Nejste přihlášen/a.
Už chvíli marně hledám nějaké jednoduché a srozumitelné schéma zapojení alternátoru...Vlastním Zetor 25 a je na něm utrhaná elektroinstalace není poznat kam které kabely vedly,alternátor který tam je zřejmě po těch letech nefunguje.
V garáži mám alternátor z Felicie a chtěl bych ho tam dát,jenže nikde nemohu najít nějaké pro mne srozumitelné schéma...
nebo polopatický výklad stylu "tenhle káblik dáš na + a tenhle na kostru" ...
Jen to chce různě zadávat do vyhledávačů, co nenajde jeden, může najít jiný!
Jen tak bezhlavě bych z auta nedával, ale ověřil parametry, traktory nejedou na takové otáčky jako motor z auta, aby to řádně dobíjelo i při kratších jízdách, zvl. tento . A Z 25 měl alternátor? Tam bylo dynamo. To ani auta neměla.
Alternátor je už předělávka,původně tam bylo na všech dynamo,dnes se to předělává na alternátory,otáčky stačí na dobíjení,mám tam alternátor 45A teď tam dám 70A ,dobíjelo to celkem dobře i před tím,takže by to mělo být dokonce lepší.šlo mi hlavně o to schéma zapojení,trktor jsem celý opravil,už mi zbývá zapojit akotát altík a bude v pucu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.