Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jizda bez spz

Od: osyris odpovědí: 20 změna:

Dobry den, mam takovy problem...Ozval se mi kamarad po roce, co jsem ho naposledy videl...ozval se stim, ze ma "buginu" (domaci vyroba) a jestli se pujdeme projet...rekl jsem proc ne...Problem nastal potom, co tam prijela policie a chytla me...Bylo to na louce, kde udajne vede cyklista stezka...oznaceni jsem si vubec nevsiml...Samozdrejme mi prislo predvolani a zajima me jestli si opravdu nezajezdim 6-12 mesicu, nebo je tam nejaka forma moznosti domluvou...Nemam zadny prestupek a mam ridicksky prukaz vice nez dva roky a jezdim denne...Jsem slusny ridic bude na to bran ohled?

Predem diky za odpoved

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

2x

jde o to, o jakou komunikaci se jedná, tady je rozhoduijící definice podle silničního zákona,pokud nastane situace že se bude jednat o účelovou komunikaci, která vede soukromým pozemkem, může být veřejně přístupná nebo veřejně nepřístupná, přístupnopst či nepřístupnost mže být faktická, tedy napříkla djasně dána například oplocením případně jen "právně" vymezena nějakým značením,na Vašem místě bych se informoval na příslušném odboru správy silnic,pak budete mít jasno v tom, zda se na uvedenoui kmunikaci vztahuje zákon č.361/2000Sb., zákon č.56/2001 Sb a navazující vyhlášky, pokud se na uvedenou komunikaci vztahují, pak jste jízdou něčím, co nebylo schváleno jako vozidlo (schválení technické způsobilosti) a nebylo proto ani registrováno, tedy ani opatřeno registrační značkou (registrovat lze jen vozidlo, které je uvedeno v zákoně č.56/2001Sb.a je schváleno pro provoz a plní zákonné podmínky) dopustil porušení zákona.

Pokud jsou někde umístěny dopravní značky, musí být umístěny podle zákona č.361/2000Sb., být vyhotoveny ve szanoveném provedení atd...Pokud tam někdo umístí něco jiného a nějak jinak, než ukládá zákon, značka a pokyn nebo informace kterou má vydat nebo poskytnout je neplatný-neplatná

jabraka*
hodnocení

0x

Myslím,ýže jízda bez dokladů je zakázána na veřejných komunikacích,ale na poli a louce ne.Nemůže to být nic víc jako přestupek.

JABRAKA

cyril*
hodnocení

0x

Jezdil jste po louce nebo po stezce?

osyris
hodnocení

no byla to louka a tam proste vede cyklista stezka, o ktere jsem vubec nevedel...slo o to, ze me policie chytla prave, kdyz jsem byl na te stezce (bylo tam vyjezdene takove kolo ve vysoke trave) a cast toho kola vede do te stezky...

cyril*

Je to jako stezka označeno dopravním značením?

osyris
hodnocení

Mam pocit ze si policie fotila nejakou tyc u pole, ale nani klasicka zluta znacka nebyla (jinak opravdu tam vede cyklisticka stezka) je zakreslena i na mape...

hodnocení

0x

osyris, jde o to, zdali je právně cyklostezka zanesena v katastru. Příklad, pokud na louce ujezdíme cestu, někdo tam umístí ceduli, není to komunikace ve smyslu dopravního práva. Je to soukromý pozemek? dejte GPS přesného místa kde Vás zastavili. Na druhou stranu, asi by policisti nekonali tak jak konali, kdyby si nebyli jisti!

doplněno 02.02.11 19:16:

nu, 1*

doplněno 02.02.11 20:53:

5-10 tisíc, pokuta a 6 měs až rok bez řidičáku!

lui*

Tady na jablonecku se taky měšťáci snažili vybírat pokuty za stání na soukromém pozemku. Ti hloupí zaplatili. Ty ostatní, kteří se podívali do katastru, museli nechali být.

cyril*

Jaký je to přestupek "stání na soukromém pozemku"?

lui*

No městapo si myslelo, že auta stojí na obecním, a snažili se vybírat za zákaz stání, který byl o kousek dál. Jenže jim nedošlo, že ta auta stojí už ne na obecním ale na soukromém, Hi.

celp*

No postavte auto na můj pozemek a uvidíte.

cyril*

Co bych měl vidět v případě, že se jedná o veřejnou komunikaci?

sousede máte pravdu, třeba zde: Loc: 50°142.039"N, 15°4546.773"E

normálně jezdí auta, ale po soukromém pozemku, viz: mapy.1188.cz/...

pokud se to zobrazí správně.

lui*

Ó ano, když se vám to nebude líbit, máte právo na ochranu od městapa. Když tam ale budete mít provozovnu, a před ní kus pozemku, tak budete rád, že Vaši zákazníci mají kde zaparkovat bez nebezpečí.

osyris
hodnocení

Diky moc za informace...jinak cykloserver.cz/... souradnice jsou zde...je to trasa 078, takze nejspis je tam officialni cyklostezka...

Momentalne me asi nejvice zajima, zda nevite jestli postih odebrani ŕp je nutnosti nebo moznosti prestupkove komise... Jelikoz jsem zamestnan jako ridic v dopravni firme, tak se tohoto obavam nejvice :/

cyril*

Cyklostezka a pozemní komunikace s dopravním značením "stezka pro cyklisty" jsou dva odlišné pojmy. Cesta po které jste se s vozidlem pohyboval je s největší pravděpodobností místní veřejná komunikace a je jedno zda je jako cyklostezka vedená.Tímto jste se dopustil přestupku užívání veřejné komunikace v rozporu s platnými zákony a řízení vozidla neschváleného k provozu na pozemních komunikacích. Řízení u přestupkové komise se nevyhnete a o výši a způsobu trestu lze jen spekulovat, kždopádně to bude pokuta spojená s bodovým ohodnocením a klidně i nějaký zákaz řízení. Vše je závislé na způsobu prokázání zavinění, je-li vše řádně zdokumentováno není šance se vykroutit.

buss
hodnocení

0x

Za přestupek LZE uložit sankci. Od potrestání lze též upustit, pokud postačuje projednání. Takže dobře brečet.

cyril*

Opravdu reálný pláč bude při odchodu od komise. *plac*

osyris
hodnocení

Díky moc vsem za odpovedi...V pondeli tam jdu, tak dam urcite vedet jak jsem dopadl...

buss

Z toho bych se i vykecal... jen přemýšlet a nebýt drzý, pak už jde o to kdo z koho.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]