Zdravím ve spolek, koupil jsem starého Golfa II (1,3 LPG) a přestože mám v emisní knížce u položky katalyzátor zapsáno NE, na výfuku je.. zřejmě je v háji, protože z měření emisí jsem byl včera nekompromisně vyhozen... nicméně mě zajímá, jaký je rozdíl v motorech od VW značených jako HK a MH ( (1,3 rv 08/83-06/87) a zda katalyzátor mít mají či nikoli... osobně jsem přesvědčen o tom, že předchozí majitel namontoval přední díl výfuku s katalyzátorem na vůz jen proto, že ho sehnal použitý levněji než (nový) bez něj... Přestože katalyzátor na auto nepataří (?), by ale jeho přítomnost neměla autu (a emisím zejména) uškodit, ne?
zeptal bych se na STK obráceně... kdybych tam ten katalyzátor nebyl vůbec, tak jako není zmíněn i TP, pak by to šlo v pohodě?
davidhavel*
Díky za tip, ale jsem přesvědčený o tom, že katalyzátor pokud není zapojený (lambda) tak se velice rychle vypálí a jeho funkce je "0" protože se z něj stane velice rychle jen průchozí díl výfuku - obyčejná roura - tak jak jsem viděl tento víkend rozřízlý starý kus z jiného auta...
Davide,ono u té technické prohlídky jde o to,nastavit spalování při nízkých a vysokých otáčkách tak,aby motor splňoval normy.Pokud se do nich nevejde,má smůlu.Já mám Škodovku a také na LPG.Benzin vůbec nepoužívám.Ale pro TP musím do auta nějaký nalít a seřizují mi karburátor.Jinak neprojdu.
JABRAKA
davidhavel*
Z čehož vyplývá, že by ten karbec měl jít seřídit, ne? Resp. pokud karuburátor vyměním za jiný, měl bych projít... škodovku na LPG mám taky a mám stejnou zkušenost jak popisuješ, vždy to seřídili pomocí šroubováčku za pár minut a jelo se, tka mě překvapuje, že by to tady tak být nemělo... pokud máš trošku více času, mrkni na tento článek ve spodní části: JDEME MĚŘIT EMISE.. davidhavel.pise.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.