Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, manžel uvažuje o koupi navigace, ale neví, pro jakou se rozhodnout. Jako nejlepší se nám jeví TomTom a Garmin (konkrétně uvažujeme o Garmin Nüvi 1390T Lifetime a TomTom Go 750 Traffic). Můžete nám prosím poradit, s kterou se lépe pracuje a je spolehlivější? Manžel jezdí kamionem, ale navigace pro kamiony jsou drahé ...Jezdí v ČR a po Evropě - hlavně Německo. Vyžaduje kromě spolehlivého navigování řazení do jízdních pruhů, RDS-TMC info. U navigace Garmin se nám líbí, že má doživotní aktualizace map, TomTom má v ceně aktualizaci zdarma pouze na 2 roky. Máte někdo zkušenosti, kolik stojí aktualizace pro navigace Tom Tom a jak často by se měla stahovat? Moc děkuji za odpovědi. Martina
Obě navigace jsou dobré,ale tak akorát pro osobní auta,vy potřebujete navigaci která zná nosnost mostů,výšku podjezdů,šířku uliček ve městech aj. taková navigace stojí kolem 11 tisíc,je drahá ale dojedete do cíle,bez couvání a zmatků,měl jsem navigaci Becker do které jsem si stáhnul IGO 8, ta to uměla,tak pokud chcete ušetřit sežente si navigaci s jakoukoli mapou a nacpěte do ní IGO 8,pokud se domluvíte s někým kdo tomu rozumí tak se vejdete do 1000 kč za mapu-pozor při koupi starší navigace-slabší procesor a pamět Vám IGO 8 neutáhne
Já po testování obou jsem šel do Garmina, celkově mě lépe vyhovuje. Pro kamiony budete ,ale potřebovat tuto garmin.cz/...
Po dvou Garminech jsem pořídil TomTom, a lépe se mi ovládá.Jedinou vadou TomTomů je blbý kruhový zamáčkácí držák s přísavkou na přední okno.Jednu navigaci jsem tam již byl nucen vlepit na pevno. Garmin byl vcelku dobrý,ale několikrát mne zavedl na nesmyslné místo.Další vadou byl dlouhý čas startu po zapnutí, kdy třeba minutu hledal výchozí polohu.V jednom autě mám vestavěnou navigaci Garmin, a než bych se s ní zlobil, raději používám TomTom XL přicucnutý na skle.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.