Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nafta v benzínu - co se stane?

Od: ddd odpovědí: 5 změna:

Zdarvim! Mam takový problem nedavno jsem tankoval ve spěchu a nevzal jsem si učtenku(vim moje blbost) v nadrži byla pulka benzinu a dotankoval jsem čtvrtku možna nafty. Auto jezdi zatim v pohode jen mi padaji otačky na volnobehu při zahřatem motoru ale z vybuku se nekouři. Da se s tim neco delat... od te doby jsem ujel cca.100km

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

...mozna nafty...

Co to je za vyjadreni?

Takze si nejses jistej, jestli si natankoval naftu?

Co mas za auto? Pokud nemas nejakyho veterana, trabanta a podobne s obycejnou dourou do nadrze, tak do dnesnich aut by naftova pistole do benzinoveho hrdla nadrze vubec nemela jit zastrcit.

Takze problem bude asi nekde jinde a nebo mas auto s velmi atypickym hrdlem.

ddd
hodnocení

možna... ze si nejsem jistej... hapruji mi otačky volnobehu misto na 750ot. tak na 200ot. tak jsem přemyšlel čim by to mohlo byt a shodou nahod jsem byl těsne pred tim na diagnostice kde mi svitila chyba motoru-lambda sonda ale chyba byla smazana a kontrolka motoru se již nerozsvitila. Tak po diagnostice + tankovani jsem dojel domu a otažky volnobehu na 200 :( Mám Hondu Civic 3D z 99.

jarda3*

Na 33% nafty by to spis vubec nejelo, nebo by to extremne kourilo, to muze byt spis nekvalitni benzin nebo jina zavada.

ar*
hodnocení

1x

Pokud jde o auto , které je vybaveno katem, tak nádrž vypustit a dát novej benzín, Pokud jste na to ujel 100km tak už stejně nemá cenu nic čistit. Normálně jezdit dál a doufat že to nic neudělalo. Jestli je to ale nějaké starší bez katu tak dotankovat po okraj benzín a normálně to vyjezdit.

kalda*
hodnocení

1x

No to si chudák autí pošmáklo.Nafta musí být cítit a hlavně by to nejelo.Takže opomineme-li spomínané menší hrdlonádrže pro natural,nevím jak by bylo možné s tím ujet 100km.Problém bude spíš jinde,čidlo teploty nebo lambda sonda.Jedno z toho a naftu bych neřešil.pro klid duše bych obsah nádrže vypustil a nechal sedimentovat,ale zápach nafty je identifikovatelný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]