Nejste přihlášen/a.
dobrý den,prosím o radu.Dnes ve dvě ráno jsem byla zastavena hlídkou policie a podrobena dechové zkoušce.Nadýchala jsem 0,62,podruhé 0,92 a potřetí 0,96.Odběr krve jsem taktéž podstoupila.Vím,že nikoho nezajímá,že jsem chtěla auto jen přeparkovat,ujela jsem cca 100-150 metrů,prostě jsem řídila.Přeparkovat proto,že jsem několikrát už měla s parkováním na chodníku problémy a tomu jsem se chtěla vyhnout...vím,že dostanu pokutu,body a budu nějakou dobu bez řidičáku,vím,že za blbost se platí,ale ví někdo,kolik mi hrozí pokuta a jak asi dlouho budu bez řidičáku?Díky za jakékoliv odpovědi
Co hrozí opilému řidiči? Jde o přestupek nebo trestný čin?
Bodový systém
Celkový počet bodů, od kterých se odečítá: 12 (tedy např. 12-3=zůstává 9 bodů)
12 bodů je na jeden rok, pokud počet bodů klesne na 0, je odebrán řidičský průkaz.
Takže těch 0,96 je fakt o prsa - být to víc než 1, tak to může být natvrdo do basy
Ještě bych dodala,že jsem podstoupila odběr krve,výsledky zatím nejsou...v mém případě,když dechová šla pořád nahoru,tak v krvi zřejmě bude přes 1 promile...
Nebudu rozhodně moralizovat, on už se někdo najde. Pokud je to váš první prohřešek tak i při výsledku nak 1 promile to nedostanete natvrdo, ovšem finanční flastr to bude 100%
No někdy je to pech. Taky se snažím dodržovat předpisy. Před Vánocemi jsme měli party ze které jsem se nechal odvést a druhý den jsem jel normálně do práce. Nedokážu posoudit zda jsem v sobě ještě něco měl či ne, ani jsem si to v tu chvíli neuvědomil. Cítil jsem se střízlivý. V ten den byla menší kalamita a ejhle z vedlejší silnice mi vjelo auto na hlavní a po letech řízení se mi poprvé stalo, že jsem nedobrzdil. Na tom ledu jsem neměl šanci. Teprve v tu chvíli se mi rozsvítilo a uvědomil jsem si, že v sobě mohu mít nějaký bzbytek alkoholu. Řidička naštěstí přiznala chybu a nadávala jenom na sebe a vyřešili jsme to na místě.
Jinak musím podotknout, že jsem trvrdě proti alkoholu a toto byl také můj jediný úlet, ale jak říkám možná jsem v sobě už nic neměl.
Ani jsem nevěděl, že za více než 1 promile je trestný čin. Po tom co opilci svojí vinou ale způsobili bych ty tresty možná zpřísnil.
Dejte vědět jak dopadly výsledky krevních testů.
Ano,jsem taky zastáncem trestů pro opilce a svoji vinu jsem přiznala.Jen mě mrzí,že jsem si bohužel neuvědomila,že levněji mě vyjde pokuta za špatné parkování,než jízda pod vlivem...za celých 12 let nikdy nic,jen to parkování,protože tady na sídlišti není kde...a teď tohle...výsledky krevních testů budou zřejmě nad promile,byla jsem po noční,nic nejedla...snad mě nezavřou...
Třeba budou u komise hodní, jen nevím, jestli uvěří, žo šlo jen o přeparkování.
Mně osobně to do hlavy nejde - odstavit auto na chodníku, jít se ožrat a pak přeparkovat.
Tak mám výsledky krevních testů...Včera mi volala policie,že mám přijít,protože se to musí překvalifikovat z přestupku na trestný čin...měla jsem přesně 1 promile.
Tak nakonec se vám to pěkně prodraží. Pokud to bylo tak, jak jste psala, upřímně vás lituju!
taky mi to přijde jako story kterou píše protože tomu už skoro věří a tím se ještě více utvrzuje..
Přijedu k domu
zaparkuji na chodníku
doma do sebe kopnu dva panáky
probudí se ve mě pořádkumilost
jdu to předpisově přeparkovat.
Sám sobě bych tedy nevěřil.
Co je na tom divného? Přijede k baráku, nikde kolem místo jen na chodníku, tak to strčí na chodník. Jde domu, dá si panáka, pak se koukne z okna a hele o 20metrů vedle je volný místo, tak to jde přeparkovat. Pokud ten kousek jela s vědomím že je pod vlivem = pomalu a opatrně, tak to bylo naprosto bezpečné a podmínka + pokuta v desítkách tisíc + zákaz řízení je naprosto nepřiměřený trest.
Něco jiného je když by někam jela jako za střízliva, tam je stejný trest naopak směšně nízký.
Taky jsem si říkala,že tomu snad nikdo nemůže věřit...bohužel ale tak se to stalo...Nebyla jsem ale doma,nekopla do sebe dva panáky a nešla přeparkovat...jinak..šli jsme do ,,hospody,,,tam jsem se picla a po cestě domů jsem uviděla svoje auto zaparkované na chodníku,celý den jsem si na to nevzpomněla.Vyjela jsem výtahem nahoru,vzala klíče a jela to hodit jinam,protože vím,že tam pak začnou jezdit policajti a hlídat...VJELA JSEM JIM DO RÁNY.Na tom není nic divného,snad jen moje neuvěřitelná blbost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.