Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Honda Civic 5D 1.4 I-VTEC comfort

Od: enpe odpovědí: 4 změna:

Zdravím všechny odborníky a prosím o radu. Chci si koupit nové auto a tak nějak jsem vyhodnotila jako vhodný tenhle Civic. Než jsem se rozhodla, jeden skladový r. 2010 v mnou preferované barvě prodali a nabízejí mi jinou barvu anebo o desítku dražší r. 2011. Základní výbavu chci rozšířit o mlhovky, jinak má toto auto vše, co si představuji. Nevím, v čem se tyto modely liší.

Dále trošku váhám, jestli nemám vyzkoušet ještě auto jiné značky podobných parametrů. Ale které? :)

Nejsem nakloněna korejským značkám.

Naftové motory zvyšují cenu auta na úroveň, na kterou nechci jít.

Jezdím většinou sama. Obsah do 1.4 mi myslím docela stačí. Mám vyzkoušeno u současného auta (1.348) , že rychlost do jistých kopečků zvládá podle mých představ a protože se snažím dodržovat předepsanou rychlost, nepotřebuji, aby nové auto dosahovalo rychlostí, kterými stejně nepojedu.

Děkuji za vaše rady nebo připomínky :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

Dacii Logan 1.4 nebo 1.6

Nové auto jsou vyhozené prachy, kupte si nějaké předváděcí referentské a ušetříte na luxusní dovolenou

Taková blbost... logan a civic..to jako si dnes sednout do favoritu a posledního modellu passatu..kvalita odpovídá ceně.

Jinač jak píší nejlépe se mrknout po modelu který je předváděcí a má najeto tak max 1000km pokud je to víc auta již nejsou v úplně ideal stavu...

Není to absolutní hloupost koupit přeplnovaný benzín..? To už je pomalu pak výhodnější diesel ne..?

stirecek*

o ceny aut se momentálně nezajímám, vím jen, že škodovka nabízela 1,2TSI za příplatek 15tis oproti 1,2HTP. Diesel 1,6 byl s cenou o hodně výš. Jak je to u konkurence vážně nevím.

Jinak souhlasím s tím, že nové je luxus, sám jsem kupoval rok staré a úspora 150tis je víc než slušná. Na novém člověk tratí už při placení dvacet procent.

stirecek*
hodnocení

0x

Za sebe doporučuju si vybraný model nebo modely projet a vyzkoušet. Teorie je jedna věc a praxe druhá, záleží na vašich preferencích a každý si představuje naladění motoru, převodovky, komfortu jinak. Jestli nechcete diesel, zkuste přeplňovaný benzín. Nebo raděj ne, protože pak byste atmosféru nechtěla. To byste ale musela asi k jiné značce, nevím, jestli honda něco takového nabízí. A ty korejce bych taky nepodceňoval, ony s koreou mají společný akorát rodný list, jinak nic jiného. Kvalitně jsou hodně daleko a hlavně ta záruka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]