Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fiat tipo 1,4 nestartuje

Od: mlejnk odpovědí: 2 změna:

Chtěla bych se zeptat mám Fiat Tipo 1,4, je asi 18let staré. Stala jsem celou zimu a když jsem ho chtěla dnes nastartovat tak baterka točila, ale ne a né chytit je možné že mi zamrzl benzín: Děkuji za odpověď

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

1x

Těch příčin proč nejde nastartovat je více, samozřejmě i ta zamrzlá palivová soustava. U benzínových motorů to ,ale není tak časté jako u dieselů. Nejprve je potřeba zjistit jestli je problém v přívodu paliva a nebo v zapalování. Bohužel nepíšete jestli motor má ještě rozdělovač a nebo zapalovací cívku jako modul. (oba typy zapalování se do vozů Tipo montovali.)

Po otočení klíčku do polohy kdy se rozsvítí kontrolky by mělo "zabzučet" palivové čerpadlo v nádrži, asi tak 1-2 sekundy. Pak je potřeba zjistit jestli zapalování dává jiskru a jestli svíčky nejsou mokré.Pak můžeme řešit problém dále,ale bez tohoto jsou těch možností desítky.

raadek*
Jestli jezdíte spíš s poloprázdnou nádrží, tak tam může být zkondenzovaná voda. Až rozmrzne, pomůže plná nádrž 98. Jinak co píše ar. R.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]