Nejste přihlášen/a.
Dobry den.
Poslednich par tydnu mi neco boucha v aute, prijde mi to jako tlumice. Chtel bych se vas, vetsich odborniku, zeptat co vsechno se musi menit pri vymene tlumicu a kolik to asi bude stat. Chci vymenit zadni i predni.. vejdu se do 10000 kc?
Dekuji za komentare.
Drakek, nevím o jakou "oktu" jde ,ale když vemu nejběžnější 1.9 TDI tak přední tlumič stojí nějakých 1700 a zadní 1300 jedná se o Fy KAYABA což je dobrá firma na tlumiče. Cena za výměnu tlumičů by se mohl pohybovat kolem 7-7,5 tisíc. Nechají se koupit i levnější tlumiče, ale ta kvalita je samozřemě horší.
AR: Sorry, zapomel jsem napsat info. Je to 1.9TDi 2002 rok, 81 KW
Chtel bych tam dat neco kvalitniho, to auto si jeste chvili chci nechat. Znamej rikal, ze se tam ma vymenit nejaka guma, ulozeni nebo co.
Diky za reakci.
Pokud chcete dát i horní uložení tlumiče tím líp. To už není ani taková darda na předek cca 650 a na zadek ( za ks taky KAYABA) a nebo od SKF cca 1300 a 530 to už je sada dvě na předek a dvě na zadek a je to tyky dobrá firma. Hlavně se vyhnout Fy jako Starline a podobné. Takže i s horním uložením se do té desítky vejdete. Tak jsem to i trefil tu 1.9 TDI
Jak psali kolegové do této sumy se s přehledem vlezete narozdíl od uživatele des který netuší která bije přirovnávat blatníky a lemy k tlumičům ale to je mimo téma než se pustíte do výměny tlumičů u kterých je nízká pravděpodobnost že by začali bouchat pokud odchází spíše se auto hodně houpe nebo dojde ke značnému rozdílu v přilnavosti k vozovce bouchání je až to poslední spíše bych se zaměřil za prvé na silenbloky které vyjdou podstatně levněji mohu doporučit SKF nebo Febi není špatná hlavně se vyvarovat zmíněnému starline u takovéhoto dílu pak by skontroloval čepy s největší pravděpodobností když to nebude jeden ze silenbloků bude to spodní čep ramene a u všeho zmíněného lze ušetřit za servis výměna je velice jednoduchá bez potřeby nějakého speciálního nářadí to se o tlumičích říci nedá zde to chce drobný grif a hlavně stahovací zařízení na pružiny pokud nechcete aby vám dal tlumič přes papulu nechá se i obejít ale věřte že pružiny mají značnou sílu především pokud budou nové
Za prvé nesnižuj se k vulgarizmům za druhé je vidět že jsi se o svoje auto absolutně nestaral a taky podle toho dopadlo co píšeš tobě bych dal do ruky leda prázdný kočárek o dítě bych se taktéž bál nehledě na to že výměnu čepů jsem zmiňoval u Octavie nikoliv u Felicie navíc jak spolu souvisí blatníky, lemy a tlumiče to teda opravdu nevím možná hloupým majitelem nic jiného mě nenapadá btw toto zde máme radit nikoliv probírat tvé komplexy takže se zdrž komentářů a když si pročteš konverzaci zjistíš že všichni souhlasí se sumou do 10000,- zdar a slávu sejre
jestli jseš z Prahy aokolí tak si najdi v anonci prodej nahradích dílů Škoda zajdi tam a garantuji ti že koupíš originál díly audi ,w,seat,škoda za supr ceny a nové, viděl bych to na horní uložení tlumičů předních a nebo na silentbloky zkrutného stabilizatoru přední napravy jsou tam dva a jeden stojí 30,- zaleží jaký maš pruměr tyče stabilizátoru mám to samé auto výměna horního uložení jednou stabilizátor již třikrát najeto 280000tis je zbytečné měnit vše
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.