Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké auto do 120tis?

Od: elisia odpovědí: 22 změna:

Dobrý den, chci si udělat autoškolu a jak mi kdosi radil, měla bych už mít auto, abych to pak nezapomněla... Jaké auto si mám vybrat na leasing do 120000? Děkuju, Jana

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kt8d5*
hodnocení

2x

Víte, na tohle panují dva názory. Jeden je koupit si do začátku nějakou starou šunku, kterou když člověk při otloukání o svodidla, popelnice, jiná vozidla, zdi atd. , poškodí, až tak se nic neděje. Druhý názor je koupit si auto kvalitnější, které Vás svým přebytkem výkonu (při zrychlení) může zachránit v mnoha krizových situacích (např. při předjíždění). To, že chcete koupit auto na leasing Vám v tomto případě schvaluji. V rámci leasingu budete muset mít uzavřeno havarijní pojištění, které se bude hodit. A co se týče toho autíčka, asi bych šel do nějaké Fábie. Přeji hodně najetých km bez boulí :).

dominik*

ja jsem taky zacinal akorat sem koupil od znameho felicii 1.6 za cca 22 000 CZK i s prepisem ze vsim a bohate mi to staci na to jezdeni do skoly a zatim ani jedna nehoda nic musim zaklepat. proste starsi auto je lepsi ze zacatku jak uz psal "kt8d5@"

elisia
hodnocení

Děkuju za rychlé odpovědi. Jezdit budu zpočátku po venkovských silnicích ( provoz nevelký) do okresního města (Vyškov), ale starou šunku nechci už z hlediska bezpečí. Totiž u nás je IDSka, ale o víkendech a svátcích se nedostanu do práce a nákupy autobusem se taky pronesou. A to mám pomocníky :)

Prosím vysvětlit tuto větu: přebytkem výkonu (při zrychlení) může zachránit v mnoha krizových situacích (např. při předjíždění).

A jakou značku si mám pořídit? Jsme čtyři, využijeme ho jako nákupní, tak aby mělo dost zavazadlového prostoru. Děkuju za váš čas, Jana

Přebytkem výkonu se rozumí to že , když pojedete 90 na pul plynu a dojedete pomalejší auto tak přídáte a v pohodě jej předjedete bez podřazování a jiných zmatků, ve zkratce auto se silnějším motorem*jasne*

dominik*

jinak jano doporucil bych ti fabii bud normalni nebo kombi sousedka ho ma a je to spolehlive auto ona ma kombi a rikala ze si nestezuje

elisia
hodnocení

Děkuju za názor - radu, J

energy*
hodnocení

2x

Myslím že by felicie v kombíku rv. od 1999-2001, ceny kolem 30 000kč mohla postačit pro začátek a kdyby se stal nějaký ten ťukanec tak se levně opraví a nemrzí vás to tak jako u auta za 120 000 kč. Do leasingu bych tedy nešel, lepší je půjčka z banky nebo si půjčit od někoho z rodiny . Samozřejmě jsou nejlepší vlastní našetřené peníze. Hezký večer energy

roboot*
hodnocení

1x

Jestli chceš leasing do 120 000,- celkově, musíš si vybrat auto do 10 000,- Pak ti to s poplatkama stačit bude :) Leasing mám a řikám nikdy více ;) Jinak doporučuji klasický český octavie, opel astra atd atd.

sebod*

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem z důvodu porušení pravidel poradny. ]

marabu*

nechapu proc se (obecne) porad doporucuji ceska auta...

jako na podporu CZ trhu je to ok.. ae z hlkediska provozu auta atp...?! nechapu

roboot*

Marabu nebude to tím, že česká auta mají nejlevnější díly? Mohu srovnat myslím destičky, pokud jsem měli Felicii a Astru tak Felina 200,- , Astra 1000,-.

Ted máme Astru a Nissana Serenu a u toho Nissana jsou díly celkem darda.

erikch*

bohužel jak vidno-stále je jaksi hojně rozšířené dogma o levnějších českých autech,potažmo dílech...Zrovna destičky uvádět jako srovnání je poněkud mimo-jedná se o tzv.spotřební materiál,jehož cena odvisí od výrobce,kvality,prodejní akce apod.-to není o tom zda jsou na Feldu nebo Astru...Ale srovnejte si třeba cenu světlometů,alternátorů,startérů,blatníků,kapot atd. u zhruba shodně se vyrábějících modelech např.Fabia vs.Astra G(ne srovnávat s Felicií-tam by přicházel v úvahu Kadett E,co se Opela týče)-no a pak byste nemohl napsat to co jste napsal...,a to nemluvě o "normohodinách" zn.servisů(stačí trošku "zagooglit")A další podstatnou "velkou výhodou" Škodovek je jejich prod.cena na domácím(a pro 99% automobilek nejdůležitějším) trhu...To že se ve více jak v polovině zemí Evropy prodává levněji než doma(podotýkám na srovnatelných trzích)-to si jiná automobilka prostě nedovolí(ať francouzká,německá nebo třeba japonská)-přesto stále češi žijí v dojmu,že Škodovka je "levná"...není!Pokud nevěříte,jsem ochoten udělat vám i malý "výtah" od jednoho výrobce daného srovnatelného segmentu u srovnatelných modelů(Škoda třeba Fabia nebo Octavia vs...,můžete si i vybrat )-konkrétní čísla vás už třeba i přesvědčí...

