Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, když mám 7 letého kluka, jestli může sedět při jízdě v osobním autě na přední sedačce v "podsedáku" a připoutaný?
Jak někdo může napsat že může. Za to bych Vám naplácal na zadek.
V žádném případě v podsedáku! Jedině autosedačka. Prosím koukněte na zákon 361/2000 § 6
pak se koukněte na
řádek 7 viz: Dětské autosedačky
podsedák je určen pro jiné účely! ne k připoutání malého dítěte.
doplněno 09.02.11 16:31:holesaku, já četl mnoho textu, ale dle jejich názoru v článku "lze dítě mladší než 3 roky vézt jen v autosedačce umístěné vpředu, tj. na sedadle vedle řidiče"
Můžeme rozebrat "podsedák, pokud je homologován pro použití (má atest). Je tedy nutno jej považovat za autosedačku, pokud bude použit zároveň s bezpečnostním pásem"ale musel by být někde právně uvedeno "...tedy nutno jej považovat za autosedačku". jen to někdo píše. Podle tohoto tvrzení lze dítě mladé položit na podsedák a klidně s ním jet?
NELZE. Proto musíte dítě umístit do autosedačky, jak stanový zákon. Zdali je výrobek udeven na trh pod názvem košík, vanička kolídka podesedák atd. MUSÍ mít homologaci sedačky. ne že je schválená na provoz na českých silnicích, ale SEDAČKA.
doplněno 15.02.11 15:45:kdopak to aktualizoval?
Já zase našel tohle: ridicske-prukazy.info/...
Podsedák může být použit jako autosedačka za určitých podmínek...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.