Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

1. auto, otázky k povinnému ručení

Od: aisdia odpovědí: 4 změna:

Čaute, všecko o přepisu vozidla jsem si zjišťoval. Rád bych auto přepsal na dědu, má průkaz ZTP a vyhnul bych se tak ekologické dani. Otázky však zní:

1) co potom, až děda zemře, jak je to s autem? Co jsem tak slyšel je potřeba přijmout dědictví, ale co přepis? Řeší se znovu? Pak už ovšem ekologickou znovu neplatím...

2) když chci od dědi čerpat bonusy a auto mít také na něj psané. Potom: děda=vlastník, pojistník a provozovatel mám napsat sebe nebo ne? Jaké má výhody/nevýhody uvádět se jako provozovatel? Co jsem zjišťoval, tak bonusy se čerpají od vlastníka/pojistitele ne od provozovatele, tak moc nechápu smysl této kolonky. (Pouze u Slavie jsem videl, ze chtej datum narozeni provozovatele).

3) Platím 800 za přepis vozidla na/od ZTP?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jarda3*
hodnocení

0x

Prepsal bych to na dedu a pak hned na sebe, nebudou komplikace s dedictvim... Ale zalezi na tom, zas tak to asi komplikovane nebude a prepis je pak uplne zadarmo? Taky je mozne, ze deda prezije auto ;) U pojisteni se musi zvazit, jestli bonusy nebo levna pojistka (levnejsi by asi byla na dedu). Kazdopadne perspektivne by se asi vyplatilo bonusy stradat. Takze moznosti je spousta, klicovy je ten prvni prepis na dedu kvuli ZTP, pak uz je to o par stokorunach :-P

aisdia
hodnocení

jasný, právě zvažuju jestli střádat bonusy nebo levnou pojistku... ale auto nechám napsané na dědu, protože kdybych ho do dvou let (nebo roka) prodal, tak bych musel zaplatit spešl daň, kterou zavedli kvůli kupčení aut ze zahraničí, že lidi přitáhli auto a přepisama to prodali dál...

Vidím to tedy takhle na střádání bonusů:

vlastník auta děda

pojistník a provozovatel já

nu*
hodnocení

0x

1.) buď přijmout dědictví, nebo se ho vzdát, ale vzdát se musí dědic celého svého podílu, auto v rámci dědictví se "přepusje" na dědice bez poplatků

2.) Děda nemusí vůbec figurovat v registru vozidel, po registraci na něj jako na ZTP obratem přihlašte auto na sebe, za 800,- Kč, děda pak na pojišťovně priohlásí že je majitelem auta a provozovatelem Vy a že on bude tedy i pojištěným, pojistné pak bude nižší

3.) ZTP neplatí za přepis, pozůstalý - -přímý dědic neplatí za přepis, ostatní občané za přepis platí 800,-Kč

erikch*

jen doplním ohledně "povinného"-pojistku může uzavřít na vaše auto kdokoli(jediná podmínka je svéprávnost),aníž by kdy seděl za volantem,nikdy nevlastnil řp a ani s vámi a ani s autem nemusí mít cokoli společného...Čili pojistka může být uzavřena třeba vaší 80.letou sousedkou-není třeba tedy "sbírat" bonusy,ale rovnou již šetřit(a o penězích to je především)a myslím,že se vždy najde někdo v okolí z "dříve narozených" ,žijící v menším městě(ideální je "neřidič")-tam jsou pak bonusy maximální-a pojistka tudíž nejlevnější...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]