Nejste přihlášen/a.
Jak nalakovat plast abych nemusel kompletně odstranit stávající barvu?
Zkoušel jsem obrousit vrchní vrstvu laku,stříknout sprejem a dělá mi to jakoby kroužky v barvě,zbroušeno 600 pod vodou,odmaštěno technickým benzínem a stále to dělá,jako by to bylo stále mastné...
Nemáte někdo nějaký jiný postup,nebo fígl jak se zbyvit těch kroužků?Jde mi jen o pár menších kousků cca do 30x30 cm...
Neuvádíte o jaký plast se jedná,neí plast jako plast. V základě po kvalitním očištění a odmaštění nastříkáme specialním sprejem na plasty, plničem ,přebrousit a následně lakem . Plnič je možno přeskočit,chceme-li zachovat strukturu podkladu.
doplněno 13.02.11 16:44:Příklad COLORMATIC
Přilne ke všem vnitřním i vnějším plastovým
dílům motorových vozidel, např. nárazníky,
tuningové díly, venkovní zrcátka.
Nanáší se přímo na plastový díl jako základová
barva.
Po cca 10 minutách schnutí na vzduchu jej lze
přelakovat např. 1-složkovou základovou barvou
ColorMatic, akrylátovým krycím lakem nebo
základovým lakem pre-fill.
Techničák na odmašťóvání používám běžně taky. Je ale potrřeba lakírnický papír jen navlhčit a né namočit. Ta mastnota se z toho musí setřít, pokud to namočíte tak se jen mastnota sleje do kapek které benzín utvuří a pak to dělá tyhle "ďubky". Takže jen opravdu vlhký papír. Jinak ta 600 je hrozně hrubá i na normální střkací pistoli. Použijte 1200 jinak v tom b udou po vyschnutí vidět rejhy. To ostatní jak už psal "meďour"
Sorry, lakýrnický. Díky za upozornění sajrajt
Ahoj,třeba znovu přebrousit a stříknout plničem pod lak a znovu přestříkat barvou.Přebrousit a vrchním lakem pokud je to metla.Většinou je nutné vzít celý díl rozstříknutím pro super výsledek.Jde o to kde to je.Od hrany ke hraně popř k liště .je to alchymie,hlavně pokud na to nejsou dobré podmínky,tak si člověk užije.Hodně štěstí.Kalda
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.