Zdravím. Mám menší problém s akumulátorom do auta. Napätie na ňom je 10,89V. Keď ho začnem nabíjať nabíjačkou, tak o chvílu mi zasvieti LED, že už je tá baterka nabitá ale pritom stále je to napätie 10,89V. Myslel som si že mám zlú nabíjačku a tak som skúsil nabiť iný akumulátor a ten nabilo dobre, čiže chyba nemôže byť v nabíjačke ale v tom akumulátore. Ten akumulátor mám iba jeden a pol roka. Neviete niekto čo s tým? Ďakujem
My jsme v autoelektrikářské dílně kdysy zkoušely drastickým ale funkčím způsobem : odšroubovat zátky, silným startovacím kabelem zkratovat krátce baterii a pokud se některý článek vaří jak bramboračka, tak vyhodit..
Některé chytré moderní nabíječky jsou dobré, ale nedokážou nabít baterii pokud je jeden článek vadný /zkratovaný /. Vyplachování a všelijaké desulfátory nikdy nepomohly, nebo maximálně na pár dní. Takže škoda času a práce.
Pokud je v záruce tak raklamovat.
Čau Honza
doplněno 05.02.11 22:51:
Omlouvám se za hrubku. Pivo dělá své,
buss
Např. NiFe se zcela běžně podle předpisu 1x za ... vyplachovaly.
Vadný článek bezpečně poznáte , podle velmi malé hustoty elektrolytu tohoto článku. Vyplachovat ne! Snad to ani neni možné , aníž bychom neohrozili ostatní články , obrácením akumulátoru. miro
Nakonec bych ten aku zkusil reklamovat,ale bez pokladního bloku to nepůjde.Výplach je nesmysl,ještě by se mohla zkusit stará nabíječka bez řízení proudu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.