Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reflexní vesta - kolik jich musím mít?

Od: racoch* odpovědí: 22 změna:

Od 1. 1. 2011 je v povinné výbavě reflexní vesta, lze někde najít, jestli stačí jen jedna vesta nebo je třeba s sebou vozit počet vest např. dle počtu převážených osob?

Děkuji za odpověď

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

U nás v ČR stačí jedna ale v jiných státech mají jiné požadavky . Pro všechny bych chtěl přidat upozornění ,které mi dal bratr co jezdí u rychlé a bavil se o tom s policisty že pokud oni vás vyzvou k předložení vesty a vy se natáhnete z místa řidiče a ukážete ji je to v pořádku ,ale pokud vylezete z vozu a začnete li hledat někde vzadu za oknem nebo co prý hůř v kufru tak ihned dávají flastr . Vestu by měl mít řidič v dosahu a už v ní oblečený teprve vylézat z vozu při nečekané události atd, *jasne*

ee. vesta zatím stačí v autě. pokud tu změnu neschválili včera v parlamentu - pak by to bylo, tuším, od 1.4.2011.

další debilita v praxi. z auta mám prej vylejzat s vestou na sobě. chtěl bych vidět mistra humla (ten to teď vymejšlí!), jak si na sebe tu vestu v autě navlíkne. s jeho atletickou postavou *ua*a policejním mozkem *zed*.

taky prej mě může policajt poslat okamžitě na stk, do max. vzdálenosti 4 km. prej mě vezmou přednostně. to taky navrhoval huml. fakt bych to chtěl vidět v praxi...

bratra pozdravuj...

doplněno 05.02.11 13:14:

V automobilu by podle odborníků měla být uložena na dobře přístupném místě, tedy nikoliv v kufru, ale například ve schránce spolujezdce či v bočních odkládacích kapsách. Toto umístění ale není, jako například v Rakousku, u nás povinné. Stačí, když vestu bude mít řidič kdekoliv v autě.

stirecek*

Těch km má být osm, ale ještě mi neřekli, kdo tu případnou technickou bude platit. Taky zapomněli na změnu přednosti chodců na přechodech, připadá mi to jako kdyby mozek neměli vůbec. Něco vymyslí, ale nedomyslí do konce, doufám, že jim to senát pošle zpět k přepracování. I ty zimní gumy nedokážou přesně specifikovat a o žárovkách je zbytečné se bavit*zed*

stírečku, zlobíte se zbytečně, je již rozhodnuto, "případnou technickou bude platit." bude plati řidič. Kdo jiný?

Co jsem trochu studoval tak STK zaplatí řidič jen v tom případě, že vozidlo touto technickou prohlídkou neprojde!

stirecek*

Na jedné straně to chtějí zjednodušit a na druhé pak budou vznikat "osoby blízké", protože člověk si vždy nějakou mezeru v zákoně najde. Takže měli by jasně definovat, jak a kdo zaplatí stk, cestu a čas, když se bude hlídka mýlit. Tak stejné je to s těmi povinnými zimními pneu, když nebude "pěkně". Lékárničky nebo vesty v řadě zemí povinné nejsou, stejně jako žárovky, ty platí jen ve třech státech v evropě včetně nás, poněvadž jsou zbytečné. Bárta se honí za každý zachráněný lidský život, ale už nikdo nepíše, že za třetinu zemřelých může špatný stav komunikací. Stejně jako přechody pro chodce, Humlův návrch se mi líbil, ale na ten poslanci zapomněli, místo aby nehodám předcházeli, budou hledat viníky a řešit, jestli ještě stk ujde nebo jestli měl řidič dobré gumy.

sworde, co myslíte, pošle policista vozidlo na technickou jen z rozmaru, nebo když uvidí závažnou závadu? Domnívám se že ne.

Počkáme na schválení předpisu a prováděcích vyhlášek a nařízeních.

stírečku, "za třetinu zemřelých může špatný stav komunikací" to můžete doložit, nebo je to plácnutí do vody, či demokratické mluvení bez argumentu?

"umlův návrch se mi líbil," který návr, páč pan Huml předložil i špatné nereálné návrhy.

doplněno 05.02.11 19:19:

stírečku, jasně pochopil jsem. Nikde takový statistika není je to jen vycucané z prstu.

