Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zpětné zrcátko a neznámé tlačítko(znak)

Od: fortmen* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat zda někdo neví jak připevnit zpětné zrcátko(nahoře uprostřed předního skla) jinak zrcátko je v pořádku není nic urvaného ještě je na skle kde bylo zrcátko tak je něco jako samolepka. Přemýšlel jsem o sekundovce ale přece jenom v autě jsou občas extrémní podmínky zima a pařáky a to pochybuju že by to sekundovka udržela. Jinak v autě jsem našel tlačítko pod řadící pákou a když jsem se ptal tak nikdo nevěděl co představuje a když věděl tak si nebyl jist prý by to mohla být ABS? Sice auto ji má ale nechce se mi věřit že by to mnělo tlačítko na vypnutí nebo zapnutí tak se radši ptám.

Zpětné zrcátko a neznámé tlačítko(znak)
výtka
Upozornění od sys spider 30. 06. 2008 14:27:28
Na lepení zrcátek je nějaké speciální lepidlo.
Další čtenáři určitě uvítají když jim napíšeš, co že je to za auto.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fortmen*
hodnocení

Omlouvám se zapomněl jsem připsat typ auta Ford Mondeo(1998).

hodnocení

0x
nemáte v autě systém EPS (snad jsem trefil zkratku)? Ten symbol bych přiřadil asi jí a taky velmi často se dá vypnout tlačítkem.

modano29*
hodnocení

0x
na zrcatko jde koupit specialni lepidlo na sklo a nestoji moc penez ,a to tlacitko by mohlo byt zapnuti nebo vypnuti protiprokluzu kol jestli tudle funkci v aute mas

fortmen*
hodnocení

Děkuji za odpovědi. Když by člověk usuzoval s logikou u obrázku tak by to odpovídalo že by to mohlo být protiskluzový systém. Nejsem si jist ale když jsem kupoval auto tak by mi měli říci že to má EPS (ikdyž nevim co to je) ale jsem si jist že použili jedinou zkratku a to ABS a když jsem se díval do smlouvy do výbavy vozu tak tam taková ani podobná zktraka nebyla jenom ABS. Ohledně zpětného zrcátka jsem se ptal v drogerii a nebyly mi schopni pomoc. Když by mi někdo mohl napsat název nebo alespoň kde se dá sehnat byl bych moc vděčný.
Zkus normalni kram s lepidlama a ne drogerii.
mil®
V prodejnách s autodoplňkama prodávají lepidlo na zpětná zrcátka. Je na tom takový obrázek s návodem. Je to jako vteřiňák.
hodně aut má připravené vypínače na něco, co v autě ani není... někdo má třeba čudlík od klimatizace a přitom ji v autě nemá ;) takže to bude asi EPS a možná jej nemáte (EPS se stará, aby každé kolo mělo správnou trakci - alespoň doufám), na kamení nebo v zimě byste to poznal :)

deluxsxan
hodnocení

0x

Elektronický Stabilizační Program (ESP) z anglického Electronic Stability Program je rozšíření funkce systémů ABS a ASR. ESP pomáhá stabilizovat automobil pomocí přibrzdění některého z kol a omezením výkonu motoru (tedy snížením kroutícího momentu) například při rychlém průjezdu zatáčkou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]