Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych se zeptat mám Fiat Tipo 1,4, je asi 18let staré. Stala jsem celou zimu a když jsem ho chtěla dnes nastartovat tak baterka točila, ale ne a né chytit je možné že mi zamrzl benzín: Děkuji za odpověď
Těch příčin proč nejde nastartovat je více, samozřejmě i ta zamrzlá palivová soustava. U benzínových motorů to ,ale není tak časté jako u dieselů. Nejprve je potřeba zjistit jestli je problém v přívodu paliva a nebo v zapalování. Bohužel nepíšete jestli motor má ještě rozdělovač a nebo zapalovací cívku jako modul. (oba typy zapalování se do vozů Tipo montovali.)
Po otočení klíčku do polohy kdy se rozsvítí kontrolky by mělo "zabzučet" palivové čerpadlo v nádrži, asi tak 1-2 sekundy. Pak je potřeba zjistit jestli zapalování dává jiskru a jestli svíčky nejsou mokré.Pak můžeme řešit problém dále,ale bez tohoto jsou těch možností desítky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.