Pak ještě ta ruka... to nemyslíte vážně. to nic nevyřeší, naopak ještě zkoplikuje...

stirecek*

Pane Milane a jak by jste to chtěl doložit, kdyř se o tom nemluví nebo nesmí mluvit. Sem tam se to objeví v médiích ve zkrácené formě, ale zaobalí to tak, že je to buď chyba řidiče nebo špatný technický stav. V motoristických denících se o tom píše zcela běžně, jenže jak by Bárta řekl, špatně se to dokazuje, i proto vyškrtly ze seznamu telefonování za jízdy, poněvadž se to špatně dokazuje. Přitom by stačilo ověřit telefonní čísla na majetele, dobu a čas hovoru.

Humlův návrch byl, že chodec by měl zvednout ruku, pokud by chtěl přejít a vstoupit do vozovky teprve tehdy, až bude vozidlo stát. Tím by se předešlo dohadování, kdo měl vinu a zároveň by se snižila nehodovost na přechodech, která je 10x vyšší než byla před schválením přednosti chodců. Sebevrahů na přechodech u nás potkávám desítky a ještě jsou drzí, ale policie rozdává body jen šoférům.

jirkamatapat*

Každý,opakuji každý poslanec,který vlastní řidičák se po zvolení pasoval do role experta přes dopravu.Podle toho ten paskvil o kterém tvrdí,že to je zákon o silničním provozu,vypadá.Dnes po schválení bodové úpravy,chystá ministr Bárta opět další novelizaci.

jirkamatapat*

Tak to funguje např. na Slovensku,vylezeš z auta bez vesty a máš problém.

buss

jabraka*
hodnocení

0x

Skutečně mi není jasné,jak si obleču vestu před vystoupením z auta,i když ji mám jen na zadním krytu kufru za zadními sedačkami.Jinak by neměl být problém ji navléknout i v autě.

JABRAKA

buss

Jednoduše a prostě, jak to už někteří vyřešili, má ji prostě za sebou na sedadle a jen do ní vklouzne.

proč hledáte jak to nejde. Víte někdo přesně jak zní předpis o použití vesty v Rakousku? Nikoliv to že tam musí být, ale kdy jí použít?

nu*

předpisem je rakouský zákom o provozu na pozemních komunikacích platný od 1.5.2005, přesné znění by se dalo najít na netu, jen to ještě správně přeložit

jirkamatapat*

Milane,Rakušané mají svoje zákony,my zase české.A zkus do debaty nezatahovat zákony třeba americké,nebo zákon džungle.

Jiří, já nazačal s Rakouskem. Jen jsem reagoval na ostatní...(nu)

nu*
hodnocení

0x

zajímalo by mě, ve kterém zákoně je jednoznačně napsáno, že fyzická osoba musí vylézt z auta a mít vestu na sobě, vesta stačí jedna, přestože platí vídeňská úmluva roku 1968, podle které je povinná výbava podle legislativy, platné v země registrace auta, rakouský policista mlůže po Vás chtí aby jste měli vesty všichnio, tedy když Vás tam pojede 5, celkem 5 vest...a když budete odporovat a odvolávat s e na Vídeňskou úmluvu (Vídeň je v rakousku), asertivně Vám odpoví..."toto je Rakousko"

Jen tak pro pobavení bratr jak jsem již psal na začátku jezdí s rychlou zastavila ho hlídka policie se sanitkou kontrola na alkohol ,rezerva, žárovky, policista říká předložte ke kontrole lékarničku bratr říká si děláte srandu vždyť my jsme skoro operační sál na kolech předložte lékarničku bratr jde do zadu a vytahuje resuscitační batoh a záchranářský batoh atd . to mě nezajímá říká policista předložte lékarničku bratr ač znechucen ji musel vytáhnout a ukázat sice ve stylu mistra Beana ,ale musel :D

nu*

to je věc názoru, na druhou stranu býti dnes policistou není žádný med, v rámci jejich prověřování jezdí inspekce ministra vnitra a nevozuje různé modelové situace, při kterýc h prověřuje jak se policisté zachovají...Brácha to určitě pochopí, také se musí řídit interními předpisy RZ

jirkamatapat*

Abychom se nedočkali ještě doby,kdy bude policajt požadovat po zasahujícím lékaři jeho diplom.

buss

sme si rovni, né?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]