Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuji kvůli přepisu zjistit do jaké ekologické daně auto spadá, ve velkém techničáku nemám nic zapsáno, jen S2 (což prý nestačí). Auto je Fiat Punto r.v.1994 , 1,1 litr, 40kW, řízený katalyzátor. Všichni mne odkazují na Dekru, kde mi za 1300 Kč sdělí kolik mám zaplatit. Jde to zjistit nějak jinak? V autorizovaném servise/prodejním místě mi nic neřekli. Díky, TP.
Pdívejte se zde ps-car.cz/...
Je tam tabulka norem.
doplněno 16.02.11 13:12:Zde je TP (označil jsem kde je norma)
No díky jdená se mi o to, jak tuto informaci podat úřednici na evidenci vozidel, z techničáku nic nevystudovala...
Když dáte odpovědět tak vlevo dole máte kolonko "Chci vložit obrázek". Odškrtněte a dejte vložit jako když odpovídáte textem. Otevře se vám další okno kde je příslušná kolonka pro výběr obrázku.
máme stejnej typ techničáku, já to mám třeba až tady
doplněno 16.02.11 13:49:hmmm, nechce to pdf-ka
Na TP který jste mi zaslal není norma evidována což je pro vás problém. Pokud není někde jinde v TP. Následně bych doporučil navštívit autorizovaného prodejce, který by vám měl vystavit dodatek do, které normy auto spadá. Pokud ne navštivte stránky DEKRA kde je kompletní návod jak dodatečně zjistit normu. Pokud máte známého, který vlastní ZTP tak se všemu vyhněte a přepište vůz přez něj.
já to mám ve stejným typu techničáku až na další straně, III. Místo pro další úřední záznamy, věta "Vozidlo homologováno dle směrnice EU 94/12 /S2/.
Jen pro zajímavost, v některých TP je uvedeno, že auto "plní emisní normu S2", a tento kód je uveden i za některými čísly evropských směrnic. "To k uznání normy Euro I stačit nebude. V devadesátých letech to bylo jen označení aut, která mohla vjíždět do centra města při smogovém nebezpečí
Pokud není žádná z těchto norem v technickém průkazu zmíněna, platíte plnou sazbu daně, tedy 10.000Kč. Pokud jste si však jisti, že váš vůz plní nějakou normu, pak se můžete s dotazem obrátit na zastoupení automobilky v ČR či na společnost Dekra. Obě společnosti vám za poplatek pomohou dle čísla karoserie s identifikací emisní normy vašeho vozidla.
z uvedného TP nelze nic vyčíst, povinnost doložit plnění emisní normy zápisem v registračním odkladu ukládá novelizovaný zákon o odpadech, takže pokud bylo auto registrován v ČR v roce 1995, ale dovezeno ze SRNm, kd bylo předtínm provozováno vůhvájak dlouhu, rozhodijící je splu s datem první regustrace také skutečnmost, zda výrobce splnil podmínky které mu ukldáá přerdpsi EKK OSN 93/59, nebo jiný adekvátní odpovídajícíc normě EURO 1, nebo zdy vyrobil vozidli s emisnm systíémem, který nekteré z předepsaných podsmionejk neplnáí, a tudíˇž nemůže plnit normu EURO1 jako celek...z praktické činnosti vím, že vozld,a italského původu s datem výroby či datem první registrace po roce 1991 zpravidla emisní normu plní, ale nemusí to být pravidlem...čím přísnější podmínky evropskcýh norem, čím složitzějšíemisní sytíém, tím větší náklady na výrobu...takže fiat vyrobený pro trh v Belgii nemusí plnit nic, a stejný fiat například pro švýcyrsko může plnit emisní normu EURO 1. Možná by stálo za to v registračním místě, kd eje fiatpřihlášen prozkoumat původní dovotový spis, kde bčas technik DI VB nějakou poznámku na základě technického protokolu z STK zapsal, pokud tam nic nebude, bude mít rozhodující slovo DEKRA a.s.
Zaplatíte 1300,- Kč za potbvrzení na dobírku,kde dekra potvrdí plnění normy EURO1 a eko-daň pak bude jen 5000,- Kč. Plus 1300,- Kč je 6300,- Kč, což je méne než 10.000,- Kč.
S2 je jen norma uvádějící stupeň čistoty výfukových plynů s důrazem na pevné částice, emisní norma EURO je komplexnější a přísnější a sleduje více ukazatelů,
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.