Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trable s přepisem - ZPT/Skarta

Od: vulevupate* odpovědí: 7 změna:

Potřebovala bych od někoho zesvěceného poradit...

Koupila jsem krásnou stovku s tím, že ji přihlásíme na otce, držitele ZTP. Jenže si nevšiml, že mu končí platnost průkazu. Paní úřednice, milá a vstřícná jako všechny ostatní, nám sdělila, že už nebudou žádné ZTP průkazy, ale S karty. A na tu se čeká několik měsíců. Do toho se ke mě dostala informace, že s S kartami budou po novém roce i invalidé nuceni hradit eko poplatek.

Takže nyní máme auto odhlášené na otce a nevíme jak s tím hnout...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cyril*
hodnocení

0x

Vše jednou končí, také i platnost průkazu ZTP. Pokud je ale v den podání žádosti o přepis vozidla platný, byť jen poslední den, tak je úřad povinen žádosti vyhovět stejně, jako by byl právě vydán na 10 let.

vulevupate*
hodnocení

Bohužel ji už nemá, byla mu odebrána s podáním žádosti na novou kartu.

Jde mi spíše o to, jestli mohu mít po dobu těch "několika měsíců" např. auto jen v odhlášce s tím, že budu řádně platit povinné ručení.

Nebo zda mám rychle shánět někoho jiného se ZTP.

nu*

Po novém roce se pro ztp nebude měnit nic ohledně placení ekodaně...na případné nevhodné chování úřednice si stěžujte, máte na to ze zákona nárok...na druhou stranu jí to vůbec nezávidím, být denně 150x kvůli drábkově S-kartě v očích veřejnosti za idiota...

Předpokládm že prvotní a nzásadní chyba je na straně úřednic, které včas nezjistily že někomu končí platnost průkazky, včas dotyčnému nezavolaly, případně nedovedly za ručičku na úřad...

Další čekání vás čeká na registru vozidel, za desítky milionů za nový program který nefunguje budete o tom déle čekat, a brát si o to delší dovolenou...V rámci "úspor" na ministerstvu...

doplněno 30.11.12 09:16:

Jinak češi věří každé pí**vině, kterou slyší...je tak těžké dotázat se tam, kde se věci řeší, a ještě těžší podívat se na odstavec příslušného zákona...

Už vím, vlastně ě za to může táta..."Koupila jsem"...ale on NEMÁ...:-P

vulevupate*
hodnocení

Každé blbosti hned nevěřím, proto si to zde ověřuji. Bohužel nemám čas "zaběhnout" si na úřady, nebo pátrat v zákoníku...to je opět důvod proč se na to tady vůbec ptám.

A ano, já jsem koupila auto, s otcem jsme byli domluvení a asi je skutečně má vina, že jsem mu to datum nezkontrolovala. Přeci jen jsem myslela, že už je to velký chlap a takové věci si pohlídá sam... Děkuji

To jsou i normální lidé co nekoukají do OP nedávno se to tu řešilo jak na OP když má za týden do anglie a má propadlý OP (a zjevně člověk ,odhadem dle indicií od 25 do max 40 let!).Takže toto je NORMÁLNÍ ,že to lidé neví.natož starší (oředpokládám když píšete o otci)člověk a navíc s handicapem (viz ZTP)

Dyť je to taky na palici, co všechno musí normální člověk hlídat. A každej úřad si myslí že je na světě ten jedinej, kolem něhož se našinec musí neustále, jak bych to jen řekl, interesovat. Pátrací balon místo hlavy mi s toho naroste.

nu*

Tak především Úřad nemyslí, protože to není myslící tvor, za druhé, lidé- zaměstnanci na úřadu postupují podle dokonalých zákonů a podrobných předpisů...které vymýšlejí pánové Drábkové a další

Na jedné straně výkřiky politiků o tom, ja je nutné šetřit, na straně druhé jen tupé škrty a plošné zdaňování...protože je to jednodušší, než si na pár měsícu sednout na prdel a promyslel, jak RADIKÁLNĚ zjednodušit všechny úřední postupy, zkrátit tak jejich dobu a zlevnit je...jen zjednodušení a snížení počtu formulářů ušetři ročně desítky milionů...Ale k tomu by s emsuelt změnit legislativa, a při dnšením stavu kdy máme 7000 zákonů, bve kterých se nidk onevyzná, obávám se, že toho úkolu není NKIKDO SCHOPEN...proto politici jen žvaní v televizi.

Proč má úřednice registru vozidel kontrolovat údaje na zelená kartě, tedy zda je zelůná karta skutečně k danému autu, zda je platná, proč má zjišťovat chyby které na kartě uvedla pracovnice KOMERČNÍ POJŠŤOVNY, která za to shrábla prachy, nakonec je blbou krávou ta úřednice na registru, protože jí zákon ukládá zapsat do systému číslo platné pojistky...Proč sttá kontoluje a naparvuje nedostzatky v práci komečních subjektů? proč nemůže za své činy nést odpovědnost pojišťovna a dotyčný řidič auta?

Máš auto, já - stát ti to přihlásím, když pojedeš bez pojistky, a zjistí se to, máš smůlu...nedoplatíš se...

V Americe někdo vede své tupé občany takovým způsobem za ručičku? Neustále je poučuje? Kontroluje?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]