Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhlášení vozidla - jak to dlouho trvá?

Od: odd odpovědí: 8 změna:

Jak dlouho trvá vyřazení vozidla z evidence ve správním řízení?

předem děkuji za odpověd L.S.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

15 minut až několik let, podle potřebných dokumentů a rychlosti účastníků jednání.

doplněno 10.02.11 17:44:

čekat nebo jít osobně popohnat. do 30 dnů by měli reagovat, ale klidně i déle...

podle složitosti.

Normální vyřazení trvá 10 minut.

doplněno 10.02.11 20:55:

nu, omlouvám se, že jsem odhadl 15 minut. Nejsou všichni šikovní a rychlí jako vy!

odd
hodnocení

Před měsícem jsem podal žádost . Úředník řekl že zavolá ale stále nic .Tak nevím jestli čekat? Nebo tam vyrazit osobně?

nu*

každá žádost se vyřizuje ve správním řízení, protže správní řízení je zahájeno podáním každé žádosti a ukončeno pravomocným rozhodnutím.S dokladem o ekolikvidaci trvá zkrácené správní řízení v průměru 7,5 minuty, bez dokladu je to složitější

cyril*

Zde bych si dovolil upřesnit: v běžně zaběhnutém postupu, který je na úřadě nejčastěji vyžadován, to s dodáním všech "potřebných" dokladů trvá chvilku. Pokud však požadujeme po úřadu postup jiný než mají běžně naučený, ale rovněž neodporující zákonu, tak vás nejprve pošlou do háje, protože takto to přeci nelze, jste-li neústupní, tak to nejde proto, protože to takto nikdy nedělali a v podstatě ani nevědí, že to tak lze a po delším dohadování s úředníkem a následně vedoucím úřadu, kdy si vezmou na pomoc jakési vnitřní směrnice a nakonec i zákon s prováděcí vyhláškou, dojdete k společnému názoru, že to vlastně lze, ale dají vám na jevo bez slůvka omluvy za svoji neschopnost a nekompetentnost, že je takovým požadavkem nesmyslně obtěžujete a zdržujete ostatní klienty. Jednou by nad tím šlo jen mávnout rukou, ale když se s podobným přístupem setkáte častěji, tak začnete uvažovat o použití tzv. donucovacích prostředků, klidně i mimo rámec zákona. ;)

buss

To na opáčení, že to nejde jsem jim řekl, ať mi neříkají jak to nejde, ale jak to jde. A výsledek byl.

cyril*

Jenže tak, jak by to šlo co nejsnáze pro úředníka, jsem zase odmítal podstoupit já.

erikch*

přesně vystižen přístup úředníků...,a pokud člověk neví,že něco nějakým způsobem lze-má většinou smůlu,poněvadž razítko má ten pán(í) za přepážkou,stolem...

buss
hodnocení

0x

Ihned má-li vše potřebné, jinak lhůty podle Správního řádu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]