Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na cukání motoru škoda OI

Od: kaprilibra* odpovědí: 7 změna:

Zdravím, mám Škodu Octavii r.v. 2001 1.6 75 kw typ motoru AVU. Motor mi při deceleraci (sundání nohy z plynu) škube. Otáčky při volnoběhu drží,akcelerace je také dobrá,plynulá bez sebemenšího škubnutí. Bylo mi doporučeno vyměnit svíčky. Po výměně svíček auto stále při deceleraci škube, žádná známka zlepšení. Děkuji za jakoukoliv odpověď,která pomůže tento nepříjemný problém odstranit. S pozdravem p.Petr.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

2x

Rada od mého manžela. Napíchnout na diagnostiku a vyčíst závady, vyčistit škrtící klapku a udělat základní nastavení.

kaprilibra*
hodnocení

děkuji za radu,zkusím to

1jara*
hodnocení

2x

Ao vyčistit tu klapku a provést základní nastavení.

tp*
hodnocení

2x

Podívejte se, jestli máte napnutý rozvodový řemen, jinka se můžou "hádat" čidla na vačkách...

xxx*

Myslím že kdyby měl volný rozvodový řemen, tak tu neřešíme cukání motoru, ale nepojízdné vozidlo.

tp*

Tuto informaci mám od dvou servisáků, na VW autech se s tím už setkali, pokud nebyl motor v zátahu, ale řidič jen lechal plyn, malá vůle na napnutí způsobovala že čidla na vačkách dávala neadekvátní informace ŘJ. Jinak škubání při uvolnění plynu jsem řešil na Fordu, byl K.O. silentblok pod motorem.

erikch*

...a pro doplnění-občas se díky tomuto "detailu" u koncernovek stane,že dle slov majitelů:" motor jakoby cuknul a už nešel nastartovat...",trošku se potkal ventil s pístem...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]