Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Akumulátor nejde nabít - nízké napětí

Od: jozef* odpovědí: 13 změna:
Zdravím. Mám menší problém s akumulátorom do auta. Napätie na ňom je 10,89V.
Keď ho začnem nabíjať nabíjačkou, tak o chvílu mi zasvieti LED, že už je tá baterka nabitá ale pritom stále je to napätie 10,89V. Myslel som si že mám zlú nabíjačku a tak som skúsil nabiť iný akumulátor a ten nabilo dobre, čiže chyba nemôže byť v nabíjačke ale v tom akumulátore. Ten akumulátor mám iba jeden a pol roka.
Neviete niekto čo s tým?
Ďakujem

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

To bude na vadný článek. Vyhodit, nebo se pokusit vypláchnout..

jozef*
hodnocení

ďakujem ti za odpoveď
Vypláchnuť? Ako to myslíš?
Ešte som zabudol napísať že nabíjací prúd bol 281 uA, čo sa mi vidí dosť málo...
buss

Vypláchnout destilkou ve vadném článku, vyměnit elektrolyt, možná vypadlo kus hmoty a zkratuje. Ale stejně to bude podmínečně.

doplněno 05.02.11 19:10:

Kdysik se daly články vyměnit, to u dnešních nehrozí.

e250td*
hodnocení

0x

Exitus baterie.

cyril*
hodnocení

0x

Reklamovat!

janmega*
hodnocení

0x

My jsme v autoelektrikářské dílně kdysy zkoušely drastickým ale funkčím způsobem : odšroubovat zátky, silným startovacím kabelem zkratovat krátce baterii a pokud se některý článek vaří jak bramboračka, tak vyhodit..

Některé chytré moderní nabíječky jsou dobré, ale nedokážou nabít baterii pokud je jeden článek vadný /zkratovaný /. Vyplachování a všelijaké desulfátory nikdy nepomohly, nebo maximálně na pár dní. Takže škoda času a práce.

Pokud je v záruce tak raklamovat.

Čau Honza

doplněno 05.02.11 22:51:

Omlouvám se za hrubku. Pivo dělá své,

buss

Např. NiFe se zcela běžně podle předpisu 1x za ... vyplachovaly.

janmega*

Tady je ale řeč o olověných aku.

buss

né, fakt, A ty nejdou vypláchnout?

petpetricek
hodnocení

0x

urcite nevyhazovat ale reklamovat. podle obc.zak. na to mate dva roky od koupi

hodnocení

0x

Vadný článek bezpečně poznáte , podle velmi malé hustoty elektrolytu tohoto článku. Vyplachovat ne! Snad to ani neni možné , aníž bychom neohrozili ostatní články , obrácením akumulátoru. miro

jabraka*
hodnocení

0x

Nakonec bych ten aku zkusil reklamovat,ale bez pokladního bloku to nepůjde.Výplach je nesmysl,ještě by se mohla zkusit stará nabíječka bez řízení proudu.

JABRAKA

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Jestli je ta baterka skutečně stará jen rok a půl,vezmi si doklad o koupi a spěchej ji reklamovat. Necelých 11V po nabití je skutečně málo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]