Nejste přihlášen/a.
Zdravím, kde zvedáte auto při výměně kola (hydraulický zvedák)? Za prahy nebo nápravy? A popř., kde přesně? Díky
Jedná se Ford Focus (r.v. 2009). Z návodu nejsem moc moudrý. Podle něj to vypadá přímo na prahy. Je to na straně 190. fordoriginalnidily.cz/...
Co Vám není na návodu jasného? Nevím jak jinak lépe to podat než aby Vám to někdo osobně ukázal.
Klekněte k autu(zabržděnému) a koukněte zezpoda na práh, bude tam nějaká prohlebeň oproti okolí a to přesně v místech, dle manuálu. Možná i z boku na prahu bude troúhelníček či prolisek ( prostě značka). Pokud ani potom nebute vědět, tak nic nezvedejte. Hlavně, zabrzdit ruční brzdou, rychlost(1. rychl. stupeň zařadit) a špalek z obou stran ke kolu do uhlopříčky ke zvedanému.
Tento obrázek jsem si vypůjčil z jiných stránek, ale vypadá to úplně stejně. Je to na tom zakresleném bodě? Jinak postup vím, několik výměn kol už mám taky za sebou, ale nikdy přes práhy...
Ne. Je to v pravo od toho cerveneho zakresleni, tam jak je na lemu videt takove vykousle jakoby prevracene Ucko.
V tom miste okolo toho lemu bude videt i bude nahmatatelne jasne zesileni.
A to je přesně to, co mi není jasně. V návodu, je to vyznačeno hned za předním kolem (přesně pod zrcátky) - to by odpovídalo tomu zakreslení. To vykousle ucko je už podle mě docela daleko od předního kola...
To nevadí, to se Vám zdá, může to být i dál, záleží kde je ta výztuha. Každopádně to není v tom místě v červeném rámečku, teďka jsem kouknul z posledních sil, pod blatníkem to nebude, bude to pode dveřma.
Komu neni rady, tomu neni pomoci.
Ty by si nejlip udelal, kdyby si misto mudrovani a hledani obrazku na internetu a v manualech se sebral, strcil hlavu pod auto a hned by si poznal, kam ten hever mas vrazit.
Pokud to ani pak nepoznas, tak jak uz radil nekdo predemnou, radeji se ani do zvedani toho auta nepoustej.
Nebo co jineho jeste chces slyset?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.