Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Najdu si své kradené auto co dál?

Od: lena* odpovědí: 4 změna:

Před měsícem nám ukradli auto, hned jsme dali na internet do kradených aut fotky, popis atd. Včera nám volal nějaký pán že to auto stojí v Brně, ale už přihlášené na někoho jiného a s jinou RZ. Dozvěděla jsem se že nám ho asi nejpíš nevrátí když ho ten dotyčný koupil. Nemáte někdo nějakou zkušenost jak ho dostat nazpět?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dusatka*
hodnocení

2x
Vlastník jste stále Vy, máte právo domáhat se vydání věci na tom, kdo ji neprávem zadržuje (§126 obč. zák.). Pokud "nový kupující" se stal držitelem Vašeho auta v dobré víře, je jen oprávněným držitelem dle §130. Obraťte se na policii, ale obrňte se trpělivostí, mže to chvíli trvat, nicméně pokud je to skutečně to ukradené auto, patří stále jen a pouze Vám.
jj, podle mě se nový majitel bude domáhat náhrady škody (peněz které zaplatil za auto) od toho kdo mu jej prodal atd atd až ke zloději ;)

hodnocení

0x
Co na to na policii? Dle meho ma smulu vzdy ten co koupil to kradene auto, vlastni zkusenost nemam ale videl jsem reportaz s podobnym problemem.

lena*
hodnocení

*nevi*No jsem na to zvědavá jak to všechno dopadne. Zatím moc dík za rady a čas vše vyřeší doufám že v náš prospěch. Manžel to právě vyřizuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]