Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nechce mi nastartovat Felicie

Od: jk82® odpovědí: 24 změna:

ahoj mám velký felicie 1.6 mpi 99 včera jsem najezdil 80km a dnes ráno sem chtěl nastartovat a nic baterka je dobrá čerpadlo je slyšet škrtící klapka se nastavuje v pohodě koukal jsem na svíčky když jsem zkusil nastarovat byly mokrý tak že benzín tam jde prosím poradte co nejdřív díky.

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kamko007*
hodnocení

1x

Skúste nasledovné - vlastná skúsenosť - vysokonapäťovú cievku vyfénovať asi na pol minuty teplým vzduchom - problém sú mikroskopické trhliny na jej puzdre, do ktorých sa dostane vzdušná vlhkosť. Niekoľkokrát som to túto zimu použil, aby som naštartoval.

Ak to nezaberie, pravdepodobne bude cievka vadná, menil som ju v 3 12-13-ročných feldách a vždy ok. Ideálne, keď máte nejakú na odskúšanie.

Souhlas, mel jsem naprosto stejny problem a vymena civky to vyresila.

xxx*
hodnocení

0x

No a ty svíčky házely jiskru?

hodnocení

jiskru to hází včera jsem nastartoval bez problémů dneska jen točí starter rozdělovač jsem také zkontroloval nic tam není prasklýho možna že to bude benzínem ted ta mám tak15 litrů půjdu koupit 10l novýho benzínu zkusím tam dát volfabín naleju benzín do nádrže parkrat zahejbu karoserii aby se to promíchalo zkusím nastartovat za rady budu jenom rád

xxx*

Když jste vyndal svíčku bila určitě mokrá od benzínu? Nebyla mastná nebo cítit fridexem?

doplněno 18.02.11 12:16:

byla*

hodnocení

benzín je cítit ještě mě napadlo vyndat svíčky stříknou tam čerstvý benzín třeba by to chytlo

xxx*

A jde benzín do všech válců? Pokud jste tam natankoval nějakej sajrajt, tak doporučuju vypustit aby jste nepoškodil vstřiky. Nepodařilo se vám třeba omylem natankovat naftu?

hodnocení

tankoval jsem u omv 100%benzin ten smrdí víc jak nafta kontroloval jsem všechny svíčky byly od benzínu bohužel nemůžu to ani vypustit auto je před barákem

xxx*

A jiskry tedy hází? Nemáte tam třeba někde skrytý vypínač? Auto nechytne vůbec?

hodnocení

skrýty vypínač to nemá kupoval jsem jí funglovku .jak říkam otočím klíčkem klapka čerpadlo startér funguje a nic koukal jsem i na forúm felicie taky to tam řešily a podle toho co tam říkali jsem všechno zkusil a nic

xxx*

Takže benzín teče, vzduch jde, svíčky házejí, startér točí ale motor nechytne jestli dobře rozumím. Benzín není mastný ani cítit fridexem.

doplněno 18.02.11 12:48:

Asi nejlepší bude nechat auto napojit na diagnostiku může být špatné nějaké čidlo.

hodnocení

jo všechno jde ale nechce chytit jenom se to točí a nic proto se ptám benzín taky ok už nevím co stím už jsem u toho 2 hodky výsledek žádný

xxx*

Obávám se, že na místě s tím už nic nevymyslíte. Bude to chtít napojit na PC.

hodnocení

díky za pomoc.

1jara*

Jste si jist že je to benzín? Jestliže smrdí víc jak nafta, co když to je nafta!

janmega*

Jenom informace.

Nedávno jsem známému spravoval Daihatsu. Dal si večer nové svíčky, měl doma nové PAL L14 7 Y, tak si myslel, že to zatím stačí. Ráno ujel 3 Km a už to nejelo vůbec. Když jsem svíčky vyndal byly na pohled dobré, jen bílé, ale krásně čisté. Nikdy jsem se s něčím podobným nesetkal a ani jsem moc nevěřil, že to nejede vinou svíček. Staré motory jezdily alespoň krátkou dobu téměř na všechno a teprve po čase to začalo zlobit. Dnešní motory jsou jiné, chudá směs,cílené vstřiky atd. Jen pro zajmavost : Bosch vyrábí okolo 200 druhů svíček! Asi to má nějaký důvod.

Dal jsem tam to co tam patří, chytlo to na otočení a jezí bez prolémů.

Čau Honza

hodnocení

svíčky ta má co předepisuje výrobce zkoušel jsem i starší co tam byly a nic se nezměnilo myslím si že to bude nějaké čidlo ale aby za 8 hod to nešlo nastartovat to je divný.

xxx*

K závadě mohlo dojít třeba při posledním zhasnutí motoru.

cyril*
hodnocení

0x

Svěřte auto někomu, kdo tomu rozumí a je schopen si poradit na místě. To v případě, že potřebujete jezdit. Pokud se chcete zabývat amatérskými zásahy do vozidla podpořenými radami na dálku, tak klidně experimentujte, ale doba, kdy auto zase pojede je ve hvězdách. Nemáte-li nikoho v dosahu,kdo by pomohl, zavolejte na asistenční službu k pojištění auta, ti by si měli vědět rady a přijedou k Vám.

davidkk*
hodnocení

0x

Ahoj mám problém mám škoda felicia 1.3 r.v. 1996 jednobodové vstřikování.Můj známý mi měnil poloosu a po výměně poloosy jsem nastartoval přeparkoval auto a za 2 dny už jsem nenastratoval.Startér točí a když stratuju svítí mi červený vykřičník.Nic jyného to nedělá,svíčky mám OK baterka OK svíčky jsou od benzínu a dávaj jiskru všehcny, čerpadlo je slyšet jak spíná,pojistky jsou také OK.Jediné co jsem objevil je to že jak je ve vozidle vzduchové sací hrdlo s regulační klapkou tak odtamtud vede taková vroubkovaná roura jako směrem k převodovce a je celá prorezlá a praklá.Praskla tak že se přepůlila celá kolem dokola ,ale můj známý říkal že to na to nemá vliv prosím poradtě.Všem vřele děkuji David.

hodnocení

0x

A nemůže to dělat imobilizer? Může být špatná snímací cívka na spínačce. Mě to tak dělalo. Jiskru na svíčce to sice občas hodilo, ale auto nenastartovalo. Případně bych to také viděl na cívku nebo vysokonapěťovou lištu, která je nasunutá na svíčkách.

xxx*

Imobilizér se většinou projevuje tak, že vozidlo normálně chytne ale okamžitě zhasne. Pokud svíčky hází jiskru tak jedině diagnostika pravděpodobně nějaké čidlo.

doplněno 01.03.11 10:37:

Vyjímku by měl tvořit imobilizér s ručním zadáváním kódu nebo dodělávaný (třeba na chip)

davidkk*

Kde najdu přesně tu vysokonapětovou cívku? a imobilizer mám ten chipovej je to takovej magnet s kterym musim projet po chipu aby mě to pustilo dál ale imobilizér normílně sepne .

xxx*

zde

doplněno 01.03.11 12:35:

tady

Nechce mi nastartovat Felicie

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]