Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Schéma zapojení alternátoru

Od: standa1* odpovědí: 12 změna:

Už chvíli marně hledám nějaké jednoduché a srozumitelné schéma zapojení alternátoru...Vlastním Zetor 25 a je na něm utrhaná elektroinstalace není poznat kam které kabely vedly,alternátor který tam je zřejmě po těch letech nefunguje.

V garáži mám alternátor z Felicie a chtěl bych ho tam dát,jenže nikde nemohu najít nějaké pro mne srozumitelné schéma...*zed*

nebo polopatický výklad stylu "tenhle káblik dáš na + a tenhle na kostru" ...*sok*

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

3x

třeba ti pomůže toto.

JB

Schéma zapojení alternátoru
standa1*
hodnocení

jabraka-to je přesně to co jsem hledal...prosímtě nevíš jestli má altík z Felicie (rv.1996 ne ze staré) už vestavěný regulátor? označení je 14V 70A tak si myslím že už není potřeba další regulátor.

Jinak ten další odkaz na "elektrickou výzbroj"to jsou vše schemata dynama ale díky moc *frajer*

des*

Alternátor z Feldy má vestavěný reg.je to ta placka.

Schéma zapojení alternátoru #2

des*
hodnocení

2x

Kdo hledá-najde.

peugeot-club.com/...

celp*
hodnocení

2x

Stando1.Mrkni se tady k tomuto nadšenci: zetor25dily.ic.cz/...

Konkrétně elektrická výzbroj.

jabraka*
hodnocení

0x

a ještě tohle:

JB

Schéma zapojení alternátoru #3

jabraka*
hodnocení

0x

Některé předlohy nejdou otevřít.Ale napadlo mě,neměl Z25 ještě dynamo?

JB

standa1*
hodnocení

jj měl dynamo,ale já ho mám už s předělaným altíkem a roz... :( elektrikou,vše už funguje,kromě toho dobíjení..:)

doplněno 19.02.11 10:39:

podle toho schema s altíkem už to dám dohromady,díky :)

jabraka*
hodnocení

0x

Felda má tento regulátor:

Schéma zapojení alternátoru #4

buss
hodnocení

0x

Jen to chce různě zadávat do vyhledávačů, co nenajde jeden, může najít jiný!
Jen tak bezhlavě bych z auta nedával, ale ověřil parametry, traktory nejedou na takové otáčky jako motor z auta, aby to řádně dobíjelo i při kratších jízdách, zvl. tento . A Z 25 měl alternátor? Tam bylo dynamo. To ani auta neměla.

standa1*
hodnocení

Alternátor je už předělávka,původně tam bylo na všech dynamo,dnes se to předělává na alternátory,otáčky stačí na dobíjení,mám tam alternátor 45A teď tam dám 70A ,dobíjelo to celkem dobře i před tím,takže by to mělo být dokonce lepší.šlo mi hlavně o to schéma zapojení,trktor jsem celý opravil,už mi zbývá zapojit akotát altík a bude v pucu.

Schéma zapojení alternátoru #5
standa1*
hodnocení

takhle vypadal před rokem...

doplněno 19.02.11 15:15:

xx

doplněno 19.02.11 15:19:

dnes je už po stk tak můžu vesele drandit po lese,akorát mě nebaví pořát dobíjet baterii tak už to musím dořešit...*uf*

Schéma zapojení alternátoru #6

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]