Nejste přihlášen/a.
jak dostat ven ztrhlé šrouby na kterých je trubička brzdová k zadním brzdám které vedou do bubnu k prasátku?
Jde o to, jestli chcete zachovat trubicku nebo prasatko... Jinak obecne - tezko, predpokladam, ze je ohlodany sestihran. Pokud nejde o trubku, da se ustrihnout, ohlodany sestihran obrousit na mensi a pak na to narvat orisek/trubkovy klic, to vetsinou pomohlo. Trubky a matice se daji koupit v metrazi celkem levne, akorat je k tomu potreba pertlovacka.
U škodovky jsem to řešil odvrtáním o málo menším vrtákem, než je vnitřní průměr vnitřního závitu. Pozor na kolmost vrtání! Díky ohřátí spoje při vrtání lze pak většinou zbytky šroubu vydloubat...
Jo Mates to je dost častý problém , že se ty převlečné matky "ohoblují" a když už jdou povolit s prasátka tak je trubička zarezlá v té převlačné matce a stejně to trubička "odnese". Kolikrát se musí vyndat prasátko a zbytek matky vymontovat ve svěráku. Podle toho jak si popisoval problém v minulém vláknu, tak by bylo stejně dobré prasátka vyndat a překontrolovat. Osobně bych ,ale při takto starším vozu dal nová prasátka. Obě dohromady stojí pětikilo a je zase na delší dobu pokoj. Samozřejmě i brzdové trubičky a hadičky. Jinak samořejmě to jde udělat jak píše Jarda3.
Jinak v tom minulm vláknu ta poznámka o čtení odpovědí to nabylo myšleno na Tebe.
Podobný problém jsem řešil u Nexie při výměně obložení a prasátek zadní nápravy. Nezbylo mi nic jiného,než nechat si udělat brzdové trubky,stávající přeštípnout a vyndat i s prasátky.Práce na 4hodiny,zato mám jistotu,že mi to brzdí.K otázce Ti mohu říct jen tolik,že se Ti to asi nepodaří bez poškození trubiček.Samotný závit převlečné matky u brzdové trubičky bude relativně v pořádku,ale silně zrezivělá bude samotná trubka v prostoru převlečné matky.A to je ten problém,který by se dal snad vyřešit nastříkánm červené brzdové kapaliny,ale sám tomu moc nevěřím.Záleží na stáří vozu,respektive na době,kdy na to nebylo šáhnuto.
Tak za prvé: jen hovado to utáhne na fest. Za druhé: nejde-li to povolit s citem, nepokračovat, nastříkat něčím jako VD 40 a po deseti minutách zkusit znovu s citem. samozřejmě mít pořádný klíč, nejlépe gola oříšek nebo očkový nebo pevný stranový. Pokud už je hlava šroubu nepoužitelná nebo není za co vzít, tak navrtat a zarazit tam speciální trny na takové akce. Dají se koupit v malé sadě a mají to všude nebo si to půjčit. Vždy ale opakovaně postříkat něčím jako WD 40 a dát tomu čas. To zvládneš!.
většinou se mi podařilo demontovat váleček, upnout za zbytek šroubu do kvalitního svěráku s dobrými ostrámi čelistmi. Otáčením válečku bez kyvného pohybu lze (ale ne vždy) vymontovat šroub.
doplněno 09.02.11 08:12:jestliže chcete koupit nové válečky je to Vaše rozhodnutí. Pokud ale kvalitně zrenovujete váleček, nehrozí žádné nebezpečí.
Pokud se někdo domnívá že ano, klidně se nechám poučit.
Tak všem moc díky za rady,o brzdové trubičky mi nejde ty mám nové,a o prasátka(Brzd.válečky) no no chtěl jsem je zachovat původní ale asi by nebylo na škodu je vyměnit za nové,ještě mě napadlo nešlo by třeba navařit na ty šrouby trochu větší matka a potom klíčem vyšroubovat?
Mates to víš, že šlo. Původně jsem to chtěl i navrhnout,ale ne každý má doma svážečku a umí, proto jsem to ani nepsal. Já tedy nevím jaké máš další plány s feldou, ale pokud je jinak dobrá a chce ji ještě nějaký čas provozovat, tak bych opravdu na brzdách nešetřil a udělal to pořádně komplet, a máš na pár let pokoj, ale hlavně jistotu, že se na ně můžeš spolehnout. Ona i existuje opravná sada na prasátka, ale je za poloviční cenu než celé nové prasátko. U starších prasátek bývá problém, že jsou už vevnitř malinko "chycené" rzí a pak je otázkou času , že začnou propouštět a je stejně potřeba vyměnit. Proto jsem psal o nových. Ty nejlevnější se nechají koupit za dvě stovky jedno. To není zase tak velká darda aby se to nevypatilo.
doplněno 08.02.11 23:12: Tak , tak jsou to brzdy. Uvažuješ správně. A´t se dílo daří.
To je pravda,takže kdyby to bylo něco jiného a né brzdy tak budiž,takže to udělám komplet a hotovo takže jdu do toho!
Matesi, asi je to velmi rozumné rozhodnutí! Pokud auto nejede, tak je problém. Ale pokud auto jede a nejde zastavit, je to prů*er!
Jj, tak nějak jsem to myslel! Podobně radím i v elektrice - spousta toho může fungovat i na koleni vytvořeného, ale nesmí to být nebezpečné a ohrožovat zdraví či životy...!
Taky bych problém řešil výmněnou za nové ,a to nejen proto,že brzdy ničím nenahradíš . Když si člověk spočítá .kolik práce s renovacív a kolik peněz a práce s výmněnou tak to mnohdy vyrazí dech .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.