Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převod při koupi nákl.auta

Od: frantisek* odpovědí: 6 změna:
Dobrý den.Chci si koupit nákladní vozidlo nad 3.5 t .Co mě čeká.Má to ještě žluté SPZ a propadlou TK.Jak nejlépe udělat převod.Jaké jsou možnosti , dát SPZ do depozitu a udělat převod tam nebo je ještě jiná možnost.Je nutná při takovém převodu registrační kontrola a platí se eko daň.Je to už starší vozidlo které bude před STK vyžadovat renovaci.Je to hodně otázek ale ale dost mne pomůže rada .Předem děkuji Franta

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

2x

- záleží na tom, zda chcete auto hned provozovat, nebo zda chcete opravovat a pak provozovat

- žluté značky má podle nové vyhlášky jen samojízdný pracovní stroj, traktor přípojná vozidla traktorů, takže při registraci dostanete nové, bílé

- podle toho jak jsem pochopil otázku bude nejednodušší aby stávající provozovatel vozidlo dočasně vyřadil, a to v místě svého trvalého bydlištrě, nebo v místě sídla firmy, a následne provedl odhlášení vozidla na Vás, velký TP Vám pak i s příslušnými zápisy předá

- když pak budete na sebe vozidlo registrovat v místě svého trvalého bnydliště, musíte předložit protokol o evidenční kontrole na Vaše jméno a velký TP, zaplatit i 800,- Kč a eko daň, auito přitom zlstane v reřimu dočasného vyřazení

- aby jste ukončil režim dočasného vyřazení, musíte předložit i protokol z měření emisíé a protokol z technické prohlídky, plus dokald o povinném ručení, tedy zelenou kartu, pak dostanete i nové - bílé značky a malý tP

- zvažte co je pro Vás výhodnější, v každém případě bez registračních značek, bez platné technické prohlídky a bez pojistky na veřejnou komunikaci nesmíte, proto Vás čekají další náklady na přepravu z místa opravy vozidla na podvalu do místa nejbližší STK

cyril*

S tou ekodaní to je nějaký pokus o humor?

cyril*
hodnocení

0x

O jaké vozidlo se jedná a jaká je jeho celková hmotnost?

jarda3*
hodnocení

0x

Tak u nakladnich ekodan snad nehrozi...

Jinak mi vubec neni jasne, jak se nakladak bez znacek prepravuje na STK, EK atp., to musi byt hodne drahe...

nu*

pokud je nepojízdné a bez technické prohlídky, je to o osbní statečnosti každého řidiče, zda to na STk riskne po ose, nebo zda si "připlatí" za jiný větší nákladák, který mu tam auto přepraví...

nu*
hodnocení

0x

děkuji za upozornění, pokud je to nad 3,5 tuny kategorie N2 a vyšší tak je to bez eko-daně

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]