručení je tuším možno ukončit poze v době 6 týdnů před výročním obdobím. Je to dle datumu uzavření. Př. - pokud bylo povinné ručení uzavřeno třeba k 1.5., tak je to období 6 týdnů před dovršením 1.5.
Každopádně je to popsáno v podmínkách smlouvy
Pokud dá značky do depozitu. Se zrušením PR není problém zruší ho v krátké době. Je to stejné jako kdyby jste vůz prodal, také nečekáte půl roku aby jste PR zrušil.
doplněno 21.02.11 12:31:S tím depozitem to je jedna z variant, ale aby jste nemusel na úřady je lepší ta první co jsem psal nahoře
Reagoval jsem na to, proč pojišťovna pravděpodobně nevyhověla žádosti o zrušení pojistky. Ono si také sjednat nové pojištění před tím, než s izruším stávající je docela nezodpovědnost a zbytečné starosti navíc:D
Jinak jsem loni neměl také problém se zrušením pov. ručení na základě kupní smlouvy. A před cca 3 lety jsem též díky možnosti levnější pojistky napsal smlouvu o prodeji (jako) a také nebyl problém.
Jen jsem nejdříve stávající zrušil a až poté sjednal novou
Dobrý den, mám takový dojem, že změnu pojišťovny u povinného ručení můžete udělat jen podanou výpovědí pojistky 2 měsíce přede dnem obnovení smlouvy. Takže, jestliže vám pojistka končila v 12/10 a vy jste si sjednal nové ručení od 2/11 a požadujete dohodou zrušení pojistky původní, správně vám Wuestenrote nevyhověla - nedodržel jste podmínky. Nutno číst ve všeobecných podmínkách, než se k něčemu rozhodnete. Vlastně si za to můžete sám.
oficiálně ano-ale jsme v čechách-takže si umíme poradit-a nejlevnější a nejrychlejší variantou zrušení nějaké stávající pojistky(povinného ručení)je ona "jakože smlouva o prodeji auta"(nacionále třeba manželka,rodiče,případně "obšlehnout" třeba nějakého jednatele z obch.rejstříku-jsou tam i r.č.),osobně zajít na pobočku a na místě,na počkání,zrušit ...a není co dál řešit...
no, po mně třeba už nechtěli kupní smlouvu, ale velký TP s "odhlášením" na nového majitele.
depozit je za 100,- Kč 100% klid a jistota. ráno do depozitu, pak do pojišťovny (smlouvu zruší bez debat) a hned na úřad pro RZ (SPZ). úředníkovi bych ráno řekl ať značky neukízí, že jsem za hodinu zpátky...
no a pokud nepřistoupili na dohodu tak se této pojišťovně vyhýbat...
Tak ono záleží na pojišťovně já se zrušením pomocí kupní smlouvy zatím neměl problém. Je to jen o lidech. Pokud Vám nevadí cesta na úřady pak depozit je jistota.
Souhlasím s 2masoni, depozit je nejednodušší a nejistější. Ještě bych před uzavřením nové smlouvy mrknul na pár kalkurátorů pov. ruč. jestli nenajdete ještě výhodnější pojištění. Třeba tady top-pojisteni.cz/... Popřípadě navštívit pobočku a smlouvat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.