Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bezpečnostní pás - lze odpojit pípání?

Od: clonik odpovědí: 14 změna:

Je to někdy dost nešikovné - například na chatě musím couvat 200 metrů a bez zapnutí pásu to otravně pípa - varuje mě to, že jsem nezapnutý Jde o Renault Clio. Díky za radu. Cloník

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

2x

Před sednutím zapněte pás, a pak se posaďte.

Jinak sehnat další sponu např. z nějaké bouračky, mít ji při ruce, a v případě potřeby ji tam zastrčit.

V elektrice bych se raději moc nehrabal.

marenka*
Tak to by mohla stačit tahle spona. ;)Spojovací pás k pásu pro psy do autaNastavitelná spojovací část mezi bezpečnostní postroj a pásové zapínání. Optimální bezpečí pro Vašeho psa v autě- Šířka 20 mm, nastavitelná délka: 46 - 70 cmběžně 119,00 Kč u zoohit 79,00 Kč - Šířka 25 mm, nastavitlená délka: 53 - 85 cmběžně 149,00 Kč u zoohit 99,00 Kč

stirecek*
hodnocení

2x

Když jste na chatě, dejte tam pás spolujezdce. Až budete mít cestu do servisu, nechte si ho deaktivovat, je to práce na pět minut. Ještě mám nějaký návod, ale ten je na forda.

roman1*

Jak se to da odpojit prosim vas na fordu? mam ford mondeo a vim jen ze to jde odpojit docasne tak ze otocim klickem,zapnu pas a vypnu,to zopakuju 2x behem nekolika sekund a je to odpojene ale pouze do vypnuti motoru pak se to zas aktivuje.diky

stirecek*

Návod mně někdo poslal, ale pár dní předtím jsem si to nechal deaktivovat od kluků ve fordu. Takže nevím, jestli ten návod funguje, ale jestli chcete, pošlete mi email a pošlu vám ho v příloze. Je to sice na c-max, ale třeba bude funkční.

roman1*

Vyskousim to a uvidim. email: za-mp@seznam.cz Kolik stala ta deaktivace? Dekuju za ochotu

stirecek*

tak už jsem to poslal, mělo by to jít otevřít ve wordu. A ve fordu kluci nic nechtěli, dal jsem mu aspoň na pivo. Stejně tam ještě plánuju cestu, automaticky se mi zapíná vyhřívání zadního okna spolu s vločkou, ford to myslí dobře, ale když je okno suché a čisté je to zbytečné. Byl jsem tam minulý týden omrknout a projet nový c-max/grand c-max, ale o výměně slyšet nechtěli.-(

roman1*

Diky za maila zitra to zkusim a pak napisu jak to dopadlo.Ja jsem se na to ptal ve fordu mechanika jestli to jde odstranit a on me rekl ze to nesmeji delat.Tak dik moc

xxx*

U autorizovaného servisu je to možné ale pokud navštívíte nějakého soukromníka zvela jistě vám to za drobný poplatek odpojí

stirecek*

Ford si ty bezpečnostní prvky hodně hlídá, je fakt, že tam mám kamarády, tak to bylo bez problémů.

roman1*

Tak jsem to zkousel a na mondeo to nefunguje ale aspon poradim kamosovi ten ma c-maxa.Tak diky za snahu a ja skusim zajet nekde k soukromnikovi jak budu met cas.

stirecek*

Mně to někdo poslal, ale taky psal, že to nemá ověřené. Zkuste někoho známého, kdo má na to soft a uvidíte. Nebo se domluvit přímo s mechanikem u fordu bez papírů.

xxx*
hodnocení

0x

Není zapotřebí se hrabat v elektrice lze to vypnout lepším diagnostický zařízemím v servisu.

clonik
hodnocení

Děkuji všem za dobré rady - např.: po dobu couvání zapnout pas spolujezdece - použiji, než seženu náhradní sponu.

Cloník

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]