Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Z fábie je cítit pálící se guma

Od: laubik2* odpovědí: 10 změna:

Fabia combi 1.4 MPi rv.2001 - mám ji necelý rok a poslední dobou když trošku něco naložím do kufru (stačí i 10 kilo) tak po jízdě asi 15 km vystoupím z auta a cítím jak se někde pálí guma.Zkrátka smrad, a nejvíc je to cítit od levého zadního kola. Všechno jsem osahal, vše je studené, nic není nikde vidět že by někde něco dřelo, než vyrazím do servisu tak prosím neví li někdo co by to mohlo být. Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Někdy při jízdě z kopce a zvláště,když je auto naloženo,se víc ohřívají brzdy .Stačí,když si sahneš na pneumatiky a máš jasno.Nekdy se zablokuje akna a brzda dře i za normální jízdy,to se pak projeví i větší spotřebou.

JABRAKA

laubik2*
hodnocení

Sahneš na pneumatiky, myslíš že by měla být teplá? Není.

trol*

Dobrý den, sáhněte na střed kola(disku) a pak dejte vědět.

laubik2*
hodnocení

...studený

raadek*
10kg? Vlezl jste pod auto, když byla cítit spálená guma? R.
laubik2*
hodnocení

Jasně žejsem se snažil to objevit, ale nic, kola studený bubny, pneu, všechno ledový. Těch 10 kilo jen odhaduju, může to být víc, zkrátka plný nákupní košík z marketu... Ale stává se to i když jedu třeba ve čtyřech.

1jara*
hodnocení

0x

Ten smrad z gumy může jít od výfuku.

tomash*
hodnocení

0x

Dobrý den - já mám octavii 1,6 r,2002 a mám to samé co vy ale akurát nemusím nic nakládat prostě ujedu pár km a od levého zadního kola smrad spálené gumy ale vše okolo je studené- takže i pro mě záhada. Taky jsem nic nenašel. odhalil jste něco?Dejte prosím vědět! dík Tom H.

jarda3*
hodnocení

0x

Je fakt, ze by se mohlo palit neco, co se dostane pri propruzeni do kontaktu s vyfukem, zatizit a vlezt pod to.

helin
hodnocení

0x

Dělalo mi to na fábii taky a ani jsem neměl nic naloženýho. Sundal jsem oba zadní bubny, vyfoukal jsem nečistoty stlačeným vzduchem,trochu promazal uložení paken a je po problému. I pro nezkuženýho člověka otázka 1h.

PS. pro sundání bubnu není potřeba žádný stahovák, stačí povolit křížový šroub který zajišťuje buben a přes jednu s horních děr pro šroub kola šroubovákem vytlačit nahoru klínek pro samostav ruční brzdy

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]