Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lehké zranění při dopravní nehodě.

Od: ppeter* odpovědí: 20 změna:

Dobrý den,

V tomto tématu bych ponechal odpovědi především zkušenějším osobám. Všechny informace uvádím na pravou míru a nejsou nijak smyšlené, či upravené.

Dne 24.srpna 2010 jsem jako řidič osobního vozidla felicie zavinil dopravní nehodu. Celá událost se odehrála na mostě směrem do centra, byla obrovská průtrž mračen, padali kroupi a byla mokrá vozovka. Začalo se mi zamlžovat čelní sklo z toho důvodu jsem snížil rychlost na 40 Km/h. Na konci mostu byla křižovatka před kterou stálo asi 10 auto (tato situace bývá spíše vyjíměčná). Já jsem skrz zamlžené čelní sklo viděl matně, snažil jsem se odstranit vlhkost z čelního skla. V tom momentu vidím před sebou (několik metrů) stojící se vozidlo, věděl jsem, že střetu nestačím zabránit, začal jsem prudce brzdit a došlo k nárazu (škoda 20 00 na mém vozu). Vedle mě seděl kolega, kterému se nic nestalo, mě se také nic nestalo. Když vystoupím ven, podívat se zda je někdo zraněn, zjistím, že v nabouraném voze sedí paní, která (nejspíš hrála) neskutečnou bolest způsobenou nárazem. Zavolal jsem policii a pro jistotu záchranku. V tentýž den (asi 5 hodin po dopravní nehodě) jsem volal paní, zda- li je v pořádku, tvrdila, že ji pustili z nemocnice, že to není nic strašného. Ale po asi měsíci mi přišlo vyjádření od policie, že mám podat vysvětlění o ublížení na zdraví. V tu chvíi jsem věděl, že je něco v nepořádku, ta paní si nechávala u svého známého doktora potvrzovat, že má lehké zranění, že není schopna pracovat atp... Když jsem podal celé vysvětlení na policii, byl jsem informován o tom, že celá věc se posílá na kriminálku. Nyní na začátku tohoto roku jsem byl na kriminálce, kde mi uvedli věc na pravou míru a také co by se dalo s touto situací dělat. Zkrátím to - jelikož došlo k ublížení na zdraví, může po mě dotyčná osoba žádat nekřesťanké peníze, za všechny možné výmysli atp... Pokud ji zaplatím částku kterou si řekne (tu částku ještě neznám, ale nebude malá toho jsem si jist) bude celá věc vyřešená. Pokud na její návrch nepřistoupím půjde celá věc k soudu, kde mi může být udělena pokuta od 25 000 - 50 0000 Kč + zákaz řízení od půl roku do 2 let a záznam v trestném rejstříku.

Celá tato událost došla neskutešně daleko, myslel jsem si, že taková "prkotina", kterou jsem si už tak vylízal zaplacením škody bude u konce. Jsem si jist, že té paní nic není, ale nevím jak se proti tomu bránit, je to doktorka a dokáže si takové potvrzení bez problému oběhat a bude strašně těžké něco dokazovat.

Rád bych slyšel vaše názory jak by jste se k této věci postavili Vy. Vím, že chyba je na mé straně, ale trest mi příde opravdu neadekvátní.

Děkuji!

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

2x

jde o to, jakoui máte pojistku, vzhledem k tomu, že pojišťovny v rozporu s občanským zákoníkem a zákonem o povinném ručení neplatí poškozeným skutečné škody, ale snaží se své plnění v honbě za co největšími zisky různě krátit, dokud nebude nový občanský zákkoník který nebude obecný, ale povinnost uhradit plnou škodu jednoznačně zakotví, budou se muset poškození s pjiťovnama soudit, aby jim byla byplacena náhrada skutečné škody...tato letitá praxe zlodějských pojišťoven je mnoha lidem známá, proto využíbvají všech dalších možností, jak od pojišťoven získat co nejvíce peněz...Nejlepším způsobem je domáhat s e dalšího odškodnění z důvodu poškození zdraví...Obraťte se proto najdřívě na Vaší pojišťovnu s dotazem, co vše uhradí poškozené z vašeho povinného ručení...jakékoliv mimosoudní vyrovnání musíte pečlivě zvážit, tedy všechny pro a proti, a pokud by jste na něco podobného přistoupil, vše je dobré mít smluvně ošetřeno...tedy smlouvou že je věc uzavřena a pokozená se vzdává všech dalších nároků do budoucna...v případě sopidníhio sporu by bylo dlůleřité prokázat, že ke zdravotním problémům a komplikacím poskozené došlo v souvislosti s dopravní nehodou...

ppeter*
hodnocení

Aha, pokud se tedy osoba vzdá všech dalších nároku (toho docílim pouze pokud se dohodnem na vyrovnávající částce). Můžu následně podnikat právní kroky a prokazovat, že osoba byla zraněná již před nárazem? Nevím co se dá v danné situaci dělat, je to začarovaný kruh, ze kterého není úniku...

stirecek*

Jak píše NU, zjistit na pojišťovně co a jak hradí a za jakých podmínek a pak zjistit, jaké ošetření té paní v nemocnici prováděli v ten osudný den, jenže to bude bez právníka složité, pokud nemáte někoho známého. Jestli ji v pohodě propustili, nejspíš nic neměla, jinak by ji tam nechali na pozorování. Jen se snaží vytřískat prachy, takových vyčůránků je v dnešní době opravdu hodně

stirecek*
hodnocení

1x

Nejspíš by se vám hodil svědek - spolujezdec, aby mohl potvrdit to, co tvrdíte.

