Nejste přihlášen/a.
Chci se zeptat jaké by bylo nejlepší mazání zámků atd...Potřebuju vyčistit "vnitřek dveří" ..zámky,táhla apod..nebot mi blbne odemykání..takže na očištění/odmaštění použiju technický benzín, ale čim to pak promazat..WD40, grafitový sprej nebo co by bylo nejlepší..?
Do zámků(vložky) v žádném případě vazelínu, tak možná silikon, ale nejlepší je obyčejný suchý grafit. Vypláchnout zámek, a potom do něj nasypat grafit. Ten nikdy nezamrzne. Na táhla grafitovou vazelínu. Na západky dveří se mi osvědčila vazelína ve spreji. Je to trochu dražší špás, ale má své výhody. Díky tomu že je tekutá, tak dobře při aplikaci pronikne do všech skulin, a po odpaření tekuté části, zůstane v zámku vazelína, která v něm relativně dlouho vydrží.
Prodávají molyku (označení ML) ve spreji, která po odpaření rozpouštědla dobře maže a dlouho vydrží (podobně jako grafit, ale je lepší).
Dobrý večer, na očistu poradím koupel v petroleji, je to lepší než benzín. Dejte je to krabičky, nechte alespoň 4 hodiny ponořené, ideální je celý den. Všechny nečistoty se krásně uvolní. Pak to vyjměte, osušte a namazejte Silkalem 93, ale pořádně. Zbytek maziva otřete, ať to nechytá prach. Mám to vyzkoušeno. Odemyká mi to lépe jak z továrny, ale ještě zkontrolujte motorky, jestli chodí. Případně odhrňte manžetku a decentně idálně bílé vazelíny ve spreji pod ni a pak natáhnout zpět.
Mazací spreye jsou jen chytačka na kapsy zákazníků.Když si přečtete,co je na sprey napsáno-že to obsahuje jen petrolej,benzín,tak po vypaření petroleje to za chvíli zase bude vrzat.Je to jen chytačka na lidi,aby z nich vytáhli peníze.Nejlepší je olej smíchaný s benzínem,třeba i kousek grafitové nebo molybdenové vazelíny,smíchat dohromady a stříkačka s jehlou.
Nejlepsi mazadlo na zamky je urcite mazadlo urcene na zamky
FAB Mazadlo Plus - fab.cz/...
FAB Mazadlo - fab.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.