Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám dotaz ohledně EKO daně u přepisu auta...vím,že osoby ZTP tento poplatek neplatí,ale zajímalo by mě jestli se to vztahuje i na osoby s kartou jen TP.
Moc děkuji za odpověď.
na "eko-poplatky" všichni nadávají, ale většina žadatelů je nakonec poctivě zaplatí, o tom jak hospodaří státní fond životního prostředí, kam tyto peníze "tečou" se můžete dočíst v médiích, skutečnost je taková že s novelou zákona o odpadech byla dnem 1.1.2009 vytvořena kategorie občanů, která je zákonem a tedy státem znevýhodněna vzhledem k jiné kategorii občanů, registrujícím auta s emisní normou euro 2 a nižší do 31.12.2008 včetně.Napiště ombudsmanovi a požádejte o bezplatnou radu, jak se tomuto znevýhodnění bránit a co lze oficiálně udělat s touto jasnou a do nebe volající diskriminací..
Stát okrádá nás odjakživa tak co řešíte? Je to tam jen banda příživníku a proč platit když nemusím? Navíc tazatel měl prostou otázku na kterou jste neodpověděl jen jste pronesl nemístnou poznámku a nikde není dáno že není vlastníkem tohoto průkazu.
Co jsem dočetl na internetu tak pouze pro ZTP průkaz. Ale raději počkejte na více názorů nebo příspěvek někoho kdo tomu v tom má nějaké zkušenosti
doplněno 11.02.11 09:37:
§ 37e Poplatky na/...
(1) Žadatel o registraci použitého vozidla kategorie M1 a N1 do registru silničních vozidel podle jiného právního předpisu 31f) je povinen zaplatit poplatek na podporu sběru, zpracování, využití a odstranění vybraných autovraků. Poplatek se platí při první registraci použitého vozidla kategorie M1 a N1 v České republice. Pokud je již vozidlo v České republice registrováno, platí se poplatek při první přeregistraci vozidla.
(2)Od poplatku jsou osvobozeni žadatelé těžce tělesně postižení, kteří jsou držiteli průkazu ZTP nebo ZTP-P, dále žadatelé, u nichž k přeregistraci podle odstavce 1 dochází v důsledku nabytí a vypořádání dědictví nebo v důsledku zániku společného jmění manželů.
(3) Poplatek podle odstavce 1 je stanoven podle plnění mezních hodnot emisí ve výfukových plynech v souladu s právními předpisy Evropských společenství 31g) ve výši
a) 3 000 Kč v případě splnění mezních hodnot emisí EURO 2,
b) 5 000 Kč v případě splnění mezních hodnot emisí EURO 1,
c) 10 000 Kč v případě nesplnění mezních hodnot emisí podle písmene a) nebo b).
Poplatek se neplatí u vozidel, která splňují minimálně mezní hodnoty emisí EURO 3, a dále v případě historických vozidel podle jiného právního předpisu 31h) a vozidel zapsaných v registru silničních vozidel, pro která je vydán platný doklad o uznání testování silničního vozidla na historickou původnost podle jiného právního předpisu 31i).
Něco ti povím. Jistě jsi člověk který ctí zákony a ani jej nenapadlo je někdy obejít. A někteří je obejdou protože můžou. Já ekologický dani říkám " daň za to, že někdo nemá peníze ". Protože tyhle auta si většinou kupují lidé kteří opravdu moc peněz nemají. A vymysleli jí lidé, kterým peníze nechybí a kupují si nová auta, a tudíž je tahle daň nezajímá. Takže mě vůbec někdo nenas... když to obejde, když tu možnost má.
jj...,osobně jsem spíš příznivcem klasiky(E36tds a R19 16V),aut která ještě měla řekněme své charisma a byla od sebe jednoznačně rozeznatelná-narozdíl od spousty dnešních modelů,kdy najít něco "jiného-vyčnívajícího z davu" je vcelku umění...navíc v té době se tak ekologicky nebláznilo a ta auta nejsou "dušena" EGRky apod,čili motor je motorem a tahá...,a není to jen o penězích(i když-třeba moje osobní údržba je podstatně levnější než u novějších aut-což denodenně sleduju na dílně,jsou prostě v cajku,i přes dřívější datum narození)a celý ekopolatek je výsledkem především lobbingu škodovky(stejně jako dřívější omezení dovozů před vstupem do EU-což bylo naštěstí vstupem odbouráno),aby prostě lidi kupovali nová auta-takže pokud na nové nemám a lze obejít-proč ne...?! na spotřebce z nafty a benzínu cpeme do státu měsíčně miliardy,čili víc než dost a zpětně nám stát na pořízení auta nedá ani "ká"...
Hm, tak nevim, kdo koho okrada. Mel jsem zachovale Facko, na LPG, takze ekologicky pohon. Realna cena pred temi 2 roky byla kolem 10 tis Kc. Po emisnim zakonu klesla na 0 Kc. Zaplatil jsem navic 1500 Kc za ekolikvidaci. A pri koupi dalsiho ojeteho vozu zaplatil ekopoplatek asi 2500 Kc, nebot ten hrozny kram, asi 7 let stary Scenik byl taktez stizen ekodani...
Tady muze hovorit o okradani statu pouze blb.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.