Nejste přihlášen/a.
Jaký je nejlepší a nevýhodnější způsob pořízení ojetého auta? Ať už sehnat si u nějaké banky úvěr, nebo na leasing u prodejce nebo úvěr u prodejce či jiný nápad? Jednalo by se o auto v částce cca 120 tis. Kč.
Nejvyhodnejsi je nezadluzovat se. Zadny vyhodny uver neexistuje, vzdy platis urok. Vyhodne je nekupovat si spotrebni veci na dluh a pokud musis tak si vzit co nejmin. Treba kdyz byl svara svorc a nutne potreboval auto pujcil jsem mu 30tis na Felicii se kterou jezdil. Ted se mu zaclo darit tak si za svoje penize koupil novejsi a vetsi auto. Bylo to bez rizika dluhove pasti a nervu.
V současné době existuje spousta autobazarů, které nabízejí financování ojetých vozů. V tisku jsou denodenne na programu témy související s koupou ojetého automobilu. I když se ve všeobecnosti doporučuje shánět vůz ve velkých autobazarech, dovolil bych si poznamenat, že né každý velký autobazar je spolehlivý. Ne každý Vám dokáže zaručit, že nebudete mít problémy s dokazováním poctivého původu auta. Nebudu dlouho chodit kolem horké kaše a napíšu to přímo. Po tolika kauzách a opletačkách se státními úřady už snad jenom obyvatelé jiné planety můžou jít nakupovat do AUTO ESA. Už snad jenom lidi, kteří mají v oblibě sebetrýznění můžou uvažovat o koupi vozu v AUTO ESA, kterého manažment nemá, nebo nechce mít přehled o tom, kde nakoupí auta, které chce pak prodávat běžním lidem. Pokud by se přesto našel někdo, kdo má chuť užít si problémů se zabavením vozu, na kterého pořízení si musel měsíce odkládat úspory, doporučuji navštívit stránku www.sdruzeni-sova.cz. Tady se o praktikách AUTO ESA dočte víc.
S pozdravem
Petrahoj
Reakce Auto ESA na příspěvek uživatele Petrahoj
Společnost Auto ESA je významným prodejcem ojetých automobilů, který, co objemu prodejů, vykazuje každoroční nárůsty v řádu desítek procent. Tato skutečnost je jednoznačným důkazem toho, že kvalita poskytovaných služeb je na té nejvyšší úrovni. Auto ESA působí na českém trhu již 17 let a za dobu svoji existence uspokojila více než 100.000 zákazníků. V oblasti prověřování vykupovaných vozidel patří Auto ESA ke špičce ve svém oboru. Jako vůbec první autobazar v České republice začala právě Auto ESA využívat systém Autotracer - systém společnosti Cebia, který, mimo jiné, odhalí manipulaci s tachometrem. O tom, že kontrolní procedura v Auto ESA skutečně funguje, svědčí i nedávné odhalení dvou hledaných vozidel Policií ČR, které se jejich majitelé pokoušeli v Auto ESA prodat. Auto ESA nemá žádné závazky vůči orgánům státní správy a neexistuje jediný zákazník Auto ESA, který by měl vůči společnosti Auto ESA jakoukoliv pohledávku z titulu právní vady na vozidle. Zákazníci Auto ESA mají 100% právní garanci na původ vozu včetně možnosti vyměnit vozidlo do sedmi dnů a to bez udání důvodu.
Auto ESA
za úplně nejvýhodnější způsob pořízení auta je dostat služebák. Když za vlastní tak hotovka. Pak půjčka od rodičů nebo dobrého známého za dobré slovo. Dále těžko radit, záleží na aktuální nabídce a počítání na kolik to ve finále přijde, pro soukromou osobu bych preferoval úvěr neb leasing je (bývá) jen podruhé půjčený úvěr a líznutá věc mi něříká pane což je někdy problém malý, někdy velký.
No keď už chceš auto a nemáš naň, premysli na ako dlho chceš splátky. Potom si daj vypočítať splátky v leasingovke v banke a u predajcu. Sám uvidíš. Ale keďže 99% ľudí kupuje na leasing, tak asi vedia prečo.
Tak v tomhle pripade by IMHO bylo nejlepsi koupit nejake levne - treba nejakou verzi Loganu na leasing jako nove, pujcky a leasing na ojetiny jsou financni sebevrazda, zvlast, kdyz je auto ukradeno nebo nabourano, pojistovna zaplati smesnou castku a v podstate se musi uver skoro doplatit splatkama. Nehlede na to, ze se zaplati i tak skoro 2x vic. Na nova auta jsou alespon nejake akcni nabidky financovani a hlavne to auto ma stale nejakou hodnotu, srovnatelnou se zbyvajici castkou k doplaceni.
Rozhodně na starší auto NE leasing,to je na provaz.Když už není jiná možnost,než si půjčit mimo známé a rodinu,tak bych zašel do banky a vzal spotřebitelský úvěr tam.Já byl nucen to udělat jednou v životě taky na auto (doufám,že víckrát to nebude).Půjčka 80 tisíc korun,původně na 3 roky,hódně jsem si utáhl opasky ( i ty co visely ve skříni) a úvěr zaplatil za 7 měsíců bez nějaké sankce,banka si samozřejmě vzala nějaké peníze navíc,ale rozhodně o dost méně,než by to bylo za ty tři roky
Není jednoduchá odpověď. Záleží na typu, stáří auta, akontaci, délce splácení. Na úvěr starší nad 8 let je nevýhodné. Zánovní, nechat si zpracovat kalkulaci.
Obecně nelze úvěr zavrhovat, když to chci, potřebuji a nemám hotovost... Hanit to budou spíše lidi, co na to nemají.
Brát bankovní úvěr, jenže dnes . .kdo nemá nějaký dluh. Pokud je z čeho splácet, tak lze někdo blízký z rodiny . Mohu B úvěr zajistit.
Rozhodně bych se kvůli koupi auta nezadlužoval a vybral bych si auto v té ceně, kolik peněz mám k dispozici. Dnes je tolik inzerátů v Anonnci, kde mám výhodu, že vím, od koho kupuji, jak s tím autem jezdil a co už do něj vrazil za ND.
Naposledy jsem se nechal přemluvit od manželky, šli jsme do AAA bazaru a tam jsem jim nechal protiúčtem docela pěkné Mondeo (1996) za 22 tis. a koupil Suzuki TWIST (1999) za 49 tis. a zařekl jsem se, že už to nikdy neudělám, protože pak se na Mondeo hlásili kupci za 39 tis.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.