Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prasklé sklo-výměna?

Od: redroker® odpovědí: 17 změna:

Ráno jsem sedl do auta a všiml jsem si, že mám prasklé přední sklo. Přesněji je to prasklina cca 20-25 cm dlouhá, od spodu skla (zatmavení) a táhne se šikmo do strany, takže na konci je asi 10cm od spodní gumy, nezasahuje do zorného pole.Když přejedu prstem po prasklině, je znatelná jen zvenčí. Je nutná okamžitá výměna, nebo by to musela být prasklina takzvaná "pavučina"?Mám u Directu sklo připojištěné. Jak je to s plněním, když není viník? Kolik by cca stála případná výměna+práce, kdybych to musel uhradit (Felicia 1996)?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

1x

Zdarec.Nechal bych to vyměnit.Sklo na feldu stojí asi 1300,-Kč+práce.Pokuta může být až 10.000,-+ bodíků.

doplněno 29.01.11 16:27:

Chybička se vloudí -5 bodů.

hodnocení

A nevíte, jak je to s plněním? Konkrétně např. u Directu? Na jejich stránkách se jen píše, že se připojištění k pov.ručení nevztahuje na živly,vandalismus atd., ale jestli je nutné znát viníka, to se tam nedočtu. Přešel jsem před rokem od ČP a ta neřešila, jestli je viník, či nikoli. Chtěl jsem dnes Directu nahlásit událost(tel.221 221 221),ale oni o víkendu nepracují, což mě zaráží!

ferda1954*

Okno si připojišťujete proto abyste nemusel shánět viníka.Kdybyste viníka sehnal tak by se to platilo z jeho pojistky a ne z vaší.U DIREKTU si prověřte zda máte toto pojištění uvedené na smlouvě.Mně se stalo u jedné pojistky , že jsem zaškrtl pojištění všech skel ale na smlouvě se to neobjevilo.

hodnocení

Ve smlouvě mám pojištění skel na částku 680kč/rok, do 5000kč náhrady

kjanik112*
hodnocení

0x

Vyměnit- neprošel byste technickou. na technické se dovolí malá hvězdička, pokud je mimo zorného pole.

hodnocení

Tak STK mě teď trápí ze všeho nejmíň, (tu mám až 8/2012) ale o tu pojistku!

cyril*

Máte-li pojištěno čelní sklo, tak nevím co chcete řešit? Prostě nahlásíte pojišťovně pojistnou událost a po komunikaci s pojišťovnou necháte sklo vyměnit.

doplněno 29.01.11 19:32:

Podrobnosti k pojistce na sklo jsou jistě uvedeny v obchodních podmínkách, které jsou nedílnou součástí pojistné smlouvy a které jste svým podpisem akceptoval.

celp*
hodnocení

0x

O Vaší pojišťovně nevím nic.Ale naše pojišťovna má několik smluvních partnerů-autosklo servisů,kde přistavím auto a oni vše potřebné zařídí.

stany*
hodnocení

0x

Já mám na Citroen C4 sklo připojištěné, už jsem ho měnil 4x, vždycky zavolám na pojišťovnu, řeknu že se mi to stalo za jízdy, viník jsem já, pak zajedu do autosklo auris, tam mi ho vymění bez jakychkoli problemu do 48 hodin. Jinak sklo na feldu stoji par korun, sklo na moje auto stojí 27.000,- Jinak pokud bych nejel tam, kde mají s pojistovnou smluvní partnerství, platil bych 500,-, jinak je to zdsrma. Ale nevím, jak u Dirrectu

hodnocení

Díky za reakce. Na stránkách Directu se píše, že je nutná plná moc k pověření zástupce autoservisu pro jednání s pojišťovnou. Na jejich stránkách jsem nenašel formulář plné moci, nevíte kde by se dal stáhnout?

kdybyste použil skype, či telefon do Directu, operátorka Vám sdělí podrobnosti. Pošle Vás do smluvního servisu, v okolí Vašeho bydliště a tam již technici vymění sklo. U některých pojištoven ani nic neplatíte, vše si domluví servis pojištovna.

stirecek*
hodnocení

0x

Nejlépe bude když s vozem zajedete do servisu, který má smlouvu s vaší pojišťovnou a auto tam necháte. Vyřídí vše za vás a nic nemusíte platit. Takto jsem měl vyměněné sklo za čtyři hodiny.

hodnocení

Tak při mé pojistce do 5000kč se spoluúčastí 5% a ceně materiálu+práce cca 3100-3500kč budu doplácet 500kč!

stirecek*

Tak to bych spíš vyměnil tu pojišťovnu, vyšlo by to levněji.

semtextodas*
hodnocení

0x

cawes sezen si kamose najdi si vymenu skla kde davaji dalnicni znamku nebo benzin zajed te tam rekni ze mu odlitl kaminek a je to .vymenu mas zdarma a kamradovi smazou par bonusu z pojistky.coz se da ozelet.ty mu pak za to das flasku a je to.

fugass*
hodnocení

0x

Nevím, co řešíš...nech si odborně vyměnit sklo v servisu a účtuj pojišťovně, možná tam máš ale i nějakou spoluúčast:)

cyril*

Nějakou spoluúčast tam asi nemá, když píše, že spoluúčast je 5%!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]