Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dedicka dan

Od: robroj35 odpovědí: 7 změna:

dobry den zdedil jsem auto po zesnulem otci a neplatil jsem ekopoplatek tata mel ztp a potrebuji vedet kdyz auto prodam jestli se bude platit ekopoplatek kdyz mam v tp napsano - NEPLACEN EKOPOPLATEK - DEDICTVI

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ano, pokud auto prodáte dál, tak ekopoplatek platit budete.

V rámci dědického řízení jsou dědicové od něj osvobozeni, nicméně další prodej mu již podléhá.

cyril*

Člověčě nepište takové kraviny, když se v problematice neorientujete!

"Ekodaň" se při žádném dalším přeregistrování (prodeji) neplatí.

Ale nepovídejte... manželka kupovala auto od vdovy (která auto zdědila) a ekodaň musela zaplatit.

Viz např. zde:Pavel(

23.7.2012 | 11.58

)napsal:

Musím platit daň,když kupuji vozidlo od vdovy na kterou přešlo vlastnictví v důsledku dědického řízení?

Odpovědět↓
Poradna(
24.7.2012 | 17.29
)napsal:
Ano, na třetí osobu to nemá vliv.

ekodan.eu/...

cyril*

Pokud čerpáte zaručené informace od agentury "JPP", pak se není čemu divit!

Nečerpám z agentury JPP... pokud si přečtete pořádně můj příspěvek, tak jsem tam psal, že moje manželka koupila auto od vdovy a ekologickou daň platila.

Vlastní zkušenost Vám připadá jako výmysl?

doplněno 04.12.12 19:40:

Ten odkaz jsem vložil jen jako další zdroj potvrzující tutéž informaci.

cyril*

Neznalost a zkušenosti jsou jedna věc ale úřad jedná podle platných norem a ne podle zkušeností!

Pokuste se své tvrzení doložit nějakým právním podkladem.

nu*
hodnocení

0x

vdova měla na sebe auto registrovat, ona by byla osvobozena a nidko další by pak ekodaň neplatil...nejde o to, KDO OD KOHJO KOUPIL AUTO, jde o to KDO A JAKÉ AUTO na sebe přihlašuje...

Když někdo zemře, osvobozen je DĚDIC, ne cizí manželka...dědic má proto využít zákonnou možnost...a kupující se má informovat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]