Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkušenosti s kamerou do auta

Od: hozna odpovědí: 13 změna:

Zdravím,

nedávno jsem objevil autokamery, dost mě to zaujalo, protože za relativně malé peníze získáte kvalitní kaneru do auta, se kterou můžete jak natáčet, tak třeba chránit vaše auto v době vaší nepřítomnosti. Máte s tím někdo zkušenosti? Ty funkce vypadají opravdu zajímavě, no mě by zajímalo, jak to funguje ve skutečnosti :)

Díky předem za odpovědi!

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xxx*
hodnocení

2x

Truecam A5 je jedna z nejlepších kamer, které jsou v současné době na trhu. Na youtube najdeš spoustu uživatelských videí, kde si můžeš +/- prohlídnout obraz.

Doporučuji vydržet do konce měsíce, je avizován nový model s lepší optikou a v sadě bude obsahovat GPS modul s detekcí radaru, cena se má pohybovat okolo 4.000,-

Pokud se zastavíš na prodejně u nějakého dealera, tak ti kamerku zcela jistě rád předvede a můžeš si vyzkoušet i funkce.

SD doporučuji CLASS 10!

lmgify
xxx*

Není předepsaná, ale doporučená a jak je to v rozporu s mou odpovědí, že bylo nutné reagovat zbytečnou poznámkou?

lmgify

Psal jsi to, jako by to byla tvoje osobni zkusenost s provozem Class4/6/10 s tou kamerou nebo jako ze jsi to odvodil z jinych parametru te kameru (jako treba zaznamove rychlosti kodeku). Ve skutecnosti je to neco, co se pise na strankach prodejce, takze je to dostupna informace.

FullHD lze zaznamenavat i na Class4, ale nikde jsem se nedocetl prave tu bitovou rychlost, na kterou to ten kodek v kamere zakoduje.

xxx*

Na základě faktu, že výrobce doporučuje stejnou CLASS, jsi usoudil, že s tím nemám osobní zkušenost? Máš vzkutnu vynikající deduktivní schopnosti, je to stejné jako jako sdělení, že mám potravinu zužitkovat do data spotřeby, ale když jí zužitkuju o týden déle, nic se nestane.

lmgify

Ano, udelat osobni zkusenost s vyrobcem doporucenym doplnkem jeho vyrobku, je zcela nova informace pro dalsiho zakaznika, ze to opravdu kupuje tak, jak se uz predtim vedelo, ze to funguje *ee* *zed* Nevim, proc by si to novy zakaznik radeji neprecetl primo od nekoho, kdo to VYMYSLEL a VYROBIL.

xxx*

Opravdu smysluplná reakce s hlavou a patou.

Já teda sdělím konkrétní zkušenost, pořídil jsem Go Pro Hero 3 Black Edition, po vložení karty CLASS 4 nebylo možné nahrávat na mixmální možné parametry videa. Karta byla zkrátka pomalá a nestíhala. Od té doby vždy pořizuje pouze CLASS 10, která není cenově zásadně rozdílná od CLASS 4.

Závěrem nebudu tu trapně řešit paměťovou kartu, protože to přímo nesouvisí s dotazem! Proto je zcela zbytečné rozvádět tu plky a bláboli o kartách a doporučení výrobce, to že se vyplatí CLASS 10 je logicé i bez těchto faktů.

Kamerku Truecam A5 vlastním a za pořizovací cenu nemá na trhu konkurenci!

Dál se ke zbytečným a naprosto nepotřebným informacím od Imgify nebudu vyjadřovat.

HAWG

repkin*
hodnocení

2x

Koukal jsem na to, asi si jí koupím taky :)

doplněno 07.07.14 15:07:

pročítám recenze

alza.cz/...

doplněno 07.07.14 15:21:

JInak se omlouvám, že přikládám poleno do ohně, ohledně karet píše výrobce přímo tu:

magicam.freshdesk.com/...

doplněno 09.07.14 16:00:

magicam.cz/...

tahle nevypadá špatně, má 120 obrázků za sekundu a vodotěsná do 100m, ale nemá GPS :(

xxx*

Jak jsem psal v prvním postu, vyplatí se počkat do konce července, je avizován nový model. ;)

repkin*

Tak jsme se dočkali té nové verze

truecam.cz/...

doplněno 28.07.14 08:18:

ale, že by mne to nějak extra nadchlo ... čekal jsem, že udělají 60fps, aby se zlepšila kvalita obrazu, ale furt je to natřicetí, k čemu mi jsou vtipné komentáře pana Zími omg ...

doplněno 28.07.14 08:25:

rozdíly A5/A7

FULL HD 1080p / 1296p

- / Funkce WDR pro lepší snímání obrazu v širokém kontrastním poměru

cobrak*
hodnocení

0x

Já kameru v autě mám a musím říct, že je to ta nejlepší věc, kterou si můžete do auta pořídit. Ne proto, že můžete jako idiot dávat na internet videa, která cestou natočíte (a že je takových lidí hodně), ale proto, že máte v autě důkaz... Známého v zimě na sněhu smetlo auto, odřelo mu celý bok auta a od nehody ujelo. Jelikož měl kameru, policajti díky SPZ auto vypátrali a řidič dostal pokutu a kamarád od jeho pojišťovny nový lak, blatník, nárazník a světlo. Takže kamera za cca 2tis. ho zachránila před 40tisíci. Včera jsem potkal na silnici zfetovaného řidiče a zavolal na něj policii, aby si ho chytnuli, jelikož jsem jel jel jiným směrem, podle záznamu z kamery jsem jim nahlásil SPZ auta. Minulý víkend jsme měli nehodu se sanitkou, jeli jsme s pacientem na majákách a ženská nám nedala přednost a naprala to do nás a začala říkat, že jsme nehoukali a jeli jako dobytkové (jeli jsme 30km/h, protože to bylo v křižovatce) a že nás neslyšela. Škoda na sanitě xx desítek tisíc a bude se to muset podrobně prošetřovat, protože je tam hodně nejasností. Ta paní vědomě lže, ale dokázat jí to, bude problém, protože naší kamaře se vybila těsně před nehodou baterka... První, co policajti zjišťovali bylo, zda nemáme v autě kameru! Takže asi tolik Vám k tomu mohu říct já... Pokud ovšem narazíte na špatnou hlídku, můžete dostat pokutu za to, že Vám brání ve výhledu... Za mě - jednoznačně ANO!

doplněno 07.07.14 23:47:

No, on se právě vytáhl ten kabel ze zásuvky během jízdy :(

Vybitá baterka v autokameře? Vtip, ne? Principem je přece její trvalé napojení na 12V auta - jak se zapne klíček, zapne se kamera. Interní baterka vydrží pár minut.

K těm typům - otec i já máme Mio Mivue - typ 358 a 388. Ta 388 se dá koupit v akci kolem 3000 a má i GPS se záznamem rychlosti a sledování stacionárních radarů. Akorát Full HD je prokazatelně interpolované, což je pro mě hodně velká vada na kráse :( Používám jen HD - 1280x720. Tipuju, že se jedná o vnitřek z nejlevnější kamery Blackvue s GPS ke které přidali LCD. Ta 358 má Full HD video lepší.

jmlc*
hodnocení

0x

mám už půl roku TRUECAM A3

co se týče nahrávání, na YT je do dostačující, pro PČR taky... jen v noci je to docela slabé.., pokud jezdíte i v noci, kupte dražší s nočním záběrem...

kartu mám 16GB - dá se koupit 10clas za 209,-kč bez potíží... nastavte si ihned na max. kvalitu, ta slabá kvalita je k ničemu :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]