Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyřadit neexistující vozidlo

Od: pavel333* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den , v roce 2001 jsem zakoupil vozidlo se všemi doklady a vozidlo nepřihlásil . V roce 2003 jsem ho rozebral , tehdy ještě nebyla ekologická likvidace , doklady jsem ztratil ( byly psány na původního majitele ) a původní majitel na mě auto odhásil až teď před vánoci v roce 2010. Původně jsem měl auto odhlásit a přilásit já , ale tehdy se to moc neřešilo , bohužel jsem se na to vys..l. Chci se zeptat , jak postupovat když toto vozidlo chci úplně vyřadit z evidence , ale vozidlo už prostě neexistuje , jediné co mam je kupní smlouva z roku 2001 , a teď i oba technické průkazy které mi bývalí majitel zaslal ( musel si je vyžádat nové na úřadě , bez nich by to na mě prý neodhlásily ) , ale je tam datum odhlášení před měsícem , tak jestli nevadí ono datum , když bych to ještě rád zrušil k roku 2003 a jestli to vůbec jde...Dále se chci zeptat,povinné ručení jsem platil též jen do roku 2003,ve smlouvě bylo uvedeno že přebírám veškeré doklady i povinost platit povinné ručení , které ale platila do roku 2003 moje babička , která již zemřela...Prosím vás o radu , jak postupovat , abych vozidlo vyřadil a nemusel čkp platit pokutu. Vím , byl jsem blb , ale teď už je pozdě plivat si do kalhot,děkuji za rady,Pavel

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
ICQ 55180641
mailto: milan.cukrar@volny.cz
doplněno 19.01.11 20:58:

dzudzuka@...

to jste vy? cp jste mi psal?

doplněno 19.01.11 21:01:

jejda, teď koukám že tam není celý text, který jsem praceně napsal. Páč to kopírování ctrl+V zlobí ...

erikch*

s M.Cukrářem vyřešíte-osobně bych k datu ukončení platnosti povinného(onen rok 2003)antidatově sepsal další smlouvu o prodeji vámi panu Nguen(velmi rozšířené vietnamské jméno-obdoba našeho Josefa)...,nacionále viz.obch.rejstřík-ideálně nějaký "Nguen" již delší dobu v likvidaci,je předpoklad,že je buď zpět,anebo již pod zcela jinou identitou...On prodávající,co vám po 7letech poslal doklady nechce mít "máslo na hlavě"-akorát si asi moc neuvědomuje,že odhlášení po 7letech od prodeje vypadá přinejmeněím velmi divně...To už je lepší a neověřitelné,udělat jakože zpětně prodej-kupní smlouva mezi fyz.osobama nemusí(a nemusela ani tenkrát) být ověřená,přesto je ze zákona platná...A přesto vlak nejede...!

pavel333*
hodnocení

ANO , ALE BÝVALÝ MAJITEL MI DAL PLNOU MOC K ODHLÁŠENÍ A PŘIHLÁŠENÍ VOZIDLA , COŽ JSEM NEUČINIL A KDYŽ TO CHTĚL TEHDY ŘEŠIT , NĚJAK JSEM NEMĚL ČAS , NEMOHL MĚ DOHNAT A PROTO UDĚLAL TOTO , NĚCO CO V PŘEDCHOZÍ DISKUZI RADIL NESPOKOJENÝ ÚŘEDNÍK. NA KOHO SE TEDY VZTAHUJE POVINNÉ RUČENÍ,JELI SMLOUVA Z ROKU 2001 A TECHNIČÁKY JSOU VYDANÉ A ODHLÁŠENÉ NA MĚ V ROCE 2010?

erikch*

povinné jde za osobou uvedenou v registru-ta prokáže-li(právě onou kupní smlouvou třeba s tebou-rok 2001)tak se ČKP obrátí na tebe-no a ty prodej vozu prokážeš kupní smlouvou třeba s Nguenem...,a tam prakticky ČKP končí,jelikož nemá prostředky nějakého Nguena někde v Hanoi nahánět...A ještě poznámka-povinné ručení může být uzavřeno na tvou 90letou sousedku,která v životě neměla řidičák a s "tvým" autem a s tebou nemá absolutně nic společného-podstatným údajem je VINko ve smlouvě,ostatní údaje jsou již podružné...To že jsi dostal plnou moc k prodeji,nezbavuje pův.majitele povinnosti auto odhlásit do "polopřevodu"-to je jeho problém-a jak jsem zmínil shora,vypadá hodně divně ,že tak učinil až po ,ne sedmi,ale devíti letech...Takže v klidu,udělej si tu smlouvu,původnímu majiteli doporučeně napiš,že již dávno nejsi majitelem a nechápeš proč ti po 9letech posílá duplikátní techničáky...

není co dodat, pane erikchu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]