Nejste přihlášen/a.
Jen si chci zkontrolovat, že to počítám správně. V lednu jsem naplnila nádrž auta, byla plná, nalila jsem tam cca 50 l. Pak jsem ujela 500 km a zase naliju 50 litrů. To znamená, že spotřebu mám 10 litrů/100 km. To je docela dost. Jasně, abych měla přesnější údaj, musela bych to měřit více měsíců. Někdy bych ujela na ten benzín 600 km nebo i více...
Děkuji za případné opravy.
Je to cela individuální, je to na řidiči. Není uvedeno auto, obsah, takže to nic neříká.
Každý kdo do toho auta sedne pojede jinak - styl brzda/plyn, dojíždění, rychlost, plynulá jízda ...
Ostatně dnes byl v TV test Cooper a nedostali se na to, co uvádí za spotřebu výrobce.
-No jasně, to já vím. Takže já mám v tomto období spotřebu 10 litrů. Spočítala jsem to správně? Jen o to mi tu v dotazu jde.
Většinou před křižovatkou dám neutrál a dojedu... jinak jezdím krátké trasy, po městě, takže spotřeba není malá. Jo a taky někdy po dálnici 130 km/h, tam to taky teče dost... Styl brzda-plyn nemám, snad
Snažím se vždy na co nejvyšší rychlostní stupeň, takže když to jde, na pětku, či na čtyřku. Manuál.
Benzín, motor 1.2
doplněno 05.02.11 22:26:Ptám se proto, že mi PP ukazuje 7.5 litru. A matematika mi v tom nehraje.
Výpočet je v pořádku.
Ke stylu jízdy:
- pokud ke křižovatce dojíždíte na neutrál, asi buď dlouho před křižovatkou brzdíte provoz, nebo potom "pálíte" brzdové obložení. Je to s velkou nadsázkou, jen chci říci, že brždění motorem má také svoje výhody.
- "na nejvyšší rychlostní stupeň" - ono jde jet dvacet i na pětku, ale to už není o snižování spotřeby (spíš naopak), ale o "podtáčení" motoru a tím jeho zvýšenému opotřebování. Motor má své optimální otáčky, které mu vyhovují, je to trošku o otáčkoměru a hlavně o citu.
Pokud jste moji reakci pochopila jako souhlas s Vaším způsobem jízdy s menším upřesněním, je to dobře. Opravdu jsem nechtěl nijak mentorovat nebo Vás podceňovat!
Nepíšete co máto za fáro - předpokládám, že s automatickým sytičem, který občas zbytečně obohacuje směs i ve chvílích, kdy to není nutně třeba. Krátké zimní jízdy můžou občas znamenat až dvojnásobnou spotřebu proti údajům v TP...
PP vždy více nebo méně lžou. Moje auto za leden, počítač 6,2, výpočet dle tankování 5,75. Holt zima a většinou samé popijíždění po městě, klouzání, tak je spotřeba vysoká. Kontroluji si to vždy od plné do plné každý měsíc, na těch 3-4 nádržích se eliminují výkyvy.
Tak u Vás to není takový rozdíl, půl litru. U mě je to 2.5 litru, tedy třetina. To je strašně moc Nechápu!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.