Nejste přihlášen/a.
Dobrý den vlastním vůz OPEL ASTRA CLASSIC model G a chtěl bych namontovat světla na denní svícení je to u tohoto vozu problém? Nemusí se dokupovat modul? Poradí někdo jaký typ světel je pro tento vůz nejvhodnější? Děkuji Šindelář
Výběr typu a tvaru je na Vás. Vřele však doporučuji světla homologovaná a správně zapojená. Poslední dobou se totiž pomahači a chrániči při silničních kontrolách rádi zaměřují mimo lékáren i na tyto světla
Cituji :
V následujícím textu uvádíme vybrané požadavky na umístění z předpisu EHK/OSN č. 48 (základní) na denní svítilny: Z výše předepsaných požadavků na montáž vyplývá, že se automaticky rozsvítí bez dalších světel či svítilen.
počet - dvě na přídi vozidla
na šířku - max. 400 mm od bočního obrysu vozidla a nejméně 600 mm mezi sebou (u vozidel s šířkou menší než 1300mm může být 400 mm)
na výšku - od 250 mm do 1500 mm nad vozovkou.
K elektrickému zapojení denních svítilen připomínáme zejména, že jejich zapojení zajistí plnění následujících podmínek:
- svítí samostatně bez obrysových světel,
- automaticky se zapínají s polohou "klíčku" pro běh motoru a zhasnou po vypnutí motoru,
- povinně se automaticky vypínají při rozsvícení světlometů
- kontrolka je nepovinná.
Něžně doplním ,tato světla mohou svítit jen se světenou houkačkou,při všech jiných musí zhasnout .Nesvítí při nich zadní světla .
Pokus dobrý, provedení na nic! "Mohou svítit jen se světelnou houkačkou" - to je ale nesmysl, že?
Není mi jasná vaše připomínka,ale stačí si přečíst vše potřebné. Já pracuji jako technik,nemám s tím problém. Jestli mi svítí denní svícení a na někoho jsem zablikal světelnou houkačkou,například ,že jede bez světel,tedy dálkovýma,tak mi v tomto jediným případě svítí čtyři světla . Jestli ale zapnu například parkovačky ,denní musí zhasnout. Je to nesmysl?
Proč reagujete na něco jiného a ne na uvedené zadání? V podstatě se jedná o nevhodné použití slova "JEN", které staví celou záležitost do jiného významu.
Proč se v tom tak babrat Snad stačí, že nesmí svítit se zapnutými parkovačkami ne? Koncová světla atp bych neřešil...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.