Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Osoba blizka

Od: zetox odpovědí: 18 změna:
dobry den
policie si me predvolala k podani vysvetleni a zapisu, proste me namerali na 60 jsem jel 76. bylo to na firemnem autu. chystam se to hodit na osobu blizkou jenomze nevim jak to chodi, daji mi na vybranou nevypovidat nebo to musim rict sam? a nebude problem ze auto je firemni tudiz bych ho mel ridit jenom ja?
diky

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Policii do toho nic není, kdo auto řídil. Pokud Vám ukáží fotku, kde nebude řidiče možno identifikovat, tak můžete tvrdit, že řídila osoba blízká, která s Vámi náhodou jela a Vy jste byl indisponován třeba žaludeční nevolností. Pokud ale budete k poznání (obličej), tak nemá smysl kličkovat.

hejsa*
hodnocení

0x

Je zajímavé, že se stále najdou vyčuránci, kteří se kroutí, jen aby nebyli za přestupek popotahováni. Ve velkém je to vidět u našich politiků.

Když udělám chybu, postavím se za ní chlapsky a zbytečně nefňukám!

Kdyby tak byla všechna omezení rychlosti odůvodněná a nezbytná!

zetox
hodnocení

jak to myslite ze nebude smysl klickovat?

ad hejsa

chybu udelal ten kto spisal ten zakon, ja osobne nejsem blbej aby jsem platil kdyz nemusim, nefnukam jenom si umim poradit..

hejsa*

Tak co chceš poradit, když si poradíš sám?

No, když jste na fotce jasnej, tak kličkování může pokutu jen zvýšit!

erikch*

i kdyby měli úředníci projednávající přestupek k dispozici 48 fotek řidiče(to zda je na fotce ten či onen,těžko objektivně posoudí úředník-ani mu to nepřísluší-těžko bude zrovna znalcem z oboru foto-kino...)-je jim to vpodstatě prd platné,pokud ten(předvolaný)uvede ,že se nebude k věci vyjadřovat,on neřídil a jelikož by mohl vystavit postihu osobu blízkou,tak pardon...A úředníci jsou si toho moc dobře vědomi,proto zkouší vše možné(ťuŤu-ňuňu,bububu),jen aby se dotyčný přiznal-přiznání je totiž jediným relevantním důkazem o spáchání přestupku...,jinak je to pouze spekulace...

hodnocení

0x

zetoxi,

"na firemnem autu." pokud toto přeložím, že je to na firemním autě, tak tam osoba blízká nepomůže. Je to složitější na vysvětlení.

Proč ale vymlouvat na osobu blízkou, stačí "odmítám vypovídat".

doplněno 08.02.11 19:55:

policie, nevím které, oslovila majitele-provozovatele aby podal vysvětlení, popřípadě aby oznámil kdo spáchal přestupek. Váč šéf provozovatel vozidla?, musí dodat viníka, nebo se dopouští možnosti sankce až 10 000Kč. Co udělá šéf?

zetox
hodnocení

milane tak tomu nerozumim, od sefa jsem dostal splnomocneni na jednani o prestupku, tak by sa ho nemelo dotykat, nebo jo? ja nevim... je to opravdu komplikovane, problem je ze tam mam jit uz dnes a nemam na to moc casu a nevim jak se zachovat, co mi radite

pokud to spěchá, je problém, co zavolat, třeba mě?

doplněno 10.02.11 17:20: milane tak tomu nerozumim, od sefa jsem dostal splnomocneni na jednani o prestupku, tak by sa ho nemelo dotykat, nebo jo?
to víte že se ho to týká, páč vy klidně řeknete... já to neřídil a mlčíte, tak se to vrátí k majiteli. on sdělí úřadům a to musí! že jste to řídil vy.
je to komplikované pro ty co to neznají.
stirecek*

Tak co? Jak to dopadlo?

zetox
hodnocení

nijak, mam to na pondeli, vcera nebyl cas :(

buss
hodnocení

0x

A co by na to šéf firmy?

zetox

hmmm, tak ted nevim, mam rikat ze odmitam davat vypoved, nebo? sef mi rekl at se vymluvim na osobu a ze pokud budou mit reci ze firemni auto jakto ze to ridil nekdo jiny mam rict ze to uz je medzi mnou a zamestnavatelem...

stirecek*
hodnocení

0x

Nejde mně do hlavy, proč předvolali tebe, když majitel auta je firma? Takže za A: buď tě policajti poznali :) nebo za B: práskl tě šéf:)

zetox

no prasknul, to auto pouzivam jenom ja... takze to bylo jasny... je to problem?

stirecek*

Pokud ti nedokáží přestupek, tak práskni šéfa. Jinak souhlasím s tím co napsal hejsa.

jardaapepa

Ja mel to same. Sef napsal ze jsem to ridil a pak mi prisel domu papir ze jsem spachal ten a ten prestupek.

Tak jsem jim na to odpovedel neco ve smyslu ze sef me uvedl jako osobu poverenou uzivat a ridit firemni vozidlo, a jelikoz mam firemni benefit uzivat toto vozidlo k soukromym ucelum a region kde byl spachany prestupek, neni region urceny k vykonu meho povolani. V ten den se jednalo o soukromou jizdu. Nasledne vyuziji prava nevypovidat proti sobe ci osobe blizke podle paragrafu 11, odst 4, zakon.c. 553/1991 sb o obecni policii.

cca mesic na to prisel papir ze Odpovednost za prestupek zanikla.

jednalo se o radar na prejezdu v Melnice, kde mi na 30ce zmerili 58

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]