Nejlepší by bylo potvrzení z nemocnice a záznam ošetření z osudného dne, myslím, že na tohle bude soud slyšet nejvíc, samozřejmě právníka, protože doktor doktora kryje.

ppeter*
hodnocení

Svedek jiz potvrdil prohlaseni, ze byl ucastnikem nehody...

Cela vec jeste k soudu nedosla, nyni mi poskozena osoba da navrch na financni vyrovani.

Mě by zajímalo, zda-li můžu v tomto procesu podat na osobu trestné oznámení, taky by mě zajímalo, zda-li bych si něčím pomohl.

nemám s tímto vůbec zkušenosti ani si nedokážu na kolik by tato celá soudní kampaň včetně právníka mohla vyjít.

hodnocení

0x

Osobně bych si vzal právníka,

nebo platil...

"Pokud ji zaplatím částku kterou si řekne (tu částku ještě neznám, ale nebude malá toho jsem si jist) bude celá věc vyřešená." jak to víte, jste si jist, co když přijde opět?

stirecek*
hodnocení

0x

Jeden můj bývalý zákazník kulhal na nohu, nemohl dlouho stát ani dlouho chodit, auto bylo takové jeho jediné zařízení, které k životu potřeboval a měl na to invalidní důchod. Nějak jsme se dali do řeči a říkal, že měl nehodu, vrazila do něho ženská, nedala přednost, v obci - podle výsledků šetření jela v době srážky kolem 70, přes křižovatku a zramovala ho i celé auto. Byl v nemocnici několik měsíců, slibovali mu hory doly, ale byla to manželka advokáta, soudí se už přes deset let a bez nějakého efektu. Aby mohl být mobilní, koupil si ojetinu, ale i na tu si musel půjčit, protože mu dali nějakých pár tisíc plus něco od pojišťovny za vrak. Trvalé následky zatím nic...

ppeter*
hodnocení

To je opravdu neskutečné co v dnešní době člověk může když má páky a peníze...

Já mám teď navybranou, buď té paní zaplatím co si řekne a ona podepíše, že se celá věc uzavřela, že nebude po mě už nikdy nic chtít atp...

Nebo, žádné peníze nedostane a celá věc půjde k soudu, kde pomocí právníků můžu docílit svého. Ale tento krok je dosti ryskantní, také se musí finančně vyplatit a podnikat jednotlivé úkony s rozvahou...

no, není to sranda :)

stirecek*

No uvidíte, kolik si řekne. Mezitím bych zkusil tu pojišťovnu a možná radu od právníka, ten by se určitě dostal k papírům od doktora a na tom pak zakládat případný soudní spor. Jen kdoví, když je doktorka, třeba jí tam něco dopsali... Třeba jí ani nic nebylo a jen zkouší. Do mě jednou zezadu narazil plný autobus, jel fakt krokem, ale ty tuny jeho váhy odhodily můj nákladák o dobrých deset metrů dál, byla to prda jak prase, nečekal jsem to. Nic mi ale nebylo, uvázaný jsem taky nebyl, řešili jsme jen škodu.

erikch*

jsme prostě češi a ze všeho se snažíme(bez ohledu na cokoli)vytřískat co nejvíc...,je jasné,že pí.doktorku to napadlo taktéž-naštěstí pro vás až s trošku větším odstupem,jelikož "se nechala" propustit z nemocnice-a to je alfa omega na čem musíte stavět,samozřejmě s právním zástupcem,sám se,(oficiálně)k lékařským záznamům nedostanete-a učiňte tak co nejdřív a nechte věc řešit soudně...paní doktorové jakože takticky naznačte možnou dohodu a ochotu se domluvit mimosoudně-aby jí právě nenapadlo dojít za kolegou Mudr.do nemocnioce a nechat něco dopisovat do dokumentace(pak byste asi byl v pr...a těžko dokazoval opak) Takhle bych osobně postupoval,snažit se minimalizovat prostor nechat se sebou vyj...at paní Mudr. Takže určitě co nejdřív šikovného a operativního právníka(vložené prostředky se asi určitě v konečném součtu vyplatí),ideální z doslechu,referencí a věc začít co nejdřívě řešit-hlavně se dostat k té zprávě z nemocnice,dřív než by mohlo být pozdě...

trnucha*

email Blanzara@seznam.cz

pane stireček ..pokud ten váš známý se ješte pořád soudí , řekněte mu at napíše na moji výše uvedeou adresu ...asi bych byla schopna mu pomoci ve vymáhání odškodného od pojištovny ...Blanka

cyril*

Značka:"nechci tu slevu zadarmo"!

trnucha*

nemáte pravdu! poradím zdarma na koho se obrátit ,ale nemůžu tady prezentovat firmu , která se tím zabývá . mohlo by to být bráno jako reklama!

stirecek*

neviděl jsem ho asi tři roky...

jupi*

Dobrý den, myslím že bych mohla pomoci Vašemu bývalému zákazníkovi. Pokud budete mít zájem, respektivě on by měl zájem se alespoň sejít a dozvědět víc, kontaktujte mě prosím na email. Hezký den

buss
hodnocení

0x

Je to celé nějaké divné a trvá to policii nějak dlouho, to šetření. Proč to nebylo řešeno jako přestupek?
Jde o jednoduchou věc, o přečin. Co padlo při tom vysvětlování, o jaký přečin by se konkrétně jednalo? Závěr?
K lékařským zprávám jak se dostat? Jedině policie, pak v rámci tr. řízení i obviněný, právník ve spisu.
Co tak požádat o znalecký posudek na zranění?
Pokud poškozená přijme vyrovnání (a co tak vydírání?), tak by už v budoucnu nemohla žalovat za ublížení. To by se předalo i policii.

Zjistit, zda pracovala nebo byla v PN, jakou dobu se léčila, závažnost zranění a jak. Mohla by s takovým zraněním dělat? Jak se chovala po střetu, bylo vidět, že je nějak zraněná, jak se pohybovala (pak i svědek)?
Klidně se může stát, že po "zranění" se cítím dobře a pak se přijde, že skutečně ke zranění došlo, je to možné.

A co toto:: (1) Ublížením na zdraví se rozumí takový stav záležející v poruše zdraví nebo jiném onemocnění, který porušením normálních tělesných nebo duševních funkcí znesnadňuje, nikoli jen po krátkou dobu, obvyklý způsob života poškozeného a který vyžaduje lékařského ošetření.

marecek*
hodnocení

0x

Dobrý den,

takových vyžírků je bohužel mezi námi mnoho. Buď jsou už takový nebo jim většinou, jak říkáme, někdo poradí v hospodě.

Jednoznačně doporučuji na zpracovateli dopravní nehody požadovat, jako součást spisového materiálu, vypracování znaleckého posudku znalem v oboru zdravotnictví, který nezávisle posoudí zranění, dobu nutného léčení, nutné pracovní neschopnosti - zjednosdušeně, jestli řidička simuluje, či ne. Ze zákona máte právo navrhovat doplnění spisu o důkazy a znalecký posudek důkaz je.

Vzhledem k tomu, že byla po ošetření propuštěna z nemocnice, osobně v tom nespatřuji zranění tak závažné, aby naplňovalo podstatu přečinu "Ublížení na zdraví z nedbalosti".

Hodně štěstí.

trnucha*
hodnocení

0x

email Blanzara@seznam.cz

Dobrý den pane ppeter..napište mi na výše uvedenou adresu a domluvíme se jak budete postupovat

dále vůči pojištovně ...doufám si tvrdit , že zastupuji firmu , která má 100 úspěšnost ve vymáhání odškodného

z pojištovny ohledně zranění při dopravní nehodě...paní nic neplatte , pokud máte vše v pořádku .ohledně auta a zákonné

pojistky , pojištovna se s paní musí srovnat v plné výši! Blanka

ppeter*
hodnocení

Zdravim po delší době,

předem děkuji za všechny rady, jen pro zajímavost, celá věc se vyřešila, a to následovatelně :).

Celý protokol o nehodě se postatl prokurátorovi (státní zástupce) a ten rozhodl dle paragrafu 307. Poškozené jsem poslal 5000 ,- v hotovosti + omluvný dopis.

Probacni mediacni sluzba by me sklasla o nekrestanske penize, samozřčejmě, ze poskozena by byla spokojena.

Ještě, že to dopadlo tak jak to dopadlo ;).

strelec*
hodnocení

0x
Dobrý den, nevím, z jakého důvodu si děláte takovou hlavu. Pokud máte řádně hrazené povinné ručení, tak veškerá škoda poškozeným se hradí z povinného ručení. Bohužel lidé vůbec nemají potuchy, na co vlastně mají v takových situací nárok a v jaké výši. Vím o společnosti, která se tímto profesionálně zabývá. Nic nikomu neplaťte a doporučte údajně poškozené, aby to řešila cestou, na které budete spokojeni oba. Vám ubudou nervy a paní si přijde pravděpodobně i na lepší odškodné. Obzvlášť jak říkáte, že má možnost si podklady opodstatnit. Co je ale nejdůležitější, že spor nebude stát nikoho ani korunu z vlastní kapsy. Pokud by jste stál, o tuto cestu a hlavně pokud by s tím poškozená souhlasila rád vás navedu dále. Jinak mi napište do meilu na seznamu jsem jako pratelsky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]