roboot*

Přesto si troufám tvrdit že díly na škodovku jsou u nás jedny z nejlevnějších ;) Osobně mám ráda pouze Octávie

erikch*

bez ohledu na naše "dohadování"-nejsou,a i proto nabízím výběr jakéhokoli modelu do srovnání(už jsme se alespoň dostali ke konkrétnímu modelu Škodovky-Oktávka) -na matematice(v tomto případě konkrétních cenách) je krásné,že zcela přesně dokáže vyjádřit zda ano,či ne,případně v jaké míře,poměru atd...

hodnocení

0x

Fabie, Peugeot 206, Citroen C2 , Ford Fiesta , Fiat Seicento , Śkoda felicie a mnoho dalších na to první obouchání to stačí *jasne*

hodnocení

0x

Pro začátečníka doporučuji rozhodně starší auto, nějakou levnou Felicii. Jako začátečník nebudete předjíždět jiná auta tím způsobem, že byste potřebovala nějakou větší rezervu výkonu motoru. Budete prostě normálně předjíždět pomaleji jedoucí auta a k tomu nebudete nijak zvlášť motor vytáčet a dělat riskantní manévry. Až se trochu vyjezdíte, tak pak si kupte něco silnějšího a třeba i nového.

hodnocení

0x

Doporučuju Fabii,6-7 let stará nebude stát ani těch 120 tisíc.Hlavně se pokud možno vyvarujte leasingu,na starší auta je to finanční sebevražda,to už raději bankovní úvěr.Havarijní pojištění si přeci můžete k tomu sjednat i tak.Přeju jen km bez nehod.

jarda3*
hodnocení

0x

Hlavne ne leasing na starsi auto, to pojisteni je pak uplne nanic - kazde skrabnuti je totalni skoda a nestaci to ani na doplaceni leasingu, navic u tech skvelych ceskych aut hrozi pomerne hodne ukradeni...
Jinak je spousta aut a ty Ceske bych vynechal uz proto, ze jsou pekelne predrazene. Z malych aut vychazi celkem dobre Focus, Punto, Scenic, Megane, Meriva... Je potreba vybrat vhodnou motorizaci, ktera nema konstrukcni vady.

elisia
hodnocení

Dobrý den, všem vám moc děkuju za rady. Podívám se teda po bazarech a po starších autech a zkusím normální spotřebitelskou půjčku. Pomohli jste mi, teď mi držte pěsti. J

bushman
hodnocení

0x

Přiklonil bych se k Fabii v kombíku,stačí ti 1.2 se 47 kW motorem,jedničkové řady.Budeš mít levnou pojistku,opravy ti zvládnou i menší autodílny,náhr.díly nebudou tak drahé jako např .na korejce.Fabii do začátku bych moc nedoporučoval,jedině poslední rokj výroby,jinak problémy s korozí ap.Další možnosti Ford Fiesta,Peugeot 206,Renault Clio,ale nemají velký kufr

erikch*

bushman-dnes už naštěstí není výše pojistky "jen podle motoru",takže i děda(na nějž mám povinné) se třeba s 2.0 motorem dostane níž než začínající mladá řidička z většího města-to je jedna věc,druhá-1.2HTP je natolik "specifický" motor(což je velmi slušně naznačená realita),že dělat třeba rozvody(kdy je zapotřebí rozebrat pomalu celý motor),kdo to alespoň viděl dělat-nikdy tento motor nemůže v dobré víře doporučit-a to nemluvě o jeho chlazení-nechlazení a s tím spojených problémů, a dalších spoustě věcí...A cenové srovnání-opět nabízím,jako v jiném příspěvku uživateli "roboot"(už ale dál bez reakce)-vyberte si konkrétní model(třeba právě nějaký korejský)a z konkrétních cen srovnatelných komponentů si dovolím přesvědčit,že díly na Škodovku prostě nejsou levnější než ostatní...Je to takové bohužel stále rozšířené dogma,že tomu tak je,ale opak je pravdou...

doplněno 24.01.11 21:14:

zrovna koukám,že nabídka (stále platící pro kohokoli,kdo si myslí,že škodovka má levnější díly) srovnání cen je v tomto vlákně...

bushman
hodnocení

0x

OPRAVA:Felicii bych nedopručoval

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]