Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odhlasit vozidlo

Od: ma* odpovědí: 13 změna:

Zdravim,mam velky problem s odhašením vozidla,kdo muže prosim porad te.

V roce 2006 jsem prodal auto,bohužel se všemi doklady i splnou moci na odhlašeni z registru. Bylo mi řečeno že se nemusim onic starat že kupujici vše vyřidi.Bylo to mimo město meho bydliště a diky stěhovani jsem stratil i kupni smlouvcu. Ted jsem zjistil že je auto pořad napsane na mě a že ho nemužu žadnym spusobem odhlasit. Kupujiciho nejde vyhledat ani nějak kontaktovat, diky stracené kupni smlouvě nemam žadne jmeno ani bydliště.PROSTE NIC

PROSIM JESTLY TO JDE PORADTE

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

vždy se najde řešení, třeba se ozvěte v neděli večer a zkusíme najít řešení.
ICQ 55180641
mailto: milan.cukrar@volny.cz

ma*
hodnocení

Zdravim a děkuji, určitě se ozvu. Na ICQ v neděli večer.

fena*
hodnocení

0x

a v čem vam vadi že to je na vas?

ma*
hodnocení

vadi mi to,že vozidlo nejde odhlasit z registru vozidel a ani pojistit takže podle zakona budu platit 50 kč. za každy den v mem životě až do konce- no vam by to nevadilo? Dejme tomu ještě 40 let, takže 14600 krat 50 kč.=730 000 kč. zanic======================== tak co? vadi nebo nevadi

fena*

jo tak to vadilo, ja sem pravě nevedel co to obnáší tak sem se zeptal, protože s tim nemam zkušenost

ma, ale musím Vás ujistit, že takto to není. Páč není třeba pojistit něco co nevlastníte, neprovozujete,

součty máte asi správně, ale důvod placeni je nesmysl.

:)

cyril*

Je zde drobný zádrhel. Tazatel nemá jak prokázat, že vozidlo nevlastní ani neprovozuje, když nemá smlouvu a neví komu prodal. Nový majitel může klidně s autem jezdit i bez pojištění a TK + ME mohl nechat vystavit na tazatelovo jméno. Ideální sousto pro soudruha Hradce!

erikch*

již to tu bylo několikrát-není nic jednoduššího než si smlouvu antidatově "pořídit"-internet=spousty volně přístupných registrů(obchodní,živnostenský),a pokud člověk trošku přemýšlí,tak i rodná čísla apod(ideální je volba vietnamského spoluobčana v "likvidaci"-viz.obch.rejstřík-je velká pravděpodobnost,že u nás již není,anebo pod jinou identitou-a v tu chvíli celá ČKP narazí,nemá se čeho chytit)...Je poměrně velký předpoklad,hraničící s jistotou,že auto kupují na sebe už nepřihlásí(zřejmě eko daň,převod,hrozba pokut atd.)-je prostě levnější jezdit na někoho jiného-takže pokud sám na sebe "nebudete podávat informace patřičným orgánům st.správy" není co řešit a nová "smlouva"se starým datem je řešením jak se vyhnout postihu ČKP...Smlouvou prokazujete dle zákona prodej,nabytí auta,nikoli zápisem v registru,ten je podružný...

cyril*

Netvrdím, že je nemožné najít nějaké řešení, jen to v tomto případě nebude zas tak snadné. Vy ukážete ČKP jakousi smlouvu o prodeji s dávným datem a oni na to odpovědí protokolem z STK na Vaše jméno, starým např. pár týdnů. A najednou z přestupkového jednání s pokutovým řešením může být trestní stíhání za pojistný podvod nebo něco podobného.

erikch*

Kdybychom to brali takhle do důsledků-není problém podle kamerového systému(případně i třeba podpisů na stvrzenkách o zaplacení TK),který je už povinně na každé STK zjistit,že ten pán(paní) s dotyčným autem na STK nebyl(a) tazatel a podpis je taktéž trošku jiný...Taktéž v případě silniční kontroly(a případné lustrace přes dispečink PČR)-předmětné auto prostě nemohl řídit tazatel...Čili metoda antidatové "smlouvy" -pokud se sám dotyčný(tazatel)neudá,není jak zpochybnitelná ...

erikchu a cyrile, souhlasím, máte plnou pravdu a dávám bod. Je to ukázka, že se vždy na argument najde protiargument, jen to chce něco vědět.

ma*
hodnocení

Diky za radu, moc se mi libí=idealní volba vietnamského spoluobčana v likvidaci= do toho bych šel. Ale neumin ho vyhledat mohl by mi stim někdo pomoct. DĚKUJU

erikch*

né že bych byl neochoten "zalovit"-ale příteli ma,alespoň trošku přilož ruku k dílu-najeď si obchodní rejstřík,zadej si nějaké vietnamské jméno(když tě nic nenapadá-zagoogli nějaký vietnamský spolek,úřední desku třeba nějaké městské části Prahy apod-prostě postupně se propracuješ,od jména(jakoby jejich křestního)z x možností v rejstříku vyber odpovídající(v detailu zápisu najdeš vše potřebné)atd...Možností je hafo-poprvé,když jsem obdobné aplikoval,taky mi to nějakou dobu trvalo...,a to mě nikdo "nenavedl"...Takže ať se daří!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]