Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Octavia nebo Passat

Od: blackwool* odpovědí: 4 změna:

Ahoj, chtel bych si poridit ojete auto. Uvazoval jsem o techto dvou, ale nevim ktere z nich. Ktere by jste mi doporucili.

Nebo poradte neco jinyho, moje podminky jsou: (4x4, kombi, najeto pod 70 tisic, nafta, cena do 360000,-)

Dekuji...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

2x

Passaty mají zprabvidla o něco lepší vybavení, za které se v Oktavii připlácí, v SRN je passat s motorem 2.0 TDi/125kW běžným standardem, v Oktavii je to jen ve sportovní verzi RS.

Naopak obecně platí, že čím více elektroniky a funkcí, tím větší možnost a pravděpodobnost že s něco pokazí.Vzhledem k tomu, že se jedná o koncernová auta, je to jen obchodní politika vedení VW..jako v minulosti s tím deštníkem v Super-béčku...

Pokud nejste zrovna chudý člověk a jste ochoten nést riziko o něco vyšších nákladů na servis a záleží Vám na image a větším pohodlí, volba padá na Passat.

Na druhou stranu Oktávií je u nás hodně, pokud se něco porouchá nebo pokroutí není problém sehnat použité dílyx za přijatelnější cenu než nas Passata.

Osobně bych volil starší model Octavie nebo Passata, konkrétně Octavii typu 1U s motorem 81 kW, pokud jde o 4-kolku tak 74kW 4x4 s 6-kvaltem nebo Passata typu 3B6 po roce 2002 (kvůi pevnějšé přední nápravě) s motorem 1.9 TDi / 96kW jen s pohonem přední nápravy.

Novější modely jsou složitější, náročnějšína servis a údržbu, různá čidla, filtry pevných částic a další vymoženosti jsou někdy akorát ke vzteku a zatěžují peněženku.

aaaaaaaaaaaaaaaaa

a hlavně, jsou to různé třídy Oktávka je golf či A4, superb je passat

Oktávka - Golf, ok. Ale A4? Možná A3, A4 bych viděl určitě u toho Passatu, pokud ne výš...

xxx*
hodnocení

0x

Pan NU má naprostou pravdu ale abych se přiblížil vaší cenové relaci doporučil bych OII s motorem PD 77KW je i v 4x4 i když já osobně haldexu moc nevěřím z německa se nechá pořídit v super stavu se super výbavou za vámi zmíněnou sumu u passata musíš počítat s vyšší režií navíc ne nadarmo se mu říká věčný pacient to ovšem platí i u silnějších motorizací OII němci prostě ten Common Rail neumí pokud by jsi se rozhodl ještě něco málo připlatit tak výhrou je jednoznačně nový superb s pořizovací cenou od 450000 a se stejnou motorizací 77Kw tohle auto nás ještě přežije

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]