Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna rozvodového řemene - po jaké době?

Od: frant001* odpovědí: 8 změna:

Prosím o radu , zda je nutné po šesti letetém provozu Renault Thalia 1,4 měnit rozvodový řemen když auto má najeto 42 000 km? Jinak nejsou žádné problémy alespoň zatím...

Děkuji Franta.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fugass*
hodnocení

2x

Klíňák se mění u benzínu po pěti letech, nebo asi po 120 tis. km (samozřejmě výrobce stanoví každej jinak) , tak je teď na tobě, jestli chceš riskovat...Jestli ho nehodláš v blízké době prodat, udělal bych výměnu, páč tě to stejně nemine;)Mění se ale komplet rozvody a dle typu motoru i vodní pumpa, pokud je jejich součástí.

hodnocení

2x

Vlastním Fiat Brava a před týdnem jsem byl ve Fiatu na diagnostice. Mimo jiné se mě ptali, kdy jsem si nechal naposledy měnit rozvody. Já jsem odpověděl, že před 6 roky a za tu dobu jsem najel pouhých 40000 km. Oni mi řekli, že bez ohledu na počet ujetých km, se mají po 6 letech udělat nový rozvody. Ten řemen se stane steřelým a může prasknout. Moc jsem tomu nevěřil a zeptal se mého známého automechanika, který mi opravuje co potřebuji. Řekl mi, že mají pravdu a tak jsem si nechal u něho rozvody vyměnit. Samotný klínový řemen nestačí, je třeba udělat komplet rozvody. Je to jenom na vás, ale pokud vám praskne klínový řemen, tak máte vyděláno.

Co to znamená "Udělat celé rozvody"? miro

Sada rozvodů( kladky, řemen).

doplněno 03.02.11 10:57:

A taky vodní pumpu, záleží na typu auta.

ar*
hodnocení

0x

I když je to šest let, neměnil bych. Pokud takto někdo málo jezdí tak buď po 10 letech a nebo 80000.

des*

Výměna stačí až po 110tis.km.

bono*
hodnocení

0x

Aby hlavně za 6 let neměla 142000km.

frant001*
hodnocení

Děkuji za nápady , všechny posoudím a asi co nejdříve nechám vyměnit